Flatcoated

Alla inlägg under april 2010

Av Erica - 18 april 2010 09:16

Som ni märkt har jag deltagit i ett gäng bloggtävlingar och ägnat en del tid åt det på kvällarna.


Låg och tänkte igårkväll om att jag har en lätt tendens att bli lite manisk när jag börjar med något... Det är bara det att detta är nog första gången det syns EXAKT hur manisk jag blir så tydligt. De flesta har jag lagt upp här: Erica Tävlar!


Tiden var hittas den? Tja mesta tiden är faktiskt framför TV:n det här med att bara titta på TV är inte riktigt min grej helst skulle jag vilja typ stå på ett löpband och gå samtidigt som jag datoriserar mig och tittar på tv.


Sen undrar jag varför Isak har svårt att sitta still?


Vad har jag då haft mani på tidigare?


tja ett lätt urval från de senaste åren:


  • det fanns en spelsida som hette iq.nu för många år sen där den som var snabbast under dagen vann första pris och fick en låda Kavliprodukter hemskickade. Tror jag vann 3 sådana lådor och då fick man bara vinna en per månad och helt lätt var det inte heller svara på frågor OCH svara snabbt var det som gällde.
  • www.betapet.se och www.ordspel.nu var två andra sidor jag ägnat TIMMAR åt att spela Scrabble på så pass många att när jag var som bäst var på plats 70 och hade en raiting på ca 3400 (man börjar på 1000) på betapet...
  • maffiawars - need I say more? Totalt meningslöst och åt tid i mängder.
  • www.king.com har jag spelat ihop ca 3000 kr på genom åren.

Sen ska vi inte prata om alla jädra småspel jag spelat på datorn som Bejewled, Luxor etc...


Tur jag är självmedveten eller inte...

Av Erica - 17 april 2010 20:30

 Idag har jag för FÖRSTA gången köpt en sprillans ny cykel åt mig själv! Vi har varit runt och tittat en del och jag har velat hit och dit - 3 -5- 7 växlar vilket märke? Var rätt säker på att jag skulle välja en lite dyrare cykel dvs märkescykel då jag är less på rapplande cyklar och saker som går sönder fort pga dålig kvalité.


Igår skulle vi bara in en snabbis och titta på TeamSportia och där stoden den! MIN nya cykel 1000 kr billigare än på Intersport och bara ropade "kom och köp mig"!


Så efter vi varit hem och hämtat cykelställ och fört över pengar så har vi hämtat min nya cykel, passande nog hade de också 20% på Didrikssons juniorkläder!


Jag gillar Didriksson helskarpt så detta ställ hittade också hem till oss:


  


Isak nya vår- och höstkläder! Kostnad ca 550kr.


Men nu var det ju min cykel jag pratade om! Har ju som sagt cyklat på Andreas Kronan cykel de senaste åren en tung militärliknande sak som är allt annat än lättcyklad (snarare ett mycket bra motionspass men den är i alla fall stabil). Men MIN cykel är som en dröm 7-växlar, skön sadel och handtag som är ergonomiska och inbyggd generator så man alltid har lyse på cykeln!!!!


  

Så här ser min cykel ut bortsett från att min är ljusblå metalic istället för röd!

 

Behöver jag säga att jag är kär i min cykel?   Det blidde en Crescent City-bike.


Var ut och provcyklade så fort Isak hamnat i säng i leran och den är mycket mycket mycket trevlig att cykla på.


Ett problem bara: Isak går i förskolan inne i stan (naturligtvis fick vi inte plats i år utan hamnade exakt på plats 1 av de som inte fick plats) dvs OM jag ska cykla till jobbet måste jag ha Isak med mig minst en väg oftast båda och det känns lite långt att cykla över 1 mil med honom ifall han är trött och grinig. Vi får väl se hur jag löser det.



Av Erica - 16 april 2010 20:20

Vad fort en vecka går! Vulkanutbrott, möten på kvällstid och bamsegympa är lite av vad som avverkats under veckan.


Sonen har gått in i en ny fas - han har upptäckt att när mamma pappa går är de faktiskt borta och att alla människor inte är hans kompisar dvs han har blivit lite blyg. Bamsegympan var ingen hit denna vecka, trött Isak och BLYG, ni som känner honom skulle inte kännt igen honom skulle helst bara sitta famnen!


