Flatcoated

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Ny vecka! Traderat mig och full röjning.

Av Erica - 24 oktober 2010 21:03

En helg i arbetets tecken har gått av stapeln här hemma. Förra helgen skulle vi ju göra "vinter" utomhus men det mesta som behövde göras var sådant som var väldigt tungt (typ flytta 3 ton stora stenar), eller Andreas saker (hans båt som ska vinterförvaras och iordningställas). Så medan Andreas har grejat ute (och inne också för den delen) så har jag röjt hejdlöst på ställen man gärna hoppar över som ovanpå skåp där vi båda har en tendens att slänga upp allt som Isak INTE får ha och sedan lämna det där...


Isaks rum har fått en rejäl röjning. Slängde bland annat en del av hans pekböcker som han misshandlat å det grövsta.


Sedan har jag och mamma hunnit med en sväng på barnloppis på Nolia. På Nolia mötte vi upp Lina . Isak fick vara hemma - kul ställe för en 2-åring? Nix massa saker man INTE får röra grymt mkt folk och allmänt stökigt.


Tänkte kolla in babykläder men gav snabbt upp, rörigt i lådor och hemskt urtvättat och fult (ja jag är kräsen). Hittade barnböcker, ett pussel, en snöskovel, en reflexväst, ett Lilla Spöket laban-påslakan och det jag är mest nöjd med två tavlor till Isaks rum!



De kommer bli superfina under den blå vägghyllan, den väggen har känts lite kal.


(fynden är förstås gjorda med assistans av mamma). Ja just ja! Isaks första spargris är även den införskaffad!


Fortsatte med en sväng på stan med mamma förbi Lekbiten som hade öppet sista dagen av konkursutförsäljningen men där fanns ingenting av värde kvar. Fika på station och uthämtning av ny medicin till Isak.


Lill-Isak har haft riktigt jobbigt med sin astma, en liten förkylning som satt sig rakt på luftrören och en rejäl slemhosta som han till och med kräkts av. Dock tror jag att hans pulmicourt varit slut när vi "gasat" honom... För med ny spray så är det enorm skillnad bara från igår lördag till idag söndag.


Kvällen? Lugn och sansad med ost- och korvbricka och CSI x 3 avsnitt på tv:n med bästaste maken. Tidig kväll (gissa vem som skulle upp med tuppen?).


Söndag: upp med tuppen och då menar jag tuppen. Isak vaknade av sin hosta vid 05.00 och sen var det hopplöst att somna om även om Isak sov en stund till efter att ha fått lite välling.


Så när Andreas klev upp vid 09.00 så gick jag faktiskt och la mig igen! Skönt att sova klart.


Sedan var planen till pappa snabb hjälp med datorn, till biblioteket och låna böcker med Isak och sen gå på stan och fika med lilleman. DOCK snabbhjälpen var ingen snabbhjälp var klar först vid halv tre och när vi for ner på stan så somnade Isak i bilen dvs jag for hem lät han sova en stund i bilen och for sen och lämnade böckerna på Tegs biblioteket.


Fika vid 16.00 kändes som en dum plan så jag och Lena H for ut till Ansmark i det underbara vädret och gick i över en timme med fyra flatteflickor, två flattepojkar och en snäll liten flatteslyngel. Hundarna njöt verkligen och sprang massor.


Under tiden hade gulligast och maken gjort middag så det var bara att sätta sig vid dukat bord och äta ungstekt falukorv och potatismos! Mums!


Sen en lugn kväll hemma - Andreas fortsatte att röja ute och Lina kom förbi en snabbis och lånade Isaks lära gå vagn (eller som den används här numera köra på hundarna vagn...) till August och vi fick ett paket 3års välling och ett paket 2-års gröt från semper som Seb fått via jobbet. TACK!


Isak var ganska sliten och trött och tog det väldigt lugnt och redan efter sju såg det ut såhär i favoritfåtöljen:



Liten Isak som klipper med ögonen och ligger blixtstilla vilket inte sker ofta. Kanske läge att gå och lägga sig?

 

Sötast fick gå och lägga sig efter ett snabbt ombyte till pyjamas och en skvätt välling var det knappt han orkade vinka godnatt!


  


Lyckades till och med med konststycket att komma ihåg en auktion på Tradera jag var intresserad av!!! Tycker att Fem myror-serien som Lindex hade för något år sen är sååå fin MEN då Isak hösten 2008 var typ st 56-68 köpte jag defentivt inget i den storlek han har nu. Isak fick bland annat ett superfint set av Anita i blått och rött som jag har kvar till bebis!


Men då är det tur Tradera finns - kom på för någon dag sen att det borde ju gå att hitta där? Så jag frisökte på fem myror och hittade några auktioner. Naturligtvis glömde jag de flesta men denna kom jag ihåg så för 51 kronor ska dessa få flytta hem till oss istället för Örebro.



Tycker ju förresten att jag är så grymt mycket smidigare denna graviditet än den förra! Hittade rätt på en gammal bild från juni? sommaren 2008 dvs ca 2 månader innan Isak föddes och jisses magen var enorm! Nu är jag inte riktigt vid samma tidpunkt ännu men inte så långt efter kanske 2-4 veckor? Inte konstigt att jag är lättare och smidigare? Minns att det värsta var allt vatten jag samlade som en jädra kamel... MEN det var nog mycket värmens fel för jag märkte efter 3 dagar i London i sommarvärme att jag direkt började samla vatten igen. (det har försvunnit nu tack och lov). Fördel vintergraviditet! Kanske jag kommer mig för att fota magen någon gång?


Bilden är tagen av Liz så Lena H du med minne när var hon här sommaren 2008? Minns du?


     

 
 
Ingen bild

Lena H

28 oktober 2010 23:04

Juni 2008, vi har lika bra minne båda två!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 29 januari 2016 13:54

Säg den som inte lär sig av sina misstag! Ställde klockan och tog mig ner på stranden till 09:00 och ett pass Bodybalance. Lika stel i Thailand som i Sverige men miljön är oslagbar. Tillbaka på hotellrummet skulle man kunna tro att alla vaknat...

Av Erica - 28 januari 2016 13:53

Planen var att kliva upp och vara med på BodyBalance på stranden vid 09:00. Ingen vaknade före 10:00... Trötta?japp! Snabbfrukost som vanligt ett stort utbud men ganska lite som vi äter till frukost. Nudlar nja... Juice fanns i mängder av all...

Av Erica - 26 januari 2016 11:43

Vi hade betalat extra för mer benutrymme. Våga vägra sardinburk! Lätt värt det. Lounge innan flyget avgick där vi kunde ta det lugnt och fika samt ladda plattorna. På planet ingick allt inklusive chips/godis och all dryck. Mkt bekvämt och maten var g...

Av Erica - 25 januari 2016 09:05


Som sagt för att slippa stress valde vi att fara ner en dag i förväg. Vi valde att bo på Radisson Blu Arlandia. Ett perfekt hotell för barnfamiljen. Ett litet men hyfsat utrustat gym som jag var i både söndagkväll och måndagmorgon. (Mkt stillasittand...

Av Erica - 24 januari 2016 15:40

Efter förra årets flygstrejk i samband med vår resa till London, tog vi det säkra för det osäkra och valde att åka ner en dag innan flyget till Thailand ska lätta från Arlanda. Det var nog tur för ingen enkel resa som inte SJ kan strula till!...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards