Flatcoated

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2010

fredag i London

Av Erica - 8 oktober 2010 11:00


The Internationel Hotel Brittania
På fredagmorgon valde vi att sova ut till ca halv nio (även om jag nu förstås vaknade långt innan klockan och var pigg men jag låg och surfade i sängen på Andreas mobil).
Engelsk frukost ingick så vi gick ner till en fin resturang MEN frukostbuffén imponerade inte om man jämför med svensk hotellfrukost... Det fanns förstås stekt skinka, vita bönor, champinjoner och tomater och äggröra (typisk engelsk frukost) men sen var det magert... Burkskinka till pålägg och ganska trist ost som inte såg god ut samt vitt bröd eller rostat bröd. Vi åt lite i alla fall för att klara oss en stund. Inte nyttigt alls rostat bröd och marmelad samt te var vad jag tyckte var ok i smak och utseende. Resturangen låg precis vid vattenytan så utsikten var däremot enorm och fin.
Sen for vi till London Dungeon för att lösa in våra e-tickets för top 4-attraktioner i London. Vi hade valt att förköpa då det blev nästan 30 % billigare och på biljetter som ÄNDÅ kostade 56 pund blir det ett par hundralappar om vi säger som så. London Dungeon låg bara några stationer bort längs vår tunnelbanelinje så det var en snabb resa och efter lite kartkoll så hittade vi utan problem.
Det var fotoförbud inne i själva London Dungeon, så jag har inga egna kort. MEN det är i alla fall ett skräckmuseum över Londons blodiga historia och innehöll levande skådespelare som guidade runt oss i grupp genom London-branden, jack the rippper, Sweeny Tood och mkt mera. Vi fick också en båttur och ett fritt fall (fast det fick inte jag åka med tjockmagen el snarare graviditeten) i beckmörker vilket tydligen var lite halvläskigt. Turen tog ca 1,5h och var rätt kul och klart sevärd, dock var det grymt jobbigt att stå stilla för mig så jag tog alla tillfällen att sätta mig ner.
Efter det var det lunchdags så vi tog oss ner till South Banks via Waterloo-station (bara två stationer bort) och tanken var fish and chips men det hittade vi inte så vi åt istället mat i parken från McDonalds (fanns i stort sett INGET att äta så nära två stora attraktioner som London akvariumet och london Eye?) märkligt.
 
Parken vi åt lunch i - och nu var det sommar!!! Morgondimman hade lättat och det var ca 20 grader i skuggan och strålande sol. Underbart att sitta ute och njuta av finvädret. LondonEye skymtar ni i bakgrunden.
Kan man få snyggare glasögon?
Det var lååånga köer men i och med att vi förköpt fick vi gå i en annan kö för att hämta ut biljetten (billigare och snabbare bara vinst). Innan vi fick gå upp i London Eye ingick en 4d-film om London Eye som vi naturligtvis ville se. Vad är då 4d? Jo 3d-film uppiffat med riktiga effekter som lukt, kyla och när det bubblad eut bubblor från filmen blandade de dem med riktiga bubblor och snöflingor som föll på filmen föll även på riktigt! Rätt häftigt faktiskt. Filmen var kort kanske 4 minuter men cool.
Kön till London Eye såg väldigt lång ut men gick fort och smidigt och det var flygande påhoppning då de inte stannar utan man kliver på i farten. Hela vägen runt tar ca 30 minuter och om det är riktigt klart ser man 4 mil bort. Vi hade lite smog i luften men utsikten var ändå magnefik.
  
På väg upp! Hjulet är 4:e största byggnaden i London så man bör inte vara alltför höjdrädd om vi säger som så.
     
  
Inte ens halvvägs upp och alla ser ut som myror!
En keps eller solglasögon hade inte varit helt fel solen är skarp. Jag och min älskade!   
   
Man åker i glasgondoler så man har 360 gradig utsikt över hela London!
 
Big Ben syns på denna bild och även lite av smoggen.    
Efter åkturen körde Andreas lite caching (otur för honom att jag hittade den) och en viss väntan på att kunna lägga tillbaka den då det satt turister och råglodde på exakt det ställe där cachen skulle ligga...
Sist på dagen stod det att besöka London Akvarium! Även här var det fotoförbud om man använde blixt men jag kan då säga att utan blixt blir det inga bilder... Kul att gå omkring om kanske inte det märkvärdigaste jag sett - finns ett akvarium ute på Djurgården (inte Skansens) som är minst lika häftigt. Men det fanns många vackra fiskar att titta på och lite sugen på snorkling blev man allt.
Nu var klockan närmare 16.00 (och jag ville undvika rusningstrafiken på tunnelbanan) så vi började dra oss tillbaka till hotellet för lite vila jag var rätt slut i ryggen av att ha gått hela dagen.
  Andreas skrattade gott åt alla mina nya kompisar jag fick överallt. Ni kanske hört talas om hundtricket? Gravidmage-tricket fungerar också utmärkt kan jag meddela och OM inte folk reste sig så jag fick sitta var de övriga som stod tydligen väldigt upprörda och ilskna på de som satt... Denna skylt kan ju ha något med saken att göra? Kul dock att få prata med folk tycker jag som är social och gillar att prata engelska!
Denna resa var det då ingen som behövde resa sig dock - rusningstrafiken börjar först senare i London vid 17.00
Tillbaka på hotellet drog Andreas ut och letade cacher i närområdet och jag? Jag tog det lugnt 7 timmars prommenad och gravid i typ vecka 28 kräver ändå att man tar igen sig lite magen var inte helt nöjd på slutet med vissa sammandragningar. Men jag är glad att jag är så fräsch som jag är och lite vila har ingen dött av.
Efter 2 timmar kom Andreas tillbaka och under sin utflykt hade en rekat en indisk resturang (ett önskemål från mig den bästa indiska maten jag ätit var just i England) så lite uppfräschning och en kort promenad senare satt vi på en fin liten resturang och åt suveränt god indisk mat! Andreas valde en fairly hot maträtt som var så jädra het så jag inte kunde äta en bit av den och jag gillar stark mat men den var bara för mycket. Men han var nöjd och det var ju huvudsaken! Nan-brödet var grymt gott för att svalka en brännande mun.
tillbaka på rummet någon timme senare tog jag ett låååångt bad i vårt badkar sen var det typ tack och godnatt vid 22.00 (Tv hade vi fin tv! MEN tre kanaler varav två var nyhetskanaler med samma nyheter och en nöjeskanal så den var inte mycket sällskap.)  

 
 
Ingen bild

mamma

16 oktober 2010 17:39

Engelsmännen håller stilen fortfarande. För ett antal år sedan var jag i England med dig i magen. En viss person höll nästan på att åka på stryk av hamnsjåarna. Det var för att jag hade snubblat och skrapat knät utan att han ens sträckte ut en hand för att hjälpa mig. Överallt ställdes det fram pallar och stolar åt mig att sitta på. Efter shopping ansågs det inte vara min grej att bära på kassar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 29 januari 2016 13:54

Säg den som inte lär sig av sina misstag! Ställde klockan och tog mig ner på stranden till 09:00 och ett pass Bodybalance. Lika stel i Thailand som i Sverige men miljön är oslagbar. Tillbaka på hotellrummet skulle man kunna tro att alla vaknat...

Av Erica - 28 januari 2016 13:53

Planen var att kliva upp och vara med på BodyBalance på stranden vid 09:00. Ingen vaknade före 10:00... Trötta?japp! Snabbfrukost som vanligt ett stort utbud men ganska lite som vi äter till frukost. Nudlar nja... Juice fanns i mängder av all...

Av Erica - 26 januari 2016 11:43

Vi hade betalat extra för mer benutrymme. Våga vägra sardinburk! Lätt värt det. Lounge innan flyget avgick där vi kunde ta det lugnt och fika samt ladda plattorna. På planet ingick allt inklusive chips/godis och all dryck. Mkt bekvämt och maten var g...

Av Erica - 25 januari 2016 09:05


Som sagt för att slippa stress valde vi att fara ner en dag i förväg. Vi valde att bo på Radisson Blu Arlandia. Ett perfekt hotell för barnfamiljen. Ett litet men hyfsat utrustat gym som jag var i både söndagkväll och måndagmorgon. (Mkt stillasittand...

Av Erica - 24 januari 2016 15:40

Efter förra årets flygstrejk i samband med vår resa till London, tog vi det säkra för det osäkra och valde att åka ner en dag innan flyget till Thailand ska lätta från Arlanda. Det var nog tur för ingen enkel resa som inte SJ kan strula till!...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards