Flatcoated

Alla inlägg under januari 2009

Av Erica - 17 januari 2009 12:57

Skjutsade Flisans matte till flygplatsen passade på att fara till ön en liten sväng med Error för lite lydnadsträning.


resultat:

15 steg bra fotgående i två-tre serier

övat att Error ska ligga även om jag rör mig runt honom

hopp över hinder, riktigt bra lite, lite grann kvar på avslutet


Sen kom en kelpie och tränade och Error tappade koncentration så vi övergick till att klicka för uppmärksamhet.

ANNONS
Av Erica - 16 januari 2009 23:37

Kan meddela att rostbiffen blev riktigt bra! Imponerande och faktiskt riktigt enkelt att göra. Det blir repris vid tillfälle. Men jag tror jag ska prova marinera steken ett tag i förväg så det blir mera smak. I kokboken står det att röd rostbiff får man vid 60 grader och rosa vid 65 grader så jag tog ut den vid 64 grader MEN glömde efterstekningen så i slutet hamande den på 68 grader det gör inget men jag ska ta ut den liiite tidigare nästa gång då den blev lite för stekt. Så tyvärr Error och Harry blev inte glada inte en rostbiffs smula till någon av herrarna. Error fick slicka såskastrullen och harry fick de ungsstekta grönsakerna som blev över.


Tanden gör fortfarande inte ont, ringde sjukvårdsupplysningen för att ta reda på hur snabbt den bör lagas men det finns knappt någon akut tandläkare utan för extrem tandvärk så han trodde att jag kunde vänta till på måndag.ANNONS
Av Erica - 16 januari 2009 18:32

Var till tandläkaren före jul och lagade en tand. Provisoriskt för att det typ skulle läka under lagningen? Fick då i alla fall veta att OM lagningen gick sönder så var det jätteviktigt att komma in och laga på en gång. Vad tror ni händer 18.15 fredagkväll? JO skit jävla tandjäveln släpper lite i lagningen och jag får en bit lagning i munnen. FAN.


Då är det väl bara att vänta till måndag och stå ut. Gör inte ont men det är ju knappast bra med ett hål ini tanden?


Nu har två onda ting skett i veckan så vad lär ske i helgen?

Av Erica - 16 januari 2009 16:18

Nu har jag gjort en ny omröstning - återstår att se vad ni vill läsa om helt enkelt!

Av Erica - 16 januari 2009 16:16

För första gången i mitt liv ska jag prova göra en stek eller närmare bestämt rostbiff. Den är nu instoppad i en stekpåse i ugnen och resultatet lär ju dröja någon timme i alla fall. Detta måste ju rendera i många vuxen poäng? I julas gjorde jag för första gången en egen julskinka (dvs jag griljerade en färdigkokt!).


OM det blir som jag tänkt så blir middagen rostbiff, klyftpotatis och grönpepparsås och rotsaker i ugn.


Går det inte som jag tänkt lär det bli hämtmat samt att jag lär bli på dåligt humör!

Av Erica - 15 januari 2009 10:30

Efter jobbet träffades jag och Madde i skogen i Bussjö. Bitande kallt, klarblå himmel och 18 minusgrader. Vi bestämde oss för att gå motsols den vanliga rundan.

Hundarna sprang och hade det härligt - kallt var det i början men när vi kom in i skogen blev det mindre kallt och lite högre tempo samt att det är mera uppför åt det håll vi nu gick gjorde att vi höll värmen bra. Ingen kamera tyvärr, solen hade hunnit sjunka så pass att det skulle bli för mörkt att fota men visst är vintern vacker?


Känns lite som man börjar komma tillbaka nu efter tjockisperioden med stoooor mage, tempot börjar närma sig det normala och jag blir inte dödstrött av en vanlig promenad. SKÖNT.


Från och med 1 februari börjar jag träna igen, men inte på IKSU har valt att ta kort på www.usm.se istället. De har också vattenträning samt stepdance och stepmuskel. De har även några pass på morgonen som jag kan ta de veckor Andreas jobbar eftermiddag och jag är ensam med Isak på kvällarna. Kortet är nästan 100 kronor billigare för mig som kommunanställd än IKSU om jag skulle köpa IKSU-kortet via personalföreningen på Tomtebo. Får se om jag trivs lika bra där som på IKSU?


Målet är två riktiga pass per vecka. Saknar min "gamla" kropp, släppar på alltför många kilon fortfarande men just nu är det igenhållet när det gäller det mesta utom lördagar då det är tillåtet med lite extra. Nu jäklar!


På kvällen for jag på flatklubbens årsmöte i Umeå. Tog med lilleman som höll låda på mötet... Han hade många åsikter om ett och annat men det var ingen som pratade bebiska så tyvärr får vi inte veta om det var något klokt han sa? Mötet flöt på bra och vi har nu en ny styrelse eller... styrelsen är i stort sett densamma en som avgick resten har kvar tid eller vill gå på omval! Kul faktiskt att det var så lätt! I brukshundsklubben brukar vi ibland behöva ha både ett och två extra årsmöten för att få ihop en styrelse.


Av Erica - 14 januari 2009 10:16

Jisses vad kallt det är! 17 minusgrader och tack och lov vindstilla. Men hur kul som helst var det. Tränade först två och två med ett moment i två pass för att se hur man ligger till. Error fick moment linförighet själva starterna och första gångerna startade vi ifart och sa fot när han kändes med gick bra det blev 80%. Andra passset körde vi två i fart och tre sittande start och det gick kanonbra. Passade också på att köra klick på Error när han höll uppmärksamheten på mig, detta har verkligen gett resultat på tre pass är han en ny hund. GULLPLUTTEN!


Sedan gick vi in en sväng och pratade och jag fick lite hjälp med håll fast (vi är på rätt väg!).


Ut igen och nu var det svårt att frysa för nu körde vi old-school allmänlydnad med drillning av E-K och jisses vad man fick jobba. Kommandon i smattrande fart sitt, helt om, helt om, framåt marsch, vänster om, sitt, lägg hunden, ställ er framför hunden i ungefär 100km/h. Jätteroligt och Error var kalasduktig.


Alla gjorde allt samtidigt och missade man ett kommando var det bara att skynda sig för då var det krockrisk!


Skitroligt pass!

Av Erica - 13 januari 2009 10:24

http://www.vk.se/Article.jsp?article=244089


när man trodde man klarat sig... Andreas åker om detta blir verklighet. Han har anställning sen 1998. Det blir tufft. En stor oro i magen kan man säga, fick beskedet av Andreas när jag kom hem från jobbet vid två. Skulle precis ut med Madde och gå.


Skönt att gå ute klumpen i magen blev mindre men detta tar stor plats i mina tankar just nu. Hoppas, hoppas det bara är varsel och inte leder till uppsägningar.


Inte direkt lätt att hitta nya jobb just nu?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Flatcoated med Blogkeen
Följ Flatcoated med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se