Flatcoated

Alla inlägg under juli 2010

Av Erica - 9 juli 2010 07:29

Filtbokstaven


Jag tävlar om fyra valfria filtbokstäver från Filtbokstaven!
Delta hos
Agnes du också!

Av Erica - 9 juli 2010 07:08

"Jag är med och tävlar om ett hemligt Gangstar
paket värde 400:- på Muppsan´s blogg,
var med du oxå"

Av Erica - 6 juli 2010 19:56

 


Vi bor så himla bra till - 300 meter från vårt hus har vi världens finaste lilla strand som nästan ingen använder! Här har vi badat mycket med hundar och numera kan vi ju också bada med gullungen förstås. Stranden är väl avgränsad och det är långgrunt dvs perfekt för små snabba 2-åringar som kan förflytta sig som blixten om han känner för det.



Bygga sandslott och hälla vatten på är ett måste. Månne det bliva en arkitekt eller kanske en byggare av Isak?



Hälla vatten på mamma och sig själv är också kul! Tur det är så varmt både i luften och vattnet! Vattnet närmast land var hur härligt som helst.



Gjorde ett försök att få en fin närbild i solsken på lillkillen... gick sådär helt plötsligt skulle liten vara nära nära och helst hälla vatten samtidigt när jag höll i kameran kanske inte är så bra?


Bonusen idag inte en själ till på stranden = blekfisen Erica kunde sitta i bikini utan att blända/skrämma halva stranden.


           

Av Erica - 4 juli 2010 19:30

När jag var höggravid med Isak så kom man inte så långt från Umeå när man skulle turista (övertid och ingen större lust att föda någon annanstans än i Umeå)... det var egentligen första året som vi började turista "nära".


Vi har fortsatt på samma tema - men nu av andra orsaker Andreas har ännu inte semester, vi ska förhoppningsvis iväg utomlands i höst (spara pengar) och en son som helst inte åker hur långt som helst i bilen.


Och det finns MASSOR av turistmål i Umeå som man aldrig sett eller ens tänkt på... en liten utflykt med Isak är dessutom som ett äventyr för honom. Lite fika, kanske en plats att leka på och vädret som är toppen varmt och skönt kanske inte badväder men klart härligt att vara ute i.


Idag for vi ner på Umedalen för att titta på Skulpturparken - jag har nog aldrig riktigt förstått exakt HUR många konstverk det faktiskt finns där. Jag tror inte vi såg på alla (de vid Iksu Spa missade vi helt) kul att det är små skyltar vid varje konstverk som förklarar och att det finns massor för en liten 2-åring att upptäcka. Isak gillade skorna som var utställa i skogen bäst men tyckte det var lite konstigt med skor bara sådär och försökte få med sig dem.


Jag gillade det dysfunktionella utegymmet - försökte lura Andreas att klättra upp längs repen men han förstod att det var något lurt (tyvärr).


Kort och gott det är helt klart värt ett besök och det är grattis!


  

Isak undrar varför någon har ställt upp massa skor bara sådär i skogen?


Vad har ni för tips på närturism i Umeå?

Av Erica - 3 juli 2010 18:45

Härlig lördag har vi haft! Först fick jag sovmorgon till 10.00 skönt - makalöst skönt att bara ligga och dra sig i sängen. Även Andreas fick sovmorgon ända till kvart i åtta så han var nog rätt nöjd ändå när han klev upp.


Förmiddagen gick i slappandets tecken - ingen idé att göra så mkt när man kliver upp vid 10.00 och Isak ska ha lunch och sova strax efter 11.00-12.00


På eftermiddagen packade vi bilen med vagn, Harry och gps för GPScashing i Kont. Området var bestämt av mig då jag aldrig varit där ute och många säger att det är så fint där. Vädret var toppen, alldeles lagom varmt och lite blåst så det var minmalt med insekter i luften.


Vi började med en som var ute på en udde som man kunde går runt dock utan barnvagn (skogsstig smal och mycket rötter) men Isak är lika nöjd med att åka på pappas axlar/ springa själv.


Sen fortsatte vi med att gå genom en skog mot Simphamn och klipporna dit jag tror det är folk mest far.


  

Bild strax utanför Simphamn där det fanns en mycket fin liten sandstrand. Kanske vi far dit och badar senare i sommar när älven/havet är lite varmare?


Hem och äta en mycket kulinarisk lördagsmiddag: köttbullar och makaroner! Isak var nöjd i alla fall.


Sen for vi in till stan - det var ju Wheels! Mycket bilar och folk i farten, en gång i tiden var man inte på åskådarplats utan med och åkte. (Körde ett år och sa ALDRIG mer efter det, jisses vad drygt att köra i 10 km/h med en bil som drog stenhårt åt vänster om man nuddade bromsen vilket man då gör rätt ofta i den farten tror det var en Cheva Malibu om jag inte minns helt fel).


Isak gillade att kolla in bilarna och folket - sen har man ju rätt bra utsikt från pappas axlar också.


  


Sen hem med sonen och stoppa han direkt i säng och lite TV så var det natt även för de vuxna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards