Flatcoated

Alla inlägg under augusti 2010

Av Erica - 7 augusti 2010 23:45

Hoppas det inte var sista varma dagen i sommar...


Lördagkväll gick vi ner jag, Andreas och Isak och liten Error fick också följa. Vi hade "vår" strand för oss själva och vi badade och hade allmänt mysigt. Nåja nästan alla badade Andreas tyckte inte det var rent nog dvs klart vatten men jag och Error som för övrigt inte är övertygad om att någon annan kan simma samt liten Isak plaskade på för fullt. Isak börjar bli riktigt vattenvan nu och hoppar från bryggan ner i vattnet och älskar vattenbus det är stor skillnad mot början av sommaren.


  


Studsa i vattnet är helskoj!

Av Erica - 7 augusti 2010 09:10

Varmt, varmt och varmt kan man sammanfatta det hela med.



Kyuss valde att beskåda träningen i skuggan på publikplats! Vem vill springa en massa i värmen på en fåning agilitybanan då?  


Började med en släppövning en raksträcka med 3 hopphinder, långhopp och en kort tunnel. Error var väldigt förtjust i Polly från början för förtjust jag fick bli arg på honom så att han började koncentrera sig på agility och inte flickor.


Efter det gick det bra även om jag inte kunde springa på så fort så drog Error på och tog hindrena med bra fart och framåtanda.


Vi körde i korta sekvenser så att hundarna skulle orka längre och bytte ofta.


Efter det körde Lena och Polly en U-kombination med avslut av framåtsträckan och jag och Error nötte vidare på däcket. Han kan den helt uppenbarligen inte. Det blir rätt typ 50% av gångerna tur vi fått hem däcket så nu ska här intensivnötas så han vet VAD det är han ska hoppa igenom. Däcket brukar dock inte ställa till några större problem sen så det är bara att vara lite idog.


  


Sötast tar däcket rätt! 

 

Vi avslutade träningen med slalomträning. Error börjar faktiskt bli duktig nu, slaven filmade spektaklet. Jag har tränat in det med en "ny" metod, koppelmetoden dvs jag har kört med retning på slutet av slalomet och koppel och halsband och när han inte gått rätt har jag stoppat med kopplet och så har han själv fått lista ut hur han ska ta sig vidare. Jag måste säga att än så länge är jag supernöjd med denna metod. Lättare att genomföra än allémetoden, bättre än godis i hand-metod då han är helt oberoende vilken sida jag är på och har bra fart igenom och jag kan byta bakom om jag vill.


Ingångar i fart och ur olika vinklar ska vi träna på nu också det har vi inte riktigt gjort ännu.


Svårast har varit att ta bort kopplet men med nedkortat slalom och hjälp att få bort retningen om det blir fel så går det mycket bättre.


Högerslalom i koppel



Vänsterslalom i koppel

 


Här har vi ett klipp utan koppel han var väldigt långsam idag men farten kommer ju tillbaka med säkerheten så jag är inte ett dugg orolig fart har han ju som synes med koppel och egentligen håller jag han inte ett dugg längre i kopplet utan det är bara i Errors huvud man behöver ett tryck runt halsen för att våga gå på.


Error tar slalom utan koppel alla pinnar utom två är med nu!


Avslutade med två platsliggningar tillsammans med Krux. Gick väl sådär. Error låg som en klocka till 40 sekunder då han satte sig upp bägge gångerna så när han gjorde det på den andra platsliggningen så fick han ligga 1 minut från att han satte sig och då låg han jättefint. Mängdträning är vad detta moment kräver. Det jag är nöjd med är att nosandet och fipplandet är borta och att han inte brydde sig i Krux.


Just ja Bröderna Bus fick gå över bruksstegen och det skulle ha filmats om vi säger som så. Krux han trodde man kunde HOPPA upp på stegen och höll på att fara rakt igenom och kravelstilen över var inte att leka med.


Error han försökte gå upp på armbågarna första vändan men kom sen på att han faktiskt begåvats med tassar och använde dem....


Hyfsad träning och svettiga mattar efteråt!

Av Erica - 5 augusti 2010 11:27

Vill bara tipsa om ett jättefint litet ställe ca 2,5 mil utanför stan för er som gillar trädgård och jordgubbar!


Fick tips av Åsa på valpkursen om att de varit och plockat jordgubbar på självplock! Varsdå undrade naturligtvis nyfikna jag som älskar jordgubbar.


Om man kör till Tavelsjö och sen svänger vänster mot Brännland så kommer man till en liten liten by som heter Östansjö sväng vänster vid den gula byskylten (annars hamnar man direkt i Västansjö) så är man framme.


De har självplock på jordgubbar och en fin trädgård med försäljning av blommor och buskar och annat kul.


Jättebra priser både på blommor och bär och så vackert det var där även om mina bilder inte riktigt visar det hade med mig en liten ligist och tack och lov två snälla vänner Åsa och Liv som hjälpte mig med ligisten så jag fick plocka lite jordgubbar.


3,5 kg gubbar blev det för 100 kr, garanterat svenska och mycket mycket goda!


    

Av Erica - 5 augusti 2010 11:13

Vad som är en rolig lek eller ej är vi i familjen inte riktigt överens om...


 


Det finns tydligen INGET roligare i världen än att hoppa in och ut ur en bil och sätta nycklarna i billåset och knäppa på alla knappar som finns i bilen?

 


Att sitta där man kör är förstås en självklarhet och den lilla LURKEN vet precis vilka nycklar som går till vilken bil/moppe om man lyckas lägga vantarna på mamma eller pappas bilnycklar.

  


Behöver jag säga att den lek alltid slutar med gråt och tandagnisslan dvs mamma eller pappa tycker inte att den är lämplig och plockar ut ett mycket argt litet barn som får sitta i sin stol i baksätet med sin EGEN nyckelknippa?


Leken blir inte heller roligare av att det är någon annans bil som snoris vill in i? Kul att ligisten kan tänka sig hoppa in vilken bil som helst ta ev nycklar och försöka starta bilen...  

Av Erica - 5 augusti 2010 11:03

Sent igårkväll kom slaven m. pojkvän förbi. Hon skulle lämna en sak bara sa hon innan hon ringde? Vad har jag glömt vart var min första tanke? MEN det var inte riktigt det hon skulle lämna...


Nä Lena&Lena hade fixat en bröllopspresent! ha ha med kortet "Grattis Fru Bengtsson om inte annat så fick du ju en fiskemässa i Sundsvall".


Öppnade paketet och min första tanke var: det ser ut som en bibel?


Läste titeln och började skratta om vi säger som så... boken jag fick heter:


Fru Bengtssons Andliga Uppvaknande! (skriven av Caroline L Jensen som skrev Champagneflickan kom ut för något år sen) med en dedikering " Det kan ha sina sidor att vara en Fru Bengtsson" Trevlig Läsning! Caroline är en god vän till Lena-slav via Vovve så nu har jag lovat slaven att hon ska få läsa boken efter mig.


Ha ha ha - skrattade hela kvällen åt boken som dessutom SER ut som en bibel:

   


Mycket passande present och helt träffsäker också ska bli kul att läsa den sen (det är ingen bibel utan en komedi-roman om gamla testamentet, de 10 budorden) och av vad jag läst hitintills av Caroline så vet jag att hon kan skriva på ett roligt vis. 


Ungefär en månad efter Isak tittat ut visade slaven mig hennes förlossningsberättelse och även om jag skrattade massor så kan jag säga som så - det var tur jag läste den EFTER Isak var född och inte före...


Tusen tack Lena&Lena för den fina boken!

Av Erica - 2 augusti 2010 15:53

Isak var ju lite snuvig i fredags och det har runnit lite snor nu och då men allmäntillståndet på honom är strålande och han är pigg och glad. Det är mer än man kan säga om mig. Jag är tätt i näsan, har ont i kroppen och är allmänt sliten.


BLÄ för att var förkyld om vi säger som så.


Supermamman of the year gjorde också en sån fin grej...


Pappan ringer hem och frågar om hur det är och undrar om Isak sover? Nä svara Supermamman han var så pigg och drog på så mycket så jag lät han vara uppe.


 (Isak har inte sovit middag alla dagar utan verkar vara på väg att sluta med det och pigg som man är ides jag inte tjafsa om ett ev läggande utan lät han vara uppe).


Pappan kommer hem och säger hej, Isak som då lagt sig bredvid sin superpigga mamma i soffan (skavfötters) tittar knappt upp och 10 sekunder senare snarkar han... han blir buren till sin säng och där sov han sen tills vi väckte honom 1,5 h senare.


Japp hur man känner sig som "Supermum"!


I övrigt? Kalaset blev lyckat och  Isak tackar så hemskt mycket för alla fina presenter och i dagarna ska vi fara iväg och fixa ett underlag att skruva fast tågbanan på. Gungan är också på väg upp men behöver även den säkras innan användning.


Nä nu ska jag fortsätta slösurfa och kolla om någon hunnit uppdatera något? Det är ungefär vad jag orkat med idag.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards