Flatcoated

Alla inlägg under januari 2009

Av Erica - 12 januari 2009 10:22

Jobbat 12h i sträck. Kvällsmöte från 17.00-20.00 och före det var det lärarträff om skriftliga omdömen. Kan säga att man var rätt blåst i huvudet på kvällen.

Av Erica - 11 januari 2009 11:13

Städa är vad som står på dagens program. Det är bara så tråkigt att plocka bort julen. Jag älskar julstjärnor och adventsstakar men nu är det dags. Julen är slut och vi får njuta av att solen håller sig uppe lite, lite längre varje dag.


Ska försöka passa på att ordna lite i förrådet samtidigt om orken räcker till, allt är mest öst in där och ordningen ja den är icke-existerande. Error hoppas jag ska hinna få ett ensamt lydnadspass på ön så ska jag baka en kladdkaka att bjuda några vänner som tittar förbi ikväll. Full fart med andra ord.

Av Erica - 11 januari 2009 11:08

Nu är det slut på juluppehållet och dags för babysim igen. Vi var sega på att anmäla innan och fick den okristligt tidiga tiden 8:30 dvs vi måste på söndagsmorgon vara på simhallen vid 8.10


Senast vi simmade var sista helgen i november så nu var det länge sen (vi missade två gånger, en gång var i Stockholm och en hade Isak sovit för dåligt på natten för att orka fara och simma).


Så vi hade många saker att prova på: hälla vatten för att förbereda dem för dyket, simläge och åtta. Hälla vatten går bra om än att han inte riktigt har förstått att blunda och stänga igen munnen ännu. Simläge nja roligare att simma när mamma/pappa håller en under hakan och åttan förstod Isak inte nöjet med alls! Varför hålla på att vända och greja?


Hoppgungan har slagit igenom här också, Isak vill helst stå i vattnet och hoppa på våra ben. Hopp, Hopp!


Innan vi for hem for vi förbi Ica på Teg och köpte alldeles varmt nybakt bröd när affären öppnade.

Av Erica - 10 januari 2009 23:00

                                             

Jag och tjejerna var och såg Australia på lördagkväll! Det var en riktig toppenfilm, nästan tre timmar lång men inte en död sekund. Helt klart sevärd och gärna på bio för upplevelsen skull. Har ni inte sett den? GÅ! Den är klacifierad som romantik på sf:s hemsida men det tycker inte jag stämmer alls snarare äventyr. Visst det är lite romantik men det är inte det som är grejen alls. Den påminner om Pearl Harbour om ni sett den filmen men den är mycket, mycket bättre ingen dötid och mera händeleser. Pearl harbour var mera koncentrerad kring en händelse här är det betydligt mera som händer.


Kortfattat om filmen:

Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.

För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommeratt förändra deras liv.

Av Erica - 10 januari 2009 10:44

Snor tangentbordet av matte så nu är det ERROR som skriver! Lava är hemma! Lava är hemma! Jag är så lycklig :D men lite dåligt drag var det i henne idag, vadå inte vilja busa längre när man varit ute och gått i över en timme? Det var ju jättelänge sen vi busade så jag har ju lagrat bus i flera veckor ju.


Annars var det skitbra promenad, vi såg rådjur en hel flock och så såg vi rådjursspår, de passade storebror på att följa en bit innan han kom tillbaka. Sen såg Nellie så himla rolig ut, hon gick ut på någon form av bäck/pöl där isen lagt sig med lite luft ner till marken. Gissa om hon såg snopen ut när hela marken bara försvann runtomkring henne? Trögmatte hade ingen kamera med sig det var ju ett tvättäkta kodakmoment.


För övrigt är min matte mycket roligare nu - man tittar på henne och så får man godis! Skitenkelt! Sen kunde hon väl bara ha berättat att hon ville att jag skulle hålla den trägrejen hon sticker fram ibland? Det är ju inget svårt? Nåja det kan inte vara lätt att bara ha två ben, man verkar bli så långsam då både i steget och skallen.


VOFF från Error

Av Erica - 9 januari 2009 10:40

Fördelen med att börja veckan på en onsdag är att det snabbt blir helg! Tycker inte att jag mer än börjat jobba så var man ledig igen. Trött som sjutton var jag då vi hade clubshow möte ute i Sillviken och jag tror inte jag var hemma förrän vid halv tolv och innan man då varvat ner lite och kommit i säng var då klockan närmare halv ett. Mötet var dock väldigt bra och vi fick en hel massa gjort.


Tänk ibland går tiden himla fort? Vi bildade arbetsgruppen inför clubshow i Umeå redan 2006, och hade vårt första möte i mars 2007 då kändes det väääälidgt långt borta med själva utställningen och nu är det ganska precis 4 månader kvar!


Fredagkvällen var mkt lugn, lite tv, babymys och en sväng och rasta uppfödarens hundar då de var iväg och hämtade spån (trevligt fredagsnöje?) i Jörn.

Av Erica - 8 januari 2009 15:33

Som synes i bloggen är tiden mindre. Har nu jobbat i två dagar, avskyr fortfarande morgnar men min förkylning börjar ge sig så det är tydligen en bra idé att fara på hundkurs i minus 14 grader på kvällen då slipper man förkylningen för den fryser bort?


Kontrollfreak som jag är så är det drygt att börja mitt i ett läsår, saker som jag vet har beställts är spårlöst borta, min kalender var inte på plats den var "tagen", inget är som det ska och även om det är bra ordning och så så är det inte "min" ordning vilket gör mig lite stressad en så enkel grej som att ta fram oljepastell, papper och vattenfärg till 24 barn blir ett projekt då jag inte vet vart något är. Nåja det mesta går att lösa och jag får helt enkelt inse att jag kanske inte kan "veta" allt men det är drygt. Känner mig lite efter i planeringen men på måndag har vi arbetsplatsträff på kvällen och den ska helt ägnas åt arbetslaget så då räknar jag med att var ikapp. Nu är det lite sista sekunden pedagogik över det hela då vi inte riktigt är på banan ännu jag och min kollega men ungarna är ljuvliga och stämningen bra så det är värt mycket.


Blir bra att ha lönesamtal på måndag? Då ska man ju helst höja sig själv och inte känna sig steget efter men jag går på förra terminen jag jobbad helt enkelt när vi kollar kriterier.


Ikväll ska jag iväg på möte inför Clubshow 2009 som vi har här i Umeå! Läge för alla att komma hit då och ställa flat tycker jag! Engelska domare har vi.


Isak och hans far har det väldigt mysigt på dagarna och lilla Isak har varit på sitt allra mesta solskenshumör. PUSSUNGE!

Av Erica - 7 januari 2009 15:40

Error och min relation ja! Jag har ju varit så vansinnigt irriterad på lilla E:s ofokus och oförmåga att göra sånt jag vet att han kan. Fick tipset nu av EvaKarin att klicka in hans uppmärksamhet och bara göra mkt enkla saker så vi inte skadar vår relation då jag blir frustrerad.


Stod ute i gruppen och väntade på att han spontant skulle ta kontakt, på typ 10 minuter tror jag jag klickade tre gånger. STÖN! Men sen var det som det lossnade och mer och mer började min "gamla" Error komma fram och på slutet hade vi nog klickat bort en tre-fyra nävar levergodis. Vi kunde tom göra lite stegsekvenser och några ligg ute.


Fotgåendet såg bra ut, om dock med varningen att han INTE får gå längre fram men vi fick även till starterna och lite tankar kring hur vi ska få till apporteringen. (Inte klicka innan loss då de lätt spottar vid klick och de ska ju släppa på loss).


Framförallt ska jag nog försöka backa lite och inte ha bråttom så vi inte blir ovänner jag och Error. Ska ägna ett par pass med andra åt att klicka uppmärksamhet och träna moment själv eller utan andra hundar på plan.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards