Flatcoated

Alla inlägg under januari 2009

Av Erica - 25 januari 2009 10:33

Idag planerar jag att hinna gå en låååång promenad med M och hennes flickor Lava och Nellie! Måste även röja här hemma och köra massa papper, glas och sånt till återvinningen.


Ikväll funderar jag att fara till Forslunda på SSRK:s träningstid och träna lite med Error han har vilat fullständigt i veckan från lydnadsträning svårt att få till när man är ensam med Isak.

ANNONS
Av Erica - 25 januari 2009 10:22

Att jag har träningsvärk idag är ju inte direkt någon överraskning :) En halvtimme bodypump och en halvtimme spinning och inte tränat på "riktigt" på över ett år!


Bodypump är lika tråkigt som jag minns det, men ack så nödvändigt för att få tillbaka lite muskler. Bra att de har expressklasser numera 30 minuter kan jag stå ut och så är det så bra när någon står och peppar en så man inte fuskar som jag gärna gör i gymmet.


Spinning har jag egentligen aldrig hållt på med, är inte så förtjust i motionscyklar och att cykla på stället. Tycker att det är så mkt roligare med dans eller stepdance men min häl och alltför många kilon gör att jag inte riktigt vågar ännu så då körde jag ett expresspass direkt efter bodypumpen där. JISSES vad jobbigt och svårt att stå och min rumpa gör ont ju! Så välvadderad den är borde det inte göra ont men det gör det! Passet var helt okej även om jag tog det lite lugnare än de andra (fixade inte att stå alla ståtider).  MEN det var roligare än jag trodde i alla fall så jag får fortsätta med det. Tänkte ta ett morgonpass den veckan Andreas jobbar em så jag får ihop mina utlovade två pass per vecka.


På onsdag tänkte jag ta vattenträning efter hundträningen på Forslunda, det passet börjar kl 20.00 så det passar ihop rätt bra då Forslunda börjar kl 18.00 så då hinner jag träna mer än en timme innan jag far och tränar mig själv.


Träningsvärk är för övrigt en skön värk det känns att man gjort något! Dock var jag alldeles skakig i benen när passen var slut och jag skulle gå ner och stretcha i gymet så det var skitläbbigt att gå ner för trappan.

ANNONS
Av Erica - 24 januari 2009 21:28

Efter träningspasset på USM så for jag hem och fixade god mat till mig och Andreas. (rostbiff och potatisgratäng) samt en korv och ost-bricka till tv-soffan. Isak somnade tidigt redan vid halvåtta så sen såg vi Independance Day och Criminal Minds från tidigare i veckan innan jag tog tidig kväll och somnade redan vid halv elva då söndagmorgon = babysim.Av Erica - 24 januari 2009 10:20

Idag är det Erika som har namnsdag! Grattis till mig :o)


ErikaPopuläritet idag: Minskar trend ner Placering på namntoppen 2008: Inte i topp 100 Namnsdag: 24 Januari Antal kvinnor med namnet i Sverige: 26754 Antal män med namnet i Sverige: 0


Kvinnonamnet Erika eller Erica är den feminina formen av Erik som betyder "ensam härskare". Enligt en annan teori kommer namnet från latinets erice som betyder "ljung".Erikas väg mot namntoppen började på 1960-talet och nådde en kulmen 1993 då namnet låg på 26:e plats. Bland de yngre är Erica den vanligaste stavningen.


Jag väljer att tolka att det betyder ensam härskare stämmer så bra med mig ju!

Av Erica - 24 januari 2009 10:04

Dumlekladdkaka 6-8 pers


100 gram smör

1 påse dumlekolor (120 gram)

2 ägg

3 dl socker

1 ½ dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

½ tsk salt


  • Smält smöret & lägg dumlekolorna i det, låt de vara där tills allt har smält.

  • Vispa ägg och socker poröst.

  • Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker & salt.

  • Häll i smör och dumleblandningen.

  • Häll smeten i en smord och bröad (ströbröd eller kokos) rund form med löstagbara kanter.

  • Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.


surfade runt lite på nätet och hittade denna kladdkaka misstänker att den kan vara gräsligt god! kanske nästa helg?

Av Erica - 24 januari 2009 09:50

http://www.vk.se/Article.jsp?article=246832


Ibland undrar jag om detta verkligen är en nyhet? Vad är det som är konstigt? Hon står på en parkering som man får stå 24h på utan att flytta, står längre och får böter? Gäller andra regler om man är handikappad? I mina ögon har hon två val.


1. skaffa en boendeparkering som de andra på området


2. skaffa handikapptillstånd och stå på en handikapparkering


HUR ska Securitas veta att just denna bil får de inte bötfälla då den ägs av en handikappad person? Tycker tvärtom att det är bra att de får lite fart på dessa bilar som står för evigt på platser som är till för gäster/besökande.


// surtanten Erica

Av Erica - 24 januari 2009 08:45

Senare idag ska jag iväg och träna mig själv för första gången på väldigt, väldigt länge... Har ju fortfarande en hälsporre som spökar med mig så jag vågar mig inte på ett step-pass riktigt än. Ska istället köra cycling (typ spinning) x-press dvs ett kort pass på 30 min samt bodypump. Gissar att jag lär vara rätt mör imorgon? Konditionen är inte som den brukar och musklerna tja inte är de vältränade i alla fall. Så ser ni någon som linkar omkring och har grym träningsvärk i morgon så är det jag!


Eftersom jag är lite begåvad så tänker jag i alla fall gå ut med hundarna INNAN jag far och tränar misstänker att jag inte är så pigg på långpromenad efteråt.

Av Erica - 23 januari 2009 22:17

Ett enda stort flängande har dagen varit. Lekt stöcksjö-taxi och kört en em som uppfödaren... Kan säga att det behövs fler körkort i granngården. Hämtat bil från flyget, hämtat tonårsson på stan, hämtat tonårssons flickvän på bussen. MAN skulle kunna tro att detta skedde vid ett och samma tillfälle men icke. Olika tider på allt även om jag lyckades hämta bil samt tonårsson vid samma tillfälle.


Lägg därtill att vi med kort minne fick hämta saker hemma hos sig själv mellan detta (så allt var inte stöcksjö-taxis fel) som icke-fungerande skällhalsband, trasig babyvakt och presentkort på libero-låda.


Så efter avlämnadet av tonårssonen i granngården hämtades de trasiga sakerna som skulle lämnas in lagas på Mariedal. (dvs andra sidan stan igen). skällhalsbandet gick att laga i butiken men babyvakten var man tvungen att ha med sig BÅDA inte bara den som inte fungerade för att få skicka iväg på lagning. STÖN! Vi började kika lite på nästa bilbarnsstol vi har ju varit lite intresserade av Acta Graco Duo Logic - vårt försäkringsbolag har ju haft en drive med att man fått köpa den för 2800 kr mot ordinarie pris 4000kr om man har bilen försäkrad hos dem. Bara ett problem vi har visserligen bytt så att fr o m nästa försäkringsperiod (dvs augusti 2009) kommer vi även ha bilen hos dem men just nu har vi inte det dvs vi skulle förmodligen få tjafsa lite för att få det bättre priset? vi bad i alla fall om att få en genomgång av de andra bilbarnsstolarna och då visar det sig att den vi vill ha (duo logicen) är på kampanj och kostar bara 1999:- dvs 900 kr billigare än folksam och hälften av vad ordinare pris är. Inte så mkt att orda om. Vi var ju ändå tvungna att åka hem och hämta den glömda babyvakten så då kunde vi hämta julklappspengarna och ta stolen i samma sväng. Så nu har lilleman en till bilbarnstol för snart har han nog vuxit ur babyskyddet misstänker jag. Det bästa med duologicen är att man kan lätt lägga det lite i bilen om man kör långt så Isak kan sitta bekvämt även på långa resor.Nåja ner på buss-stationen hämta flickvännen, vi passade också på att äta middag (hamburgare) medan vi väntade. Tillbaka till Stöcksjö för att hämta babyvakten och pengar, köpa barnstolen. Ner på Strömpilen in på lindex och hämta ett "gratis" paket som Libero skickar ut till alla 6-månaders bebisar och handla mat på Ica Maxi. Hemma! Först vid 19.00 var vi färdiga för dagen. Ett enda stort snurrande helt enkelt. vi avslutade kvällen med att se CSI NY från i måndags och sen krypa i säng.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Flatcoated med Blogkeen
Följ Flatcoated med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se