Vad ägnas denna kväll åt då?


Jo jag tävlar lite på nätet!


  

Bland annat om denna Goodiebag hos Le Joss (avslutas 27 april) den vore en rätt fräck lönebonus tycker jag!


Annars då? Helgen blir lugn, ska över till en jobbarkompis imorgon och kolla vilka leksaker hon och hennes barn ska sälja bort! (Hon har också en Isak fast han är tonåring och lång numera!).


I övrigt är inget planerat för ovanlighetens skull ska hjälpa pappa med datorn någonstans också.


Nu ska jag fortsätta tävla lite till!



Av Erica - 13 april 2010 18:38

Vilken onsdag! Två vinster på en gång och jag som inte vunnit något hitintills!


Första vinsten kom från Agnes där jag vunnit valfri favorit från Snoffs och Skummis design! Valde en superfin pyjamas som heter "björnen sover" i ekologisk bomull och en prislapp på drygt 200 kr mer än vad jag normalt skulle lägga på en pyjamas. Superkul!


Andra vinsten kom hos MansonDust där jag vunnit ett av tre pc-spel för barn från Itförbarn. Önskade i alla fall Rymden med Mulle Meck vi får väl se vad som trillar ner i brevlådan!


Himla glad för det jag vinner - är INTE bortskämd med tur i spel!

Av Erica - 10 april 2010 20:50

vaknade som sagt i tidigare inlägg vid halv tio. For då över med sonen till hans mormor för att passa på att göra en del ärenden på stan som är svåra att göra när han är med - att bli buren är inte ok längre (kan gå själv ju!), åka vagn är bara roligt om den rör sig HELA tiden och att stå still i affärer är pisstråkigt enligt liten Isak som mycket hellre var hos sin mormor och byggde snökakor, gick promenad och annat skoj.


Ärenden på stan gick bra - vi hann även börja titta på en ny cykel till mig, cyklar ju just nu på Andreas Kronan cykel som är allt annat än lättcyklad och med tanke på att de är ca 1,8 mil ENKEL väg till mitt jobb vore en ngt mer lättcyklad cykel att föredra särskilt som jag måste ha Isak åtminstonne en mil av det med mig ena vägen om jag ska kunna cykla till jobbet!


favorit just nu: Cresent city cykel som kostar ca 5500 kr men jag är osäker på om 2000 kr till för en 7-växlad är värd det?


Sen var jag bara "tvungen" att visa min vill-ha klänning för Andreas och med mammas 25%-kupong på ett valfritt damplagg och A:s plånbok så bor den numera i Stöcksjö (klänningen alltså). Så så fin, den blir bra i sommar på midsommar och skolavslutning och om det nu blir ngn varm fin kväll på någon uteservering?


På väg hem från mamma efter en lång dag på stan hann vi inte långt, strax innan E4-rondellen söder om Umeå börjar både lampan för att motorn går varm samt batterilampan att blinka!!!! 30 meter senare står vi stilla, Andreas går ut för att kolla vad som hänt under huven? Japp fläktremen har gått av dvs vi behöver bogsering hem. Ringer till Lena som skickar sin bil - IngerJohanne och Roger till undsättning och strax är vi hemma! Tack snälla!


Hemma kraschlandar jag i soffan med Andreas lagar en smarrig middag med pepparbiff på rostbiff, klyftpotatis och chililimesås. (grilljärnet är toppen).


Någon i hushållet åt så det stod härliga till, en jätteportion trillade ner i lilla magen!


Söt Isak lastar in middagsmaten!  


Sonen är nu i sängen, Andreas röjer i garaget så han ska kunna laga passaten imorgon. (suck en hel dag till skitbilgöra istället för kontorsrenoveringen). Jag jag ser på jakten på julia och ska nu försöka vinna något bra på nätet. Hitintills har jag kammat hem noll!   Oväntat? nix inte så mkt med min "tur". Men otur i spel tur i kärlek eller hur var det nu?

Av Erica - 10 april 2010 20:39

I natt var jag inte glad och tålamodet var ungefär NOLL. Hur kommer det sig att min son som oftast sover väldigt väldigt bra ALLTID när det är min sovmorgon drar igång värsta nattcirkusen?


En vanlig natt är såhär: välling och ny pyjamas på skötbordet - borsta tänderna - i sängen säga natt, natt med liten vinkning handen - sova - vakna kl 06.10 som en klocka.


Nätter när ERICA har sovmorgon dagen efter? hela proceduren ovan bortsett från att efter där det står sova kommer även: vakna, gnöla, gråta vilja ha välling, inte vilja sova, gråta mera ung varannan timme!


Eg är det ju den som får sova på morgonen som ska ta natten (mest rättvist) MEN jag har inget tålamod på natten jag är SÄMST på att vara uppe mittinatten och den där 3,5 år långa pedagogiska utbildningen jag har märks det då inget av då. Jag blir illamående av att jag är så trött, yr av lågt blodtryck och känner bara irritation...


I natt så efter andra uppvaket tog dock Andreas över och jag gick och la mig uppe på Isaks rum på madrassen och sov sen från 2.00 - 9.30 då Isak kom upp och väckte mig med en puss och klart mera utvilad var han helt förlåten förstås. (Isak då som eg inte kan rå för att han vaknar men säg det till den natt-trötta Erica)

Av Erica - 9 april 2010 20:15

Började dagen med att kliva upp med sonen vid halv sju! För att fortsätta en stund vid datorn och läsa lite bok med Isak. Läsa bok är dock inte SÅ lätt han vill helst ha en egen bok och så ska jag ha en bok och så är bokstunden över på ca 1 minut... Max böcker har dock gått hem och OFTAST hinner man läsa ut Max blöja innan han ledsnar.


Gick dock och la mig och sov en timme till vid nio då sonens far fick ta över - trött, tröttare tröttast!


Sen hade jag lååånglunch med Åsa på stan utan barn! Vi åt på Euroasia. God mat, mums med buffe MEN priset???? 85 kr för buffe UTAN dryck eller kaffe på maten skulle man ha annat än vatten och te (då i mitt fall) skulle slutsumman hamnat på 105 kr det är fan inte klokt? HUR har folk råd att äta ute varje dag? Det blir ju typ 2000 kr i månaden bara för luncherna?


Struntade i kaffet på Euroasia och gick till MVG-gallerian och tog en te där ist (Åsa drack kaffe hon är vuxen!). När vi skulle gå därifrån fick jag ett otroligt ha-begär... såg en så fin sommarklänning i KappAhls fönster!


Men priset? 500 kr för en klänning och ett bankkonto som inte är välfyllt går inte riktigt ihop.


  


Visst är den fin?

 

Väl hemma var det bara att vänta på att soven sovit lunch klart så fortsatte vi fredagen på Busplaneten medan Andreas for in på IcaMaxi för att handla med typ resten av Umeå om jag förstod han rätt...


Mycket bus blev det på BUSplaneten, roligast idag? Studsmattan, doing, doing. Isak hoppade och skrattade!


En sen middag ute - på resturang Maria då klockan nu var nästan 18.00 En supermysig liten kvartersresturang med utmärkt service och snabb servering samt att de fattar av sig själva att en liten knatte KANSKE inte ska ha ett fullt glas utan lock el sugrör? Maten är också bra - jag åt Husets kebabtallrik med bröd ist för pommes (mitt nya liv ni vet?).


Väl hemma igen var det sängen för den lilla terroristen och sen såg vi på TV samtidigt som jag tävlade på lite olika sidor. Många tävlingar blir det på Erica Tävlar-sidan! 


Sen kväll men min sovmorgon på lördagar så det var lugnt!



Av Erica - 8 april 2010 07:11

...eller något? Jisses vad trött jag är idag, klart tröttare idag efter att ha sovit från ca halv tolv till halv sju än igår då jag somnade vid 02.00 och klev upp strax efter 06.00.    Skulle kunna ge rätt mycket för att få gå och lägga mig igen.


Men men det är väl livet som småbarnsförälder antar jag att kliva upp på morgonen och verka pigg?  'gäspar stort'


Tur det finns lite fåret Shaun så man hinner vakna och inte behöver köra full fart medvetslös på en gång.


Idag känns som en seg dag, det är grått ute jag är trött och jag borde röja städa istället hänger jag vid datorn och tänker fortsätta tävla lite här: Ericas tävlingssida! Jag har gett mig sjutton på att lyckas vinna NÅGOT någonstans!



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards