Flatcoated

Direktlänk till inlägg 24 september 2010

Full fart hela veckan men nu helgmys!

Av Erica - 24 september 2010 18:59

Hela veckan har varit späckad vilket jag gillar - men nu ska det bli skönt med helg och få ha Andreas hemma.


I tisdags for vi till mormor och hälsade på - eller lånade badkaret, hi hi. Isak älskar att bada så man fick locka upp honom till slut. Sen fick även jag bada vilket jag uppskattade en egen stund med en Allers och varmt, varmt vatten så skönt!


I onsdagskväll var jag på middag på Droskan med Lärarförbundet. Tacobuffé samt genomgång av vårt nya avtal med förhandlingschefen Mattias Åström. Jättetrevlig middag med bra sällskap och intressant genomgång hade inte koll på allt de gick igenom så det var välbehövligt, sen kan man konstatera att arbeta med levande "ting" är inte så lätt ex vad är övertid? Det som en lärare hinner lätt - hinner kanske inte en annan vem är det som har "rätt" arbetstempo då?


Snälla snälla mormor var med Isak då Andreas jobbade eftermiddag, vilket Isak gillade förstås. När jag for satt han uppkrupen i hennes famn och tittade på TV.


Igår - blev det väldigt lugnt på kvällen då hela dagen gick ungefär i hundranitti knyck. Vi hade "vår" dag på Olofsfors bruk med barnen. Vi har ett konstprojekt på skolan då vi ska skapa en stor ljuskrona i glas och smide tillsammans med Linda och Mattias Baudin som har en smedja och glashytta ute på Olofsfors bruk. De yngre barnen ska göra glasdroppar och de äldre smider andra delar till kronan som i färdigt skick kommer bli över 5 meter i diameter!



Det är så vackert i Olofsfors och tur hade vi med vädret också fast det regnade på vägen dit (se bild nedan) hade vi lagom temperatur och sol hela dagen. En fantastisk dag förövrigt.


  



Hösten är vacker! Barnen tyckte att det var mycket viktigt att jag fotade ut över vattnet så det var inte bara jag som tyckte det.



En glasdroppe!


   

Även fröken fick "blåsa" glas och det var med nöd och näppe jag fixade att INTE tappa den första glasdroppen i golvet om vi säger som så men barnen var klart imponerade!


Akvarellmålning och en 2,5 h lång guidad tur runt på bruket hann vi också med förrutom lunch förstås som intogs inne i herrgården. Inte den piggaste mamman som kom hem på kvällen även om dagen varit toppen så torsdagkväll var mycket lugn för mamman och Isak tog det också rätt lugnt.


Inte blev fredagen lugnare i skolan inte - idag hade vi halv friluftsdag på Campus dvs Umeås nyaste friidrottsarena. Vädret kan vi prata tyst om men om vi säger som så det var INTE sol direkt... Men kul ändå så från 11.00-14.00 var vi ute och hade friluftsdag dock avstod jag idag från höjdhoppet (älskar höjdhopp annars) och måste alltid prova minst en gång men som sagt inte idag - tror inte det är någon höjdare att hoppa höjd med min mage?


Sen direkt tillbaka till skolan få ihop någon form av veckobrev och sen direkt till barnmorskan för besök där innan jag ilade hemåt för att hämta trollungen på Trollet.


Ikväll riktigt LATMIDDAG dvs på Max. Sen en vända på Ica Maxi för nödvändiga inköp och mindre nödvändiga som kanelbulle till mig och Isak som kvällsfika.


Hemma igen typ halv sju och ett glas saft till Isak och mig och sen har lugnet hägrat här med Fåret Shaun på tv:n och jag som bloggar och surfar runt på datorn.


Helgen blir inte heller helt nyttig är jag rädd... imorgon två kalas ett för en mycket gammal hästvän som fyller 40 år (edit: läste efter jag publicerat och inser att det kan tolkas som om jag tycker vännen är gammal det jag menar är förstås att vi känt varandra länge   ) och ett för en nyare vän som fyller 30 år. Kul!


Söndag har vi INGET inplanerat än så länge så vi får väl se vad vädret bjuder på?  


     

 
 
Linda

Linda

2 oktober 2010 22:37

Åååh, tacobuffé på droskan *saknar*

Är det en liten mage man ser på bilden från glasbruket? :) Spännande att se vad det är för en liten därinne!

http://ixaojulia.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 29 januari 2016 13:54

Säg den som inte lär sig av sina misstag! Ställde klockan och tog mig ner på stranden till 09:00 och ett pass Bodybalance. Lika stel i Thailand som i Sverige men miljön är oslagbar. Tillbaka på hotellrummet skulle man kunna tro att alla vaknat...

Av Erica - 28 januari 2016 13:53

Planen var att kliva upp och vara med på BodyBalance på stranden vid 09:00. Ingen vaknade före 10:00... Trötta?japp! Snabbfrukost som vanligt ett stort utbud men ganska lite som vi äter till frukost. Nudlar nja... Juice fanns i mängder av all...

Av Erica - 26 januari 2016 11:43

Vi hade betalat extra för mer benutrymme. Våga vägra sardinburk! Lätt värt det. Lounge innan flyget avgick där vi kunde ta det lugnt och fika samt ladda plattorna. På planet ingick allt inklusive chips/godis och all dryck. Mkt bekvämt och maten var g...

Av Erica - 25 januari 2016 09:05


Som sagt för att slippa stress valde vi att fara ner en dag i förväg. Vi valde att bo på Radisson Blu Arlandia. Ett perfekt hotell för barnfamiljen. Ett litet men hyfsat utrustat gym som jag var i både söndagkväll och måndagmorgon. (Mkt stillasittand...

Av Erica - 24 januari 2016 15:40

Efter förra årets flygstrejk i samband med vår resa till London, tog vi det säkra för det osäkra och valde att åka ner en dag innan flyget till Thailand ska lätta från Arlanda. Det var nog tur för ingen enkel resa som inte SJ kan strula till!...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards