Flatcoated

Alla inlägg under mars 2010

Av Erica - 17 mars 2010 10:30

Isak har varit väldigt dålig i magen en längre period (förskolan har också klagat) så efter två besök hos bvc med massa halvknasiga råd som inte fungerade fick vi till sist "order" om att prova mjölkfritt i två veckor för att se om det hjälper.


Mjölkfritt är klart värre än laktosfritt då man måste spåra mjölkprotein i ALLT - mjölk finns i fler varor än man tror dock så finns det idag riktigt bra ersättningsprodukter för det mesta utom:

  • ost
  • välling

Vällingen som vi först provade från Semper var allt annat än trevlig, vattning och siktade sig i olika lager. Smaken var nog heller ingen höjdare då Isak inte gärna drack den. Sen hittade vi mjölkfri välling från Enago (klart bättre om än inte lika bra som vanlig), problem tja att Isak inte riktigt håller sig mätt från kvällen till morgonen på den utan gärna vill ha en flaska mitt i natten.


Då hittade vi på IcaMariehem en mjölkfri välling från Semper som var med fullkorn - hurra tänkte vi kanske det är lösningen? Den hann vi inte ens prova för dagarna efter drar Semper in alla sina mjölkfria vällingar/grötar pga mögelsporer. Mera jobb men tur vi inte hann ge honom av den så nu ska vi köra tillbaka med den.


Osten ska vi inte prata om den är allt annat än trevlig - den luktar så illa så den fick Isak inte ens provsmaka. Till och med Andreas som är mycket tålig på illaluktande saker fick kväljningar så ost har hann inte fått.


Nåja igår hade det gått två veckor vi skulle på återbesök på BVC för magen samt vanlig kontroll och då den mjölkfria kosten inte gett NÅGOT som helst resultat på två veckor mer än att han möjligtvis gör nr 2 mer sällan så trodde vi att nu skulle vi slippa den. Nix pix då la dom på en vecka och så fick vi ett provoceringsschema som är minst sagt segt.


Om en vecka ska han på dag 1 få smaka 1ml av ren komjölk. 1 ml vet ni hur lite mjölk det är?


dag 2 - 2 ml komjölk osv...


Kan vi inte bara få slippa mjölkfri kost den är ju uppenbarligen inte orsaken?


Av Erica - 16 mars 2010 11:00



Så har då även Isak fått sin 1,5 års kontroll. En motorisk kille som inte pratar så mycket är väl min sammanfattning av den kontrollen. Vaccination mot mässling och lite annat fick han också det var en snäll spruta han grät inte ens när de stack honom.


Han är 85,5 cm lång och väger 12,5 kg. Stor killen  


Det var inte så länge sen han var 53 cm lång och vägde 3900 gram det händer mycket på 1,5 år!


  


  Isak alldeles nyfödd och alldeles bedårande söt (fast det är han i och för sig  fortfarande)

Av Erica - 14 mars 2010 08:25

I fredags for Lena Lundmark på Flatklubbens årsmöte i Stockholm så då fick söta Flisa bo här. Det är väldigt kul att se hur hon som hör till flocken när hon kommer. Harry och Error som både kan bli väldigt intensiva och skälliga om det kommer någon ny hund in i huset blev bara väldigt glad när Flisa kom och nosade sen lite på henne och sen var det som om hon alltid bott här.


Error som för tillfället är i slyngel/jag älskar tikar-ålden    nosade Flisa i rumpan och sen rykte han på axlarna och sa min syster henne kan jag inte vara kär i och struntade i att hon var tik.   


Harry som är lite kräsen på vilka som får vara nära, la sig utan problem nära nära Flisa som glatt lagt sig på hundbädden och tuggade ben.


Någon lugnande inverkan på vovvarna har Flisa för att citera Andreas: "hm det är lugnare hemma med TRE hundar än när pojkarna är själva?"


Ett fel har dock Flisen (ni vet även solen har sina fläckar?): hon tokskäller när hon ska ut genom dörren så det gäller att vara lite smidig när man ska ut på kvällskvisten och kissa henne så hon inte väcker upp grannskapet.


Kort konstaterat, att vakta lilla Flisan är inte direkt jobbigt dock får man vakta Isak som tror att alla svarta hundar är Error och behandlar dem därefter dvs inte helt schysst inte för att Flisa verkar bry sig nämnvärt men hon tycker inte att buset är lika kul som Error.


Fast huvaligen man börjar inse att tiden går, första gången jag vaktade Flisa var nog 2004? då var hon liten valp (eller typ 4-6 månader) och nu när jag satt och klappade henne igår såg jag hon har massa grå strån under hakan, håller Flisa på att bli gammal? Hon måste alltså vara minst 6 år och jag tycker att hon är typ unghund...

Av Erica - 14 mars 2010 08:16

Huva tur man inte har sådana här nätter ofta med lilleman.   


För det mesta sover Isak hela natten och vaknar pigg och utvilad ca 12 timmar senare... Dock inte i natt, i natt valde den unge mannen att vara mer eller mindre vaken mellan halv två och fyra och vara väldigt väldigt ledsen (drömmar?), först vid fyra somnade han om ordentligt så även jag kunde sova, då man själv gick och la sig först vid tolv så är man ganska ganska trött nu. Man är inte speciellt konstruktiv vid sådana här nattvak att komma på bra idéer om vad det kan vara men när han kom på golvet var han strålande glad så sjuk var han då inte men jag VÄGRAR att kliva upp mitt i natten och roa Isak så han fick vara arg och ledsen i sängen tills han valde att tycka att det nog ändå var natt.


07.10  tyckte Isak att det var morgon på riktigt så då var det bara att pallra sig upp, trött mamma tänker hur ska jag få vila lite till? Jo man tar en madrass och lägger sig på golvet i Isaks rum så får han leka bäst han vill. Fungerade det? Japp i en halvtimme sen började han gnöla och dra i sina byxor och vara allmänt arg, bara upp och kolla YIHO ungen som inte gjort nr 2 på 2 dagar hade nu gjort det med besked hela byxan full och då menar jag inte blöjan.  Bara att sanera och kliva upp på "riktigt".


Tur han älskar att duscha så att ställa honom i duschen och spola han ren var inga problem. Sen är det mammas pojke så han var jättefrusen när han duschat klart och sprang snabbt till sin byrå och krävde en tröja för att bli varmare. Nu är det lite fåret Shaun som gäller för fisungen så ska vi sen äta frukost och gå ut i solskenet på hundpromenad.

Av Erica - 12 mars 2010 13:06

Strålande solsken - någon minusgrad och samevecka på Gammlia. Dagen kunde inte börja bättre. Efter havregrynsgröt till frukost, packade vi väskan med lite festisar, tändstickor och tidningspapper och for hem till Åsa på Haga för att därifrån ta en promenad till Gammlia.


  

Klarblå himmel och strax på väg på utflykt!


  

Såhär glad är man när man ska få fara på utflykt!


Efter en sväng via OK där en morakniv, korvring och ramlösa inhandlades styrde vi stegen mot Gammlia.


  


Åsa hade även med sig fina fina Toffee!


  

Toffee har hunnit bli 7 år och det syns runt nosen, där spåren av hennes ålder syns. Det är bara så charmigt med grånosar.

 

  

På Gammlia fick barnen springa fritt och leka medan vi mest tittade på   , att springa upp och ner för en träaltan/isig gata är inte så tilltalande.


  

Noel var inte lika imponerad av utflykten och valde snabbt att sova sig igenom den istället - klart bättre att gosa i vagnen än att springa längs en tråkig altan!

 

 

  


Isak och Lea däremot hade skoj med hink och spade och ett gemensamt projekt som gick ut på att Lea fyllde snö i hinken och Isak han försökte äta upp den så fort han kunde...


  

På sameområdet - där det fanns två renar, fikaförsäljning och en kåta! Isak var mycket imponerad över: fikaförsäljningen och bordet som fick en ingående inspektion av den lille mannen.



  

Titta på elden i kåtan var också kul och rätt spännande!

 

Mest imponerad över renen? ja inte var det då Isak och Lea. Störst intresse hade utan tvivel Toffée som gärna sett att hon fått komma närmare.

 

  

Vi avslutade en härlig dag med korvgrillning till lunch! Isak han ratade snabbt min falukorv och krävde att få en egen grillkorv med bröd av Åsa (som snällt nog gav han en).

 

  

Barnen fikar tillsammans, mums mums!


Under tiden vi grillade korv kom Andreas förbi som varit och klippt sig och tur var väl det för ungefär då blev Isak tvärtrött, tvärfrusen och ville bara hem så då kunde han ta honom i sin bil som stod parkerad på Gammlia och han fick komma hem så fort som möjligt. Nu ligger han och trynar i sin säng och sover lunch sötnosen.

 

  

Av Erica - 8 mars 2010 13:45

I fredags när Lena skulle fara till Holland och dömma så skojade jag med henne och sa att det var ju bra att hon flög hem med samma bolag (hon skulle med sista flighten hem till Umeå) så att om det blev förseningar fick hon bo på "lyxhotell" på Arlanda! Det skulle jag ALDRIG ha gjort - gissa vems plan från Amsterdam var såpass försenat att hon landade på Arlanda 25 minuter innan hon egentligen skulle ha landat i Umeå?


Följdaktligen blev jag valpvakt några timmar på måndagmorgon då sonen i huset var i Vilhelmina och Roger var tvungen att åka tåg till sitt jobb.


  

Lava med sina fina valpar!

 

Valpvakt med Isak i Stöcksjö som inte är barnsäkrat det minsta kan dock vara en helsport i sig kan jag då nämna. Det började rätt lugnt i alla fall med frukost framför tv:n och fåret Shaun ( har jag nämnt att jag ÄLSKAR Fåret Shaun? enda programmet på TV som Isak ser!). Sen gällde det att passa dels småvalparna och dels den stora människovalpen från att hitta på ngt dumt. Behöver jag nämna att människovalpen var jobbigast att ha koll på?


Några av de småprojekt som Isak hann med:


  

Dammsuga med mer eller mindre struktur...

 

  

Se lite mera Fåret Shaun på SVT-play!


Projekt: mata djuren i huset!

 

  


Nåja sammantaget gick det väldigt bra men om ni hittar kattmat på något konstigt ställe på övervåningen behöver ni inte undra om vi säger som så - då är det förmodligen Isak som matat hustomtarna!


Av Erica - 7 mars 2010 22:30

Många besök på en dag! På eftermiddagen kom min vän Elin och hennes lilla familj förbi. Jag bakade för första gången med solhavremjölk och det gick utmärkt om jag inte nämnt något tror jag ingen märkt någon skillnad på tigerkakan.


Wilfred är numera en stor kille och kan både krypa och sitta själv - Isak han var inte imponerad om vi säger som så! Väldigt ego och lite burdus, mina leksaker ska du inte röra och kom inte alltför nära... Ingen supertrevlig värd med andra ord.


Snurran var en riktigt rolig leksak och den kunde man titta på samtidigt! (måste dessutom passa på att säga att jag tycker Isak är superfin i sina nya kläder).


  


En del av oss gillar att bli fotade mer än andra!    Liten linslus som nästan klättrar in i kameran.


När besöket for blev det ett snabb-besök på IcaMaxi och McDonalds för middag (eller hur snabbt det nu blir, när ngn i sällskapet gör nr2 så att alla kläder blir hm en annan färg om vi säger som så och naturligtvis har vi ingen skötväska med oss vilket gör att vi får akutinköpa ett packe blöjor och våtservetter innan själva shoppingen ens kunde inledas).


  

Liten sovande August som helst inte vill vakna alls!


Kvällen fortsatte utan Isak och Andreas men med slaven hos Lina och Sebe som blivit föräldrar till en alldeles bedårande liten August som dock har ett litet fel - han bara sov och sov och sov, det hjälpte inte ens att man petade massor på honom!


Vi passade på att lämna över 3 presenter från mig, slav och Madde som var med i tanken om än inte fysiskt (varför man nu ska bo i Gällivare för?).


  

  Man kan sova i mammas famn också!


Lite sugen på en tvåa blir man ända tills August började gråta och hade det lite körigt med magen (minimalt jämfört med Isak) då fick man en såndär riktig flashback och bebissuget blev plötsligt minimalt - tror att filmen vi har på isak som gråter är det bästa preventivmedlet som finns!

Av Erica - 6 mars 2010 20:41

Någon som vill ha en flat????


Error är jäkligt billig just nu - för andra gången på två veckor har han fått upp dörren och rymt iväg till Lena&Roger...


Resultat ett utkylt hus, en dörr på vid gavel när vi var i Vindeln och stackers Harry som stod i hallen med snöfrost runt nosen.


Har aldrig haft flatar som varit smarta men denna tar nog priset envis och listig som en räv. BLÄ!


Tur han är söt och väldigt väldigt snäll med både hundar och barn annars hade han flyttat för länge sen. (och inte bara på eget iniativ).

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards