Flatcoated

Alla inlägg under februari 2009

Av Erica - 20 februari 2009 12:33

Error börjar verkligen bli en stor pojke nu. När jag kom hem från jobbet vid tre så stoppade jag Isak i vagnen och tog med mig Error och började gå inmot stan. Husse/pappa hade order om att komma efter en timme och plocka upp oss. Han är så hörsam och lättsam att ha med nu, går oftast bra vid sidan av vagnen lätt att ha lös man bara ropar så kommer han som ett skott och trevlig vid möten med hundar och diverse annat man kan stöta på i en by. Vi hann ganska långt då vi gick lite längre än en timme då Andreas passade på att tömma allt skräp till återvinningen men nästan till Röbäck, vi hann gå precis förbi kapellet och hela skogen när han kom ifatt oss.


På stan gjorde vi tre saker - hämtade ut mina nya glasögon som känns jättebra, blev dock lite yr just från början men det gick fort över, köpa en blå body till Isaks nya dress och äta middag på Max. Avslutade med att fara upp på IcaÅlidhem och köpa två fredagssemlor och några småfranska som frukost till lördagen.


Fredag är baddag för Isak och så även ikväll men nu börjar det bli jobbigt att bada han i köket. Vatten är till för att plaska i och det gör han med besked så att det skvätter i HELA köket. Kul för alla utom den som ska torka upp samt att köket inte direkt är gjort för att ha vatten överallt. Önskar att vi hade ett riktigt badkar som Isak kunde roa sig i.


Avslutade kvällen med att se på "Sveriges värsta bilförare" från igår, man skrattar så man kvider när man ser dem. Men egentligen borde skrattet sätta sig lite på tvären, DET här är människor som HAR körkort som finns i trafiken! Helt vansinnigt. Roligt att se var däremot att kvinnan som tjurnackat sagt ngt om att mitt liv - skit i om jag har bilbälte eller inte faktiskt använder bilbältet nu. Det går att påverka helt enkelt!


Av Erica - 19 februari 2009 21:26

idag var en såndär lååång dag på jobbet. Började 8.00 och kom hem strax efter 20.00 (var egentligen ledig mellan 13.30-17.00 men avstod att fara hem och jobbade på lite extra med planering och annat). Vårt a-lag skulle även stå för fika till 70 personer (dvs inhandla och ställa iordning) såg nog lite kul ut på IcaÅlidhem med en kundvagn med X antal brödpåsar, punchrullar och annat gott fika för över 1000 kronor.


När jag kom hem hann jag dock bara pussa på den sötaste av dem alla innan hans far nattade honom.


Isak som varit och besökt farmor under dagen hade fått fin-fina kläder. Exakt samma dress som jag gått och sneglat på ett par gånger på KappAhl. Älskar plyschkläder och klara färger. Snäll farmor som shoppar kläder!


Av Erica - 19 februari 2009 12:22



 


Man skulle i alla fall kunna tro att det bor en bäver där som det ser ut just nu. Efter att taket nu är klart är nästa steg att få till en bättre dörr. Den förra var så smal att man nätt och jämt fick in spjälsängen dvs att det kan bli stora problem att få in möbler och annat där. Så vi bestämde oss för att bredda dörröppningen och sätta in en standarddörr istället. Men just nu ser det lite kul ut när man går upp på övervåningen ungefär som en bäver gnagt sig fram och lämnat lite spår i form av en jättehög av spån, isolering och annat kul.


Lister är inköpt och målat så det är bara att sätta upp när det är läge för det.


Men som sagt det går framåt i alla fall! Snart kanske vi kan välja golv och tapeter?

Av Erica - 18 februari 2009 12:13

Då min kollega var på semester i Stockholm dvs inget a-lags möte mellan 12.30-13.30 och jag såg till att jobba in tiden på tisdagen så kunde jag dra hem redan 12.00 från jobbet. PERFEKT ur synpunkten att Tegs öppna förskola öppnar 13.00 Så det var bara hem och hämta liten pojke och så for vi dit.

Isak han älskar att vara på öppna förskolan nu, nya leksaker, bebisar att titta på och en stor hall att kravla i. Det är också mycket roligare att äta när man sitter tillsammans vid ett stort bord och ser andra bebisar äta så han slukade lätt en hel barnmatsburk, ett par majskrokar och lite ersättning.



Brandbilen var spännande och stegen var mycket god att smaka på!



Det är perfekt golv att ta sig fram på, Isak han är som en kålmask numera och inte stilla en sekund. Hm.. undrar var detta ska sluta om man jämför med de andra bebisarna kan man nästan tro att lille I har adhd så mkt rörelse-energi som han har.



De andra bebisarna tittar fascinerat på Isaks framfart!


När vi for därifrån vid halv fyra skulle man kunna tro att han skulle vara en slagen hjälte? Stoppade han i vagnen och gick till borte änden av Södra Byvägen innan han somnade (dvs en halvtimmes promenad!), sen vaknade han ganska omgående när vi kom hem så ca 30 minuters sömn och han tyckte livet var toppen igen.


Error han fick sig en ny vän. Gick förbi en hästhage med flit då hästarna var nära vägen (han tycker de är lite läskiga och vill gärna skälla på dem så jag tänkte att det var ett bra tillfälle att träna). Hästarnas ägare var i hagen och tyckte att jag kunde ju låta Error hälsa på shettisen som stod när hagkanten. Shettisen var det snällaste som fanns och stod snällt kvar så Error fick nosa och inspektera samt slicka han på mulen. Sen tyckte Error att den lilla shetlandsponnyn borde duga att busa med så han gjorde värsta businviterna men shettisen nappade inte till hans stora besvikelse. Snacka om att man borde haft kameran med sig där.

Av Erica - 17 februari 2009 23:24

Hm... jag har totalt tappat träningslusten med Error. Tur nog vet jag varför också. Denna jädra kyla kan ju lamslå vem som helst. Jag har en fix idé och kan inte träna med vantar på känner mig klumpig och allmänt fumlig då. Är det minus 20 varenda kväll är det ingen bra idé att träna utan vantar blir väldigt dålig träning om matten har blåa händer och ingen känsel och bara vill IN!

Av Erica - 17 februari 2009 22:11

Ibland är man på extra bra humör! Så här glad blir man när både mamma och pappa busar med en så man kiknar av skratt!

Av Erica - 16 februari 2009 12:05

Oj så mycket roligare världen blev enligt isak när man når ner till golvet OCH vet hur man ska styra gåstolen. Han är så duktig på att styra och backa dit han vill nu. Helst vill han vara i köket och hallen så man har mycket yta att styra runt på. Det går ganska lagomt fort ännu men ett problem som vi kommit fram till är att den unge mannen NÅR allt ju. Och allt ska rivas i så nu ska vardagsrumsbordet saneras och allt annat som är i greppvänlig höjd från gåstolen.


Harry tar över tangenterna: OJ så jädra jobbigt allt blev helt plötsligt. den där lilla tvåbeningen verkar ha fått hjul av matte och husse. VARFÖR kan man undra då hans största nöje verkar vara att sikta och köra på mig? Man flyttar och flyttar och ändå ska han leka tagen. DUMMA unge, dumma matte och framförallt BRÄNN gåstolen! Tack från Harry.



Hur gullig är man när man kan komma när mamma ropar? Samt följa efter mamma när hon kommer från jobbet och måste på toa det första hon gör så då åker man helt enkelt efter och skrattar lyckligt!



 


Hm.. undrar om det finns något som jag kan ta?


Av Erica - 15 februari 2009 21:17

Som de "äkta" bebisföräldrar vi numera är så turas man naturligtvis om med sovmorgon! Igår var det min tur att sova och idag skulle jag upp med isak på morgonen. Pappa Andreas hävdar dock med bestämdhet att Isak favoriserar mamma, sovmorgon fick jag nämnligen både igår och idag då lilleman bestämde sig för att sova in han också till halv tio (jag vaknade t o m före!). Igår vaknade han 8.00 och ville upp. Rättvist? Nix och ändå fick Andreas välja morgonpass.


Dagen har annars ägnats åt att redigera bilder, TACK till Madde som jag fått en hel skiva med ursöta bebisbilder och annat skoj på. Detta är en suddig bild men ändock en absolut favorit hos mig. Kan man bli annat än lycklig av detta glad ansikte?



Vid tre tog jag och packade ner min bebis i vagnen satte Error i koppel och traskade över till Lena för lite fika, småprat och träff med Linda. Error han passade på att dejta alla busiga vovvar i hundgården han. Han försvann som en avlöning när Lena öppnade upp till hundgården. Riktigt nöjd med han nu när han går i koppel, löst hängande och fint vid sidan gick han nu. Skam den som ger sig!


 Linda hon fick dra ett tungt Isak-pass och jag njöt av att dricka te med två händer! Tusen tack för det :-D det är guld värt! Nu ska jag gå ner och se film med sötaste Andreas och sen är det sängen som gäller.



Inser att snart är det dags att slopa mjukdelen, Isak ville SITTA upp och gjorde situps för att se över kanten på mjukliften. Men tack och lov nöjde han sig med att jag fällde ner suffletten vill helst ha kvar mjukliften tills vintern är slut. Det blir som mera ombonat på så sätt.



Lite kyligt ca 10 minusgrader men på fårskinn och filt så är man varm och go nere i vagnen ändå. SÖTAST!


 


En av Isaks barnflickor :D Tur han har många men vissa är bättre än andra! Madde och Linda står högt i kurs hos lilleman!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards