Flatcoated

Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Isak åker skidor för första gången!

Av Erica - 22 januari 2011 21:34

Isak fick sitt första par längdskidor av farmor i julklapp. Vädret "so far" i januari har inte direkt inbjudit till utomhusaktiviteter på helgerna, har det inte varit 20-25 minus ute så har det varit snöstorm...


MEN idag var det jättefint väder, lagom kallt och inte alls särskilt "snöstormigt" lite kalla vindar dock. Ja jag är lite småkänslig då jag hade Elias i sele under jackan på magen. Vi har ju fått låna babybjörn-sele av Madde den ergonomiska och det är faktiskt stor skillnad mot den vi hade tidigare som inte var ergonomisk denna avlastar och än så länge med en liten palt på under fyra kilo är det ingen större fara att bära en timme ( i förra selen höll axlar och rygg på att dö efter ca 15 minuter) Elias verkar då gilla att åka sele för han somnade snällt. Jackan jag fått av en jobbarkompis när jag var tjockmagad (inte för att den är särskilt smal nu heller men mindre i alla fall) passar perfekt över sele och Elias så han inte blir kall!


(Vi har ingen vagn ännu vet inte hur vi ska göra, Isak sover i den vi har sen tidigare på förskolan MEN sover inte särskilt ofta för att inte säga alls sen någon vecka tillbaka men om han behöver sova så behövs ju vagnen där och på blocket finns bara dyra vagnar för att ha en vagn att ställa upp på förskolan och inget annat så vill jag inte lägga ut allt för mycket pengar).


Nåja ute i friska luften var det alltså dags för Isak att göra skidpremiär utomhus, han har redan åkt inomhus på förskolan. Hittade han på ett annat barns skidor i hallen i förra veckan, han var mängda imponerad och hade tydligen "lånat" skidorna så fort han fått tillfälle.


  


Såhär GLAD blir man över ett eget par skidor!Att man ska diagonala och inte gå på skidorna hade Isak full koll på. Vad stavarna var till för var mera tveksamt...Det var svårt att åka uppför vår uppfart - men pappa hjälpte till uppförsbacke och vallningsfria skidor vet vi ju alla hur bra de fungerar ihop?


 


Trillar gör man ju någon gång omsänder på skidor!Knepet är HUR tar man sig upp utan hjälp?


Första skidturen var ett par hundra meter i alla fall - från vårt hus till brevlådorna och tillbaka samt lite till. Nöjd kille efter det ville hellre åka lite BOB men förhoppningsvis ger det mersmak då både mamma och pappa gillar att åka skidor både på längden och utför.           
ANNONS
 
Ingen bild

mormor

23 januari 2011 10:04

Snart får Per Elofsson höra "Ur spår" när Isak kommer farande i skidspåren.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 29 januari 2016 13:54

Säg den som inte lär sig av sina misstag! Ställde klockan och tog mig ner på stranden till 09:00 och ett pass Bodybalance. Lika stel i Thailand som i Sverige men miljön är oslagbar. Tillbaka på hotellrummet skulle man kunna tro att alla vaknat...

Av Erica - 28 januari 2016 13:53

Planen var att kliva upp och vara med på BodyBalance på stranden