Flatcoated

Alla inlägg under januari 2009

Av Erica - 22 januari 2009 10:02

Trivs alldeles fantastiskt bra i vårt hus! Vi har en underbar utsikt, lagomt med grannar och en fin tomt och trevligt inomhus. MEN vi har inget badkar... när vi någon gång flyttar tvättstugan

och gör om badrummet uppe ska vi installera något sånt här:I brist på egna badkar passade jag på att bada när jag var och hälsade på min mamma ikväll. Mormor Emma fick roa en glad isak och jag tog ett långt, varmt bad! Så skönt och avslappnande. Nåja inom 20 år finns det ett eget badkar här alldeles säkert...

ANNONS
Av Erica - 21 januari 2009 22:03

idag har vi varit i tavelsjö på besök hos A & hennes hundar! Vi skulle egentligen farit ut redan i mellandagarna men då slaven blev sjuk så sköt vi upp det! A har inte långt kvar nu, inte många dagar så får hon snusa på en bebisflicka! Dock har hon foglossningar stackarn så "slaven" fick göra skäl för namnet :D Hon hade lovat att ta ut Phoenix och Ikaros på promenad nere på Tavelsjöns is. Snäll som hon är tog hon även med sig error som inte fått ngn ordentlig promenad då Andreas jobbar eftermiddag och jag inte tagit mig ut själv utan bara på gården och en kort sväng med barnvagn. Även Krux och Polly fick följa med så Slaven hon fick fem hundar med sig och fullt ös hade de också! Tre pojkar runt året och två vuxna som sprang fullt ös medvetslös nere på isen. Error hälsar och tackar slaven för att han fick följa med.


Under tiden passade A på att laga mat. Mmm... älgskav gjord på stek det var långt från den där seniga, knutfyllda eleändet de säljer i affären och påstår att det är älgskav. Detta var bland det godaste jag ätit på mkt länge. Vi gick också husesyn och klart bäst var marsvinsburen enligt Isak och då skulle man ju kunna tro att det är marsvinen i  buren som var roliga men icke. Det var gallret som var bäst - gallret var mkt greppvänligt för små bebishänder!


Efter den kanongoda middagen fick vi go-fika samt massa skratt. slaven fick A att skratta så hon fick sammandragningar! Hm... kanske slavens ska bosätta sig i Tavelsjö och få lite fart på A:s förlossning?


naturligtvis passade vi på att köpa lite babykläder till den kommande babyflickan! En helsöt dress i lila och rosa. Det är så mkt roligare att köpa kläder åt flickor de är mkt sötare än pojkkläderna.


De är så pass mkt sötare att jag lyckats köpa ngt som jag egentligen tror är en flickdress. Men den var ju så söt ju! Svart tröja med chockrosa kragkant och katten Jansson på och så ett par färg-glada randiga tights till. Det var inte förrän jag satte på dem som jag insåg att det nog var en tunika och inte en tröja som var överdel då den går till knäna... Men söt är den i alla fall! Andreas hävdar att det är en tjejdress och jag motsatsen bara för att! Nåja söt är den åtminstonne!


ANNONS
Av Erica - 18 januari 2009 12:03

 

Av Erica - 18 januari 2009 11:35

Den absolut bästa stunden i sängen måste vara första snoozningen! Då man vet att det är okej att slumra en stund till (naturligtvis har man ställt klockan lite tidigare för att få chans att snooza) och egentligen inte riktigt än behöver kliva upp!


Känslan av att få borra ner huvudet i kudden, dra upp täcket lite extra och riktigt gosa ner sig om än bara för nio minuter är totalt oslagbar.


Med tanke på hur skönt det är på morgonen i sängen - VARFÖR har jag då så himla svårt att ta mig i säng på kvällarna? Jag är en riktig nattuggla och skulle lätt kunna vara uppe till 2-3 varje natt. Kroppen borde ju minnas hur mysigt det var senast imorse då man hade så himla svårt att kliva upp?

Av Erica - 17 januari 2009 14:30

Isak AVSKYR potatis enda sättet att få i han potatis är att ha något med kött till. Mosad potatis, potatismos eller mandelpotatismos skapar illamående och kväljningar hos lillgrabben. Dryga ut det med kött eller majs och han är genast med på noterna. Undrar om isak är medveten om att Umeå är veganernas huvudstad?


Dagens tips är annars babybjörn skedarna! De är helt suveräna att mata med, passar på något sätt perfekt i munnen och maten som trillar av lätt. Tusen tack för dem Irené!


Nu börjar liten dessutom få kläm på det här med att svälja och idag åt han en hel burk med biffstroganoff för första gången och numera är det en hel portion majsgröt som gäller på kvällarna. än så länge har vi inte gjort så mkt egen mat åt honom då han mest ätit litegrann men nu kanske det börjar bli läge att göra lite luncher och frysa in? Ska försöka hitta några lämpliga isformar att frysa in maten i. Vi har ju inte direkt världens största frys (1/3 av en hel) så det gäller att paketera och frysa in smart så det rymms maximalt med mat på minimalt med utrymme. 


Av Erica - 17 januari 2009 13:38

Ibland kanske man ska fundera en eller två gånger innan man börjar kalla en hund vid ett namn.Det kan nämnligen bli självuppfyllande profetior av det hela... I Errors fall undrar man ibland om det är fullständigt syntaxerror i huvudet på honom. Vi har en braskamin som vi eldar i för att hålla värmen i huset, framför den är det REJÄLT varmt och knappt att man själv vill vara där. Detta är en utmärkt plats att sova på enligt den svarta faran i hushållet. Notera att lilla E har gott om päls och inte borde frysa precis men ligga där det ska man. Har provat att lägga mig bredvid för att känna hur det är (värme stiger ju uppåt så det kanske är bättre vid golvet tänkte jag) stod ut i ca 1 minut sen höll jag på att brinna upp och då är jag inte den som ogillar värme precis.


Nä liten terrorist han kan ligga där läääänge och ibland när han går därifrån så kan man inte ens ta i pälsen på honom så varm är han. NORMALT? Skulle inte tro det... Han har inte ens vett att ligga en bit därifrån, även om det kanske inte syns på bilden är det full brasa igång och han ligger ca 3 dm ifrån luckorna.


Av Erica - 17 januari 2009 13:29

Isak kan röra sig och det gör han med besked numera. Lägg ner honom och han flippar över på mage och ålar omkring. Dessutom verkar ha ha greppat hur man sitter upp, förrut hamnade han mest dubbelvikt om man satte han i gåstol/barnstol och man var tvungen att palla upp honom med kuddar. Nu orkar han hålla upp sig själv.


Igår kväll när vi gick och la oss tittade jag ner på kålmasken i sängen. Inte många rätt i den sängen inte, täcket över huvudet, upp och ner i sängen och kudden i handen. Snarkandes högt och ljudligt!


 Han har vuxit ganska mycket inser man... från att vara ett litet inrullat bylte till att ta sig runt själv! Bilden nedan är han cirka 3 timmar gammal på och vi har inte lämnat förlossningen ens.Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Flatcoated med Blogkeen
Följ Flatcoated med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se