Flatcoated

Alla inlägg under maj 2009

Av Erica - 21 maj 2009 09:20



Påminn mig vid tillfälle: "MAN SKA INTE TÄVLA SAMTIDIGT SOM MAN ARRANGERAR!" bortsett från det är jag jättenöjd med dagen.


Error började med att gå in sin första officiella klass (unghundsklass) och komma på 4:e plats och ta sig sitt första ck! Han fick en riktig superkritik:


"Lovely young dog a super head. Correct eye shape, lovely expression overall very balanced. Good angulation front & rear Good bone Moved well and soundly"


Så här vann vi 4 kilo foder samt ett paket illgröna tuggben :D!


Harry han fick avsluta dagen med att gå in i veteranklass, hade inga större förhoppningar de andra tre veteranerna var alla such och mkt välmeriterade så att vi kom på en fjärde plats var ingen skräll. Han fick i alla fall Hp och en okej kritik.


"A nice? (kan inte översätta eller se vad ringsekreteraren skrivit) 9 year old dog would prefer more length in foreface. Adequate front and rear angulation, however well balanced. Moved well."


Fyra kilo foder till av RC sensible dvs det jag ger! Samt en vattenflaska.


Den stora vinsten hem var lotteriet - för 100 kronor tog jag hem:


  • en mediumhund bur från Agria  (fast jag gav den till Anita som har en fralla mot ett blått retrieverkoppel sådana där fina från http://www.anderskoppel.se vad ska jag med en mediumbur till?)
  • ett grönt retrieverkoppel
  • hundgodis+ben
  • miniräknare+handduk för tassar
  • goddybag
  • samt något mer jag glömt och inte kommer ihåg just nu.

Den enda klass jag lite missnöjd med är brace, vi kom på sjätte plats av sex par (jag visade Harry&Anka), jag tycker att de är väldigt typlika och borde placerat sig högre men vad vet jag? Jag är ingen domare jag! Två st tävlingspärmar från Agria blev det i alla fall. En fick naturligtvis Ankas matte och den andra gav jag till Annika Bay som suktat efter en sån hela dagen och inte lyckats vinna någon i lotteriet. (jag har en och det räcker för Harry och Error då jag har bägges papper i den men den är verkligen superbra!).


Själva utställningen tog tid, vi bröt för alla konkurensklasser vilket gjorde att det drog ut på tiden så på slutet blev det jäkligt stressigt då jag skulle hinna hem för att ta ut domarna och äta, duscha OCH försöka få till en parning mellan Harrys fru (Blackpicks Easter Lily eller Myytti till vardags)... Så direkt efter finalerna var det bara att ila hem och på en timme hann Harry para tiken (tack och lov för 15 minuters hängningar med lagen om allts jävlighet var jag övertygad om att han skulle hänga i typ 2 timmar), duscha och blåsa håret samt byta kläder, pussa på världens sötaste lilla pojke och sen rusa iväg mot domarnas hotell för att hämta dem till domarmiddagen på Garaget.


Middagen var som vanligt jättegod - mm... och jag trotsade och bröt trenden med kyckling och åt entrecote fast kycklingen är godare! Då vi var så sena till Garaget var det halvdåligt med efterrätter, så det avstod jag denna gång var mätt och belåten ändå!

Av Erica - 17 maj 2009 22:33

Sammanfattning av helgen:


Fredag: tog ut kompledigt för att vi skulle kunna fara under Isaks sovtid på dagen och inte behöva roa honom i två och en halv timme till Piteå. Klokt gjort :D Isak sov till Skellefteå där vi stannade och åt lunch (även Isak). Sen var det bara en kort bit kvar till Piteå. Vilket gick bra, han vart lite kinkig på slutet men då var vi i stort sett framme så det var ingen större fara.


Väl i Piteå installerade vi oss på hotellet. Vi fick ett riktigt barnrum med inga grannar det låg som i en sväng med en städskrubb på en sidan och fönster på andra!


Vi tog en kort sväng på stan och hittade kläder till Isak - bla en söt solhatt! Sen for vi upp till gammelfarmor och åt middag!



Trött och grinig Isak med sin gammelfarmor!


En ny sväng nu på barnens hus och dollarstore sen till hotellrummet för att natta mycket trött bebispojke och sen sova! (somnade strax efter nio själv...) Tyvärr tyckte inte bebispojken att natten var till för att sova på, vi har ganska mörkt i vårat sovrum och vårt hotellrum var raka motsatsen så kl 2.00 vaknade Isak och ansåg att det var morgon det tog oss till efter halv fyra innan han somnade om. Ganska trött om vi säger som så!


Lördag:

 På lördag for jag och jobbade på Dvärghundsklubbens utställning på Piteå Bhk. Sol och härligt väder var det :D


Andreas tog med sig Isaks gammelfarmor och for ner till havet där Andreas morbror Thomas har sin stuga. Det blåste rejält så Isak fick dubbla jackor för även om himlen var blå även där så är det kallt vid havet på våren.



Gammelfarmor, morbror Thomas och Isak - Isak tycker att Thomas har något kul i ansiktet! Undrar om man kan rycka i det!


Isak han hade fullt sjå att utforska altanen, där fanns det mycket spännande för en liten pojke att titta på!


 


Världens bästa leksaker! Plankor!


 Vid 15.00 var hundutställningen klar så då styrde vi kosan mot Luleå och ett besök hos kusin Pelle och Michaela på Bergnäset och förstås deras dotter Elin. Där fick vi god middag och Isak fick leka med Elins leksaker :D framförallt fick Isak prova att GUNGA! Det var roligt och väldigt spännande!


 


Whiiii, jag gungar JÄTTEhögt! fotograf: Pelle Aspviken



 Isak tyckte att Elin hade jättefina leksaker!


Vid halv nio började det bli hög tid att dra sig tillbaka mot Piteå, hade en tanke om att försöka hålla liv i Isak i bilen men det var döfött. Han somnade som en död sill (varför kan han inte somna så jämt och vara lika svårväckt?), så det blev en halvtuff nattning på hotellet innan han somnade igen. Fast innan han fick sova passade vi på att duscha tillsammans i den enormt stora duschkabinen som var 2-3 meter lång, det tyckte Isak var skönt och lutade sig mot mig när vi duschade.


Söndag:


En ny utställning med tidig start redan vid 8.00 var jag i Sjulnäs, och även dagens utställning flöt på smidigt så redan vid 13.00 började vi köra hemåt Umeå! Strax efter fyra var vi hemma - dock var inte arbetsdagen slut för det. Eftersom jag skulle ställa själv på torsdag på clubshowen var det bara att först fara till Tomtebo och hämta hem Harry från min mamma som vaktat honom och börja bada och sen invänta Linda som snällt vaktat Error (hon var i Sundsvall för att lämna Susanne vid tåget) och sen bada honom och när det var klart var det verkligen tack och godnatt, lång dag från halv sju och nu var klockan närmare 20.00 så en dusch och en god kopp te så sov jag även denna natt som en prinsessa!
















Av Erica - 11 maj 2009 16:05

Eftersom jag slutar tidigt idag 12.00 och har kurs ikväll så skulle jag, Lina och Linda träffas i Bussjö och träna ihop. Liten Isak fick också följa med och träna.



Isak han fick coacha från vagnen till att börja med!


Det började med ett litet missförstånd, Lina och Linda tänkte på Bussjö med sjön och jag på Bussjö närmast stan där vi brukar vara och gå så efter en kort omförflyttning av L&L så kunde vi börja träna.


Träningen var verkligen ömsom vin och ömsom vatten, början var katastrof Error drog runt slamsade apportvägrade! och var allmänt strulig. Vi gjorde två linjetag som inte var speciellt bra utan mest bara strul. Där bröt vi och samlade oss en aning, vi fortsatte med stadgeträning och då började Error landa om än inte fullt ut så var han mera i hand i alla fall.


Sedan tog vi fikapaus och funderade på hur vi skulle gå vidare:


 


Även liten Julia fick komma ut lagomt till fikat, Susanne och Linda njuter av regnet som började lagom till att vi skulle fika...



Error undrar vart hans fika tog vägen? Vadå fikapaus? Uppbunden i ett träd så matte ska kunna mata lillhusse ifred är väl inget kul?



Tant Freja fick också komma ut till fikat här med Lina.


Nåja det finns inga bekymmer som en god kopp te inte kan lösa, vi bytte moment till fält och la upp ny strategi och lite avlämningstips från Lina så VIPS! så var Error en stjärna igen. Bra fart på fältet, bra stadga och början till riktigt fina avlämningar och inget tecken på att byta dummisar så slutet gott allting gott?


Babytränaren Isak blev lite less efter en och halv timme i vagnen så även han fick komma ut i naturen som inte var fullt lika äcklig denna gången men att sträcka sig till att säga att han gillar att sitta ute det är nog att ljuga.



Hm... undrar om det finns några blåbär här?



 


Hundarna jobbade så bra på fältet att det inte blev mycket kvar där, endast en liten, liten blå dummy fanns det för Isak och Linda att hitta. Men SE så nöjd han är med sin nya leksak! Kanske kan bli en liten hundpojke av Isak också?



  



Av Erica - 10 maj 2009 23:59

På väg hem från Vännäsby slog jag en signal till min mamma för att höra när mormor skulle dyka upp. Det visade sig att hon redan var där och att få henne två trappor upp (hon bröt lårbenet förra året samt är snart 90 år gammal) var inget som helst problem, mamma hann inte med i trappen när hon skulle bära på någon kasse och någon pinne?


Vi for i alla fall förbi och där var en del av "tjocka släkten", moster Eva, Rosa (var gift med morbror Hans), kusin Ines och Isaks mormor+gammelmormor då förstås!


Vi passade på att ta lite fyra generationers bilder, fast så märkvärdigt i denna släkt är då inte fyra generationer det finns två uppsättningar av fem-generationer dvs jag har kusinbarn som även de har barn!



Fyra generationer "Suikki" Jag, Kerttu, Emma och Isak!


Hm undrar vem du är då?



NU har det fotats färdigt nu vill Isak ner på golvet och utforska världen.




Av Erica - 10 maj 2009 22:43

Idag har jag och Isak varit och hälsat på hemma hos Lina och Tilde som bor i Vännäsby i ett jättefint hus alldeles vid älven. Från köket och vardagsrummet har man superbra utsikt rakt ut över älven. Det är något vilsamt med vatten som flyter förbi.


Isak tyckte det var helskoj med bebisträff och for runt hejdlöst med sitt kravlande även jag tyckte det var trevligt, gott fika och så roligt att se hur stora alla bebisar blir från gång till gång vi träffas, man tänker inte på det själv Isak ser man ju som varje dag men de som man inte ser jämt ser man att det händer ju massor av saker varje vecka.


 


På bilden har vi:

Noel som sitter och Isak rakt bakom, Isabella med röd tröja (hon är en dag yngre än Isak!), Klara som sitter längst till höger och Theo liggande på golvet med en pusselbit i handen.


Tilde hade en jättefin koja med massa roliga leksaker - dock var Tilde inte över sig imponerad utan lekte i köket istället. De här gamla leksakerna de ser jag ju varje dag! =)



Isak tittar vad Noel har för spännande leksak!



Alla nya leksaker bör provsmakas för att se om de håller god kvalité!





Av Erica - 7 maj 2009 10:06

Det är alltid tidsbrist i familjen Söderström/Bengtsson och eftersom jag slutade vid 16.00, och flatklubbsträningen skulle börja 18.30 Eftersom det då mellan halv fem och typ 18.00 skulle ordnas middag och grejas hemma insåg jag att tiden att låta Error rusa av sig INNAN träningen var minimal.


Att köra till Röbäck + att låta Error rasta av sig på 30 minuter var för lite tid då körningen tar säkert 10 minuter. Ljus idé! Man kan ju cykla!


Error har ju visserligen aldrig sprungit bredvid en cykel och cykeln var inte helt färdigfixad men snäll sambo pumpade och smorde upp Kronan-cykeln så den var fit for fight.


Innan jag for sa jag med lite lätt bävande stämma en undran om hur detta skulle gå orastad Error + cykel och hög fart....


Sambon svarade lite coolt: du det är en svart,flathane varför skulle det inte gå bra? Helt övertygad om att det där är bara något som flathanar kan...


Cyklade iväg och insåg till min stora glädje att i Errors fall stämde det. Inte en tendens att springa framför cykeln eller tvärnita eller något annat hyss! Enda dumma var att när han stannat för att bajsa och jag stressad som jag var fortsatte att cykla såg han inte mig utan tvärvände och drog hemåt. Men ett rop och han var på g igen.


Så denna gång hade supertränaren Andreas rätt! Svarta flathanar kan mycket mera än vad man tror!

Av Erica - 5 maj 2009 13:04




 Solsken - tur man kan välja att vara ute ibland när man har lång dag. Det hade varit väldigt drygt att jobba till 21.00 ikväll. Att bara sitte inne en hel dag från 8.00 är mycket drygt.


En hel förmiddag med bara matte utomhus på olika sätt och ändå är det svårt att skriva EN sak som man gjort som har med matte att göra.

 *känner sig mycket lyckad som grundskollärare, det känns precis som man nått fram då*



Av Erica - 4 maj 2009 16:33

Nu vågar Linda komma hem igen från Stockholm :D för nu är sjön isfri, igårkväll låg det lite is kvar längs borte sjösidan (har tyvärr ingen bild) och nu så böljar vågorna fritt!



Annars väntar jag på att lasagnen jag gjort ska bli klar i ugnen, eftermiddagen har ägnats åt pappersjobb av olika de slag och att gulla med mycket trött tjurig liten son. När Isak är trött och minsta lilla går emot honom rasar hela hans värld!


Ikväll blir det clubshow möte, nu närmar det sig, bara 2 veckor kvar! Efteranmälningen går uti imorgon!






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards