Flatcoated

Direktlänk till inlägg 12 december 2010

Fullspäckad helg med jultema!

Av Erica - 12 december 2010 22:00

  


Haft en helg full med aktivitet - fredagkväll ägnades åt lussebullebak. Denna gång utan sonen som for med sin far till farmor. Ganska skönt att baka lussebullar själv - det är ju lite klurigt och ganska geggigt så det gjorde mig ingenting.


Bakade 3 varianter denna gång, en lussebulle med mandelmassa, en med vit choklad och så "vanliga" lussekatter men de gjorde jag inte så många av... OCH fast jag gjorde dem pyttesmå blev de ganska stora och fula.


Nåja smaken var klart godkänd!


Lördagen!


Började med en härlig sovmorgon och sen for vi+min mamma på Forslundas julmarknad. Jisses vad kallt det var och FOLK! överallt var det hur mycket som helst och bara för att komma in och parkera var det lätt 20-25 minuters kö.


Men för barn är den julmarknaden toppen - alla djurstallarna var öppna så vi gick runt och tittade på kossorna, grisarna och fåren samt in till smådjuren. Bäst alla kategorier var kossorna som tom fick en puss av den unge mannen. Fåren? Nja de var rätt ointressanta men smådjuren var roliga.


  

Var det grodor eller kossor man skulle pussa på för att få en prinsessa?


Men bäst var nog ändå att få åka häst och släde! Det var många iii och oh från den unge mannen som gillar allt som rör sig och gärna ganska fort.


Hem - duscha och tillbaka med Isak till mamma då jag och Andreas skulle passa på att ha en helkväll ute innan liten tittar ut. Vi gifte oss ju som sagt i våras och av mitt jobb fick vi en jättefin present ett presentkort på Costas (grekisk resturang) och sen hade vi sen tidigare två biobiljetter att utnyttja! Mormor tog hand om Isak att äta på "fin" resturang och ha med en två-åring är ingen hit och då vi även skulle gå på bio blev det ganska sent så Isak sov över.


Både maten och filmen var jättebra - maten stora portioner och snabb service. Filmen en actionkomedi med Bruce Willis och Morgan Freeman "Red" klart över förväntan och helt i min och Andreas stil. Sen hem och sova!


På söndagen for jag över till mamma och hämtade hem sonen, sen grejade vi på i lagom takt här hemma, nya gardiner i köket, småröj och så gjorde vi något vi aldrig gjort förrut. Ett försök att få en bättre julskinka (vi är dyngless dessa ihoprullade varianter som säljs som är färdigkokta), dvs vi ungsbakade skinkan själv. tyvärr var även den en hopprullad variant med mest fett. BLÄ dock var själva skinkan bra men halva skinkan försvinner ju om det bara är fett, fett, fett inuti. Någon som har något tips inför nästa år VAR och VAD för skinka man ska köpa för att slippa dessa ihoprullade eländen? Egna köttbullar till julafton är nu också tillverkade och de blev utmärkta så en låda med köttbullar ligger nu i frysen och väntar på den 24:e!


Då vi ändå höll på med all julmat hade vi en liten tjuvstart på julen här hemma med lite skinka, prinskorv, köttbullar, rödkål och rödbetssallad! Julmust till förstås   . Smarrigt värre! Rödkål är en klart underskattad del på julbordet som jag saknar ständigt om den inte är med!


  

Tjuvsmakning av julen!

 

Under söndageftermiddag var även Åsa här en sväng och hälsade på. Andreas klippte klorna på Toffée och Åsa hon klippte Isak hon! Isak var INTE imponerad av att sitta still och bli julfin men nyklippt blev han ändå! Tack för hjälpen Åsa!



Från blond lurvtott (bilden är från någon form av morgon i det Bengtssonska hemmet)!

 


Till nysnaggad snyggning! (ser nu att jag inte redigerat fotona men det segar så hemskt på bloggplatsen idag att ladda upp kort att jag inte ids göra om det!)  


   

 
 
lina

lina

14 december 2010 09:20

vilken mysig helg ni ser ut att ha haft! synd vi missade forslundas julmarknad, men august har ju varit (och är fortfarande) så sjuk så vi hade ju ändå inte kunnat släpa ut honom på nåt sånt. nåja, det kommer fler jular. :)
och vad fin isak blev i nya frisyren. :)

http://i-fokus.se/blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 29 januari 2016 13:54

Säg den som inte lär sig av sina misstag! Ställde klockan och tog mig ner på stranden till 09:00 och ett pass Bodybalance. Lika stel i Thailand som i Sverige men miljön är oslagbar. Tillbaka på hotellrummet skulle man kunna tro att alla vaknat...

Av Erica - 28 januari 2016 13:53

Planen var att kliva upp och vara med på BodyBalance på stranden vid 09:00. Ingen vaknade före 10:00... Trötta?japp! Snabbfrukost som vanligt ett stort utbud men ganska lite som vi äter till frukost. Nudlar nja... Juice fanns i mängder av all...

Av Erica - 26 januari 2016 11:43

Vi hade betalat extra för mer benutrymme. Våga vägra sardinburk! Lätt värt det. Lounge innan flyget avgick där vi kunde ta det lugnt och fika samt ladda plattorna. På planet ingick allt inklusive chips/godis och all dryck. Mkt bekvämt och maten var g...

Av Erica - 25 januari 2016 09:05


Som sagt för att slippa stress valde vi att fara ner en dag i förväg. Vi valde att bo på Radisson Blu Arlandia. Ett perfekt hotell för barnfamiljen. Ett litet men hyfsat utrustat gym som jag var i både söndagkväll och måndagmorgon. (Mkt stillasittand...

Av Erica - 24 januari 2016 15:40

Efter förra årets flygstrejk i samband med vår resa till London, tog vi det säkra för det osäkra och valde att åka ner en dag innan flyget till Thailand ska lätta från Arlanda. Det var nog tur för ingen enkel resa som inte SJ kan strula till!...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards