Flatcoated

Direktlänk till inlägg 26 juni 2010

Geocaching och utflykt!

Av Erica - 26 juni 2010 21:45

Maken har en ny hobby! Geochacing - det är typ att man får kordinater som man matar in i sin GPS och sen ska man och leta rätt på en "skatt" dvs en liten burk el något samt logga att man varit på den punkten.


Kan säga att denna hobby gillar jag - inte alltid maken är så pigg på att gå i skogen men kombinerat med Geochacing är han INTE nödbedd.



Denna lördagförmiddag tog vi Isak, Error en vagn och drog till Röbäck! Röbäcks skogen är en trevlig skog med många fina vägar att gå på där vagnen rullar lätt och skogen är rätt gles så man ser bra om man får möte dvs man kan ha hunden lös utan otrevliga överraskningar!



Sötaste hunden - någonsin? Error the Terror



Kermit the frog? Eller en grodprins kanske? Det får vi aldrig veta för ingen av oss är en prinsessa och ingen ville pussa grodan!



Målet i Röbäck var grottan dvs Jättstugan (som jag för övrigt senare på kvällen läste i Umeguiden att Per Elofsson hade som en av sina två pärlor i Umeå!).


              

SIsta biten var det dock inte vagnsnällt längre utan det var ganska brant och rejält stenigt så då får liten Isak åka på pappas axlar!



Error har inga problem med att gå själv!


 


Grottan! En riktigt mysig plats men nu var det lite för mycket mygg för att man skulle ha någon ro att slå sig ner och mysa.



Isak undersöker grottan! Någon annan som varit här på kvällen hade lämnat marschaller och värmeljus i grottan (det är säkert jättemysigt men vad är det för fel på att städa efter sig?)  

   


Undersöker faunan vid grottan! Det var INTE populärt att få myror på händerna kan jag meddela. Mamma ta bort, ta bort!


Under tiden vi undersökte grottan for pappa Andreas iväg och sökte sin cach (vilken han också hittade)  



Lite mera bergsklättring och vi kom till utsiktstornet ovanpå grottan (man anar det på bilden uppe till höger).



Och vi fick denna fantastiska vy över Umeå mitt ute i skogen, tornet är inte särskilt högt men man har en fantastisk vy!



En biltur senare tog vi oss an nästa två geocach-punkter, det var två som Andreas INTE hittat när han var där tidigare i veckan. Som synes har vi nu bytt by till Klabböle! Jag skrattar lika gott varje gång jag ser ridning förbjuden skylten som att jag skulle VILJA rida över denna bro? Den gungar man ser rakt ner i älven och bron är smal och räckena låga... Skulle inte tro det!


Error har inga som helst problem med stålgaller, gung och sikt rakt ner mot älven utan sprang glatt före och tyckte som vanligt att vi rörde oss som döda sillar typ...



Här skulle den ena chasen ha legat sägs det men som vi sökte och inget hittade misstänker jag att den försvunnit i vårfloden kanske? Isak försöker i alla fall hjälpa till så gott han kan!


När han inte kastade sten i älven - hur kul som helst kan jag meddela och det var väldigt stenfritt där han suttit efter ett tag.


Error han fick sitta och vänta han - för han var bara i vägen antingen ville han vara i älven eller så hjälpte han till med att greja med blötnosen PRECIS där man själv var så PLATS -stanna till honom.



Fast hur lätt är det när Lill-husse sätter sig nära - nära? Oj jag glömde sa Error och försökte mysa med Isak istället.


 Vi försökte även med en till cash men nu var Isak less ( vi hade varit ute ca 2,5h) och det var läggdags för småpojkar sen länge!


Men en riktigt trevlig utflykt var det. Nästa gång har jag siktet inställt på Kont. Där har jag faktiskt aldrig varit och det sägs vara väldigt fint för barn. Kanske nästa helg?                     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 29 januari 2016 13:54

Säg den som inte lär sig av sina misstag! Ställde klockan och tog mig ner på stranden till 09:00 och ett pass Bodybalance. Lika stel i Thailand som i Sverige men miljön är oslagbar. Tillbaka på hotellrummet skulle man kunna tro att alla vaknat...

Av Erica - 28 januari 2016 13:53

Planen var att kliva upp och vara med på BodyBalance på stranden vid 09:00. Ingen vaknade före 10:00... Trötta?japp! Snabbfrukost som vanligt ett stort utbud men ganska lite som vi äter till frukost. Nudlar nja... Juice fanns i mängder av all...

Av Erica - 26 januari 2016 11:43

Vi hade betalat extra för mer benutrymme. Våga vägra sardinburk! Lätt värt det. Lounge innan flyget avgick där vi kunde ta det lugnt och fika samt ladda plattorna. På planet ingick allt inklusive chips/godis och all dryck. Mkt bekvämt och maten var g...

Av Erica - 25 januari 2016 09:05


Som sagt för att slippa stress valde vi att fara ner en dag i förväg. Vi valde att bo på Radisson Blu Arlandia. Ett perfekt hotell för barnfamiljen. Ett litet men hyfsat utrustat gym som jag var i både söndagkväll och måndagmorgon. (Mkt stillasittand...

Av Erica - 24 januari 2016 15:40

Efter förra årets flygstrejk i samband med vår resa till London, tog vi det säkra för det osäkra och valde att åka ner en dag innan flyget till Thailand ska lätta från Arlanda. Det var nog tur för ingen enkel resa som inte SJ kan strula till!...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards