Flatcoated

Alla inlägg under juni 2009

Av Erica - 7 juni 2009 10:07

Hittade detta på DN:s hemsida:


http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vad-ska-du-rosta-pa-i-eu-valet-1.869858


Så får man en vink om vilket parti som kan passa ens åsikter!


Av Erica - 7 juni 2009 09:44


Idag har jag bytt yrke :) jag jobbar som vaktmästare på Tomtebogård under EU-valet. Var här på skolan redan 07.00 imorse och öppnade! Kan inte påstå att det varit någon rusning ännu MEN när vi hade riksdagsval 2006 så var det en oerhörd rusning på eftermiddag/kväll så det blir nog mera jobb i eftermiddag. Jag har två st pass:


  • 07.00-11.00

  • 14.00-17.30

för att sen komma tillbaka till 21.00 och hjälpa till med rösträkningen, det är tur man inte jobbar sådan här delad tur varje dag snacka om att inte få mycket gjort när man inte jobbar.


Än så länge har jag inte gjort så mycket gått omkring och kollat att allt är i ordning och städat samt ställt i ordning imorse. Snart är det dags för avlösning och kanske man själv skulle fara och rösta då - på vad är dock den stora frågan har ännu inte riktigt bestämt mig.


För visst ska ni väl rösta?



Jag är ju inte någon stor fan av EU men att påstå att det blir bättre som vissa EU-motståndare genom att inte ens försöka påverka köper jag inte.


Att rösta är att legitimera EU-parlamentets makt. Ett lågt valdeldagande urhollkar dess legitimitet. Är man EU-motståndare är den enda rimliga hållningen att uppmana till röstbojkott.

är vad ex Folkrörelsen Nej till Eu säger.  http://www.nejtilleu.se/artiklar/2009/09_05_14_bojkotta_eu_parlamentsvalet.htm


På vad sätt kan något bli bättre av att man inte försöker påverka att de som ska vara med och bestämma endast bestäms av de som är för EU?


Även om de senare har gjort en omvändning och nu säger att man ska rösta på en eu-kritiker ELLER bojokotta.


Av Erica - 6 juni 2009 20:43

 Sambon pratade om hur vackert spegelblankt sjön låg... tror ni han tänkte på naturvyer? Nja, inte riktigt det var helt ur flugfiskar-perspektiv en blank sjö är bra, ingen vind = lätt att kasta och placera flugan där man vill.


Så jag blev helt sonika själv i kväll fast det gör inte så mycket jag har donat på och planterat blommor mm och nu har jag redigerat lite bilder och strax på en liten stund ska jag gå och ta ett glas vin samt smaska på denna!



Både Error och Harry har erbjudit sig att hjälpa till att smaska! Någon som är förvånad? Däremot undrar jag vart sommaren tog vägen? Det är SVINKALLT ju - så en brasa får det allt också bli så man inte fryser ihjäl.

Av Erica - 6 juni 2009 20:36

Efter vi varit på 4H-gården passade jag på att fara förbi Plantagen för att köpa lite blommor till vår framsida, jag har visserligen inga rabatter att ta hand om men några krukor och amplar brukar jag allt vilja ha på framsidan så det inte ser ut som värsta betong-djungeln här.


Köpte två färdiga amplar och lite hänglobellior, margerita och tagettis samt två krukor till mina solrosor som jag drivit upp på skolan.


Sen var det äntligen dags att fara hem och såhär trött var en liten Isak då:


 


 Snark, snark.


Fixning av blommor fick dock vänta till kvällen då fick liten Isak sitta i sin gåstol ute och komma med käcka hejarop medan Mamma Erica fixade och bytte blomjord på rosor och annat som fanns sedan tidigare samt planterade nya blommor i en del andra krukor. På slute var dock Isak rätt less och ville in igen men då var det så lite kvar så han fick helt enkelt stå ut med att inte komma in på en gång.

 


Såhär fint är det nu, ingen gammal julkrans på dörren och inga hundgrejor slängda på trappen utan fyra amplar, en roskruka och lite blommor som pynt till huset.


Av Erica - 6 juni 2009 20:28


 


Idag så har jag och Isak varit på utflykt! Inte så långt och avancerat men roligt var det. Vi for till 4H-gården Hemmanet på Nydala.



 Där hade vi stämt träff med Sara och Selma och Klara med sin mamma Emmy och Klaras pappa, på bilden har vi sötaste lilla Selma som är precis ett år och en dag idag!



Isak han tyckte inte att djuren var sådär värst spännande alls... sådana där fyrbenta saker har vi ju hemma tycktes han säga och var inte dugg imponerad av vare sig:


 


 Kultingar



Kaniner



Kycklingar (som förövrigt är mina favoriter så små och så söta och så pipiga!)


Eller fåren som inte fastnade på bild.


FAST vem skulle bli imponerad av djur? När en sånhär söt tjej vill:



PUSSAS!!!!




Till och med höet var mera intressant än en kalv som nosar en i nacken.


Roligast förrutom att träffa andra småbarn det var gallret till hönsgården där en vit söt liten kanin skuttade omkring.


Vi avslutade med att gå in och fika, tyvärr stängde de inte kl 18.00 som det stod på hemsidan då det är Sveriges nationaldag idag utan redan kl 14.00 så det blev lite småstressigt på slutet. Men vi hade i alla fall en jättetrevlig stund på 4H-gården så dit får vi återkomma i sommar. Kanske de tom har ponnyridning då?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards