Flatcoated

Alla inlägg under mars 2009

Av Erica - 7 mars 2009 10:37

TVÅ gps:er och ändå lyckas vi krångla till vägen till slalombacken ngt alldeles kopiöst :D, nåja vi kom fram till sist! Mormor Emma var barnvakt till Isak så jag, Andreas, Madde och Emma (kompis till Madde) åkte till Bygdsiljum, varken jag el Andreas har ngn utrustning (A har aldrig åkt slalom) så vi skulle hyra. Snacka om kaos i uthyrningen... fullt med folk och alla trängdes och ville fram. Vi fick i alla fall tag på pjäxor och skidor+stavar. Andreas fick mycket snygga lilla stavar, hi, hi.


Så åkte vi iväg till familjebacken, Andreas har ju som sagt aldrig åkt förrut, Madde och Emma åkte iväg till de svårare backarna men jag var lika nöjd med att åka i familjebacken. Andreas var en klippa första åket hoppade han tom lite! snacka om att inte vara rädd av sig. Vädret var toppen, sol och oftast klarblå himmel, på slutet av dagen kom det lite moln men då hade vi redan åkt klart så det var ingen stor sak. Strax efter 15.00 gav mina ben upp då fick det vara färdigåkt, hade så jädra ont att det rent krampade i vaderna. Otränad vadå?


Andreas fick i alla fall blodad tand på detta med slalomåkning så nu pratar vi om att prova åka i Agnäs ngn helg framöver om vi får barnvakt och råd.


Bilder:


 


Utsikt från toppen av berget, tagit i slutet på dagen så man ser att molnen börjar komma.



 


Slalomproffset Andreas!



Jag, Madde och Emma i väntan på liften!




Vi fikade ute i solen, hade lite flyt också då vi fick ta en annans familjs sittplatser som var färdiga med liggunderlag och allt! MAN skulle kunna tro att man kunde sitta ett tag och njuta av solen, men sambon min hade myror i byxorna så det var ett kort fikastopp för att sen åka mer i backarna.



Rudolfs på vägen hem. Just innan gnölade jag naturligtvis om att sätter man upp svarta sopsäckar tar man ner dem när renjäklarna farit vidare så man inte slutar bry sig om renvarningen. Bak i nästa krök stod det förstås en hel hög med renar.... När man talar om trollen!



Av Erica - 6 mars 2009 23:11

Har anmält mig och Error till kurs! Kursen jag går för E-K är slut snart och lite blåslampa behöver jag för att komma till skott med träningen.


SÅ först hittade jag en apellkurs-spår som gick i UBHK:s regi men dagen efter fanns ju detta som var så mkt bättre!


Bruksförarkurs-apellklass

Bruksförarkurs-apellklass 
Umeå Brukshundklubb satsar under 2009 på attt öka intresset för att tävla bruks. Kraven på ditt engagemang och egen träning mellan kurstillfällena kommer att vara höga. Målet är att starta i apellklass spår och uppnå uppflyttningspoäng vid kursens avslutning. 
Kursperiod: mars - september 2009. 
 
Det låter väl som en god idé?


Error gillar i alla fall att kravet på träning emellan är högt! Han gillar att träna och gärna i mängder!


Av Erica - 6 mars 2009 10:50

Idag har jag, Error och Isak varit ute på finbesök i Tavelsjö! Efter många om och men och ombokningar och så vidare kom i alla fall vi tre iväg (det var möten, läkarbesök och sjukdomar som stoppade resten av sällskapet).


Vi började med en timmes långpromenad i skogen så hundarna fick rusa av sig. Error han fick känna på hur det är att vara minst han, Ikaros tyckte att E skulle hålla sig på mattan och det var med skräckblandad förtjusning han försökte få igång gulingen.


Det var en jättefin promenadslinga där det gick jättebra att gå med barnvagnar (Andrea´s baby fick också åka vagn), lite oplogat i början men avundsjuk är jag vill också ha en slinga där hundarna kan rusa fast jag har barnvagnen med mig.


Väl tillbaka fikade vi, Isak åt mat och busade runt på golvet och tror ni jag fick se lillan vaken? NÄ - hon sov glatt i de tre timmar som jag var och hälsade på, hon vaknade precis när jag skulle fara för att äta. Hon är NU lika stor som Isak var när han föddes, 53cm och väger som Isak när han for från BB 3700gram. Det känns JÄTTELÄNGE sen bebis var så liten, hon var så näpen och nätt. Kanske ska hon heta Alicia men det är inte bestämt.


isak som nu är STOR kille tog med sig lite av sina babykläder och sitt babygym. Babygymmet som han fått av mammas kusinbarn Elin (månne det bli Isaks tremening? någon som har koll på det här med släktband?) har han haft jätteroligt med men nu är han stor nog att gå på egna upptäckslekar så nu får en ny bebis ha kul med det istället!

Av Erica - 5 mars 2009 10:59

Jag GILLAR inte att gå till tandläkaren och gruvar mig ofta lääänge innan jag ska gå. Sen när jag väl är där så är det sällan speciellt jobbigt eller gör särskilt ont men gruvar gör jag likförbannat.


Idag hade jag tid för att avsluta ett hål som har lagats i två steg då det var rätt stort. Före jul så tog det bort en del av kariesen och så las en temporär lagning för att det skulle läka under och nu idag så fick jag alltså göra klart sista steget av lagningen.


Brukar inte ta bedövning men då hålet var stort och det skulle grävas långt ner i hålet så fick det bli en spruta och den är värre än det mesta i min mening. BLUNDAR alltid så jag inte ser hur stor den är och sen så är det hemskt äckligt när det som spritter i alla nerver i munnen när den tar...


Sen var det inte så farligt det borrades och lagades men ont gjorde det inte och klart vart det.


TUR att man tagit tandläkarförsäkring - har haft en försäkring som jag betalar 690 kr per år på så ingår allt som kan hända och på de senaste två åren så har jag fått dra en tand och denna hemska lagning då.


Lagningen som jag gjorde nu skulle ha gått på 2800kronor om jag inte haft försäkringen (då var jag tvungen att gå två extra gånger för att den temporära lagningen släppte) så man kan nog säga att jag tjänat på det.


Nu tillhör jag tyvärr en högre riskgrupp då jag haft tjafs i munnen så nu går föräkringen på 1300kr/år för nästa tre år men det är klart värt det så man slipper oroa sig ifall man har råd eller inte med att gå till tandläkaren.

Av Erica - 4 mars 2009 21:08

Vis av erfarenheten från i söndags (inte för att jag inte visste det innan men) så började vi kvällen med att gå långprommis med Nellie, Lava, Error och Harry på i20 så mina fick rusa av sig efter ca 45-50 minuters prommis så for vi iväg till Forslundas inomhusträning.


Jag har ju lovat Harry att han inte ska vara så ställd åt sidan så även han var lovad träning denna kväll. Körde i tre pass Error, Harry och så Error igen.


Error fick träna på att ta av koppel utan att hoppa runt, läggande under gång, fot, hopp över hinder och platsliggning samt inkallning på sina två träningspass. Han skötte sig bra och jag är nöjd försökte tänka på att träna EN sak i taget och att hålla mig till det jag tränar och belöna det.


Harry körde jag igenom tvåans moment med hjälp av Madde som tl. Han var faktiskt rätt duktig för att knappt varit i närheten av lydnadsplan på ett år typ och han var så nöjd med att få vara med. Även han fick en platsliggning vilket han låg snyggt på.


Nöjd med mina killar!

Av Erica - 3 mars 2009 11:11

Det är faktiskt riktigt roligt med ny kokbok :D har suttit och gjort middagsmeny för hela veckan och inköpslista till densamma så nya rätter denna vecka blir:


  • kassler med grönsaksfräs
  • fyllda lövbiffar med rotsaker
  • thaigryta med nudlar

Jag får återkomma med hur resultatet blir. Det är så mkt lättare att handla mat om man först har gjort en meny annars får jag hjärnsläpp i affären och kommer inte på ngt som jag ska handla överhuvudtaget.

Av Erica - 2 mars 2009 21:11

Skönt att Isak är frisk - vi har nämnligen varit och tagit nya idolkort idag på öppna förskolan. Kungsfoto var där och fotade och det var samma fotograf som förra gången men han hade skärpt till sig och var riktigt duktig denna gång.


MEN Isak var lika tjurig första svängen vi försökte fota som i höstas och tyckte att allt var lite läskigt så vi tog ett halvbra kort och så hoppades jag att det skulle finnas tid över sen så jag kunde göra ett nytt försök.


Passade på att fika och ge Isak mat samt prata lite med Åsa som var där med sina barn.


SEN var Isak på g - och vi fick till ett jättefint kort när han sitter i mitt knä men det syns tack och lov inte utan han ser ut som han sitter själv! Så nu längtar jag efter att kungsfoto ska lägga upp dem på nätet så jag kan ändra vilka kort jag vill ha. Det blir halvor denna gång tror jag till alla, de är rätt stora de större korten och hans idolvägg hemma är inte hur stor som helst.

Av Erica - 1 mars 2009 21:49

Eftersom bokrean är i full gång nu! Ska/har ni köpt något på bokrean eller hoppar ni över den i år?


Själv har jag inte storhandlat precis men tre böcker har hittat hem till oss (än så länge bokrean är inte slut och jag är lite för bra på impulsshopping)


Vi har köpt:


  • Max Nalle
  • Mina 100 första fordon (ett beställningsköp från barnets far förmodligen för att väga upp för mina rosa klädinköp?)
  • Viktväktarens kokbok


De två första är förstås till Isak och den sista till mig och Andreas jag behöver inspiration i min matlagning kör på typ fem rätter känns det som när jag ska laga middag och i denna bok fanns det massor av bra uppslag till goda middagar!


Är lite sugen på att köpa Sjöjungfrun också men tror att jag ska lyssna på den som talbok istället håller just nu på med "Är det någon där?" av Marian Keys lättlyssnad precis som böckerna men ganska förutsägbar än så länge och boken är snart slut.


Har annars återupptäckt biblioteket! Det var länge sen jag lånade böcker då jag var så förbannat dålig på att lämna igen dem och alltid fick krav men nu har jag lovat att skärpa mig då det är ett bra sätt att läsa dels barn- och ungdomsböcker och sen att våga sig på sånt man bara "tror" sig kanske gilla. Köper jag böcker går jag oftast efter säkra kort och chansar typ aldrig. Läser i och för sig Stephen King "Signal" vilket inte är ngn högoddsare för min del men nästa sväng ska jag försöka mig på något oväntat!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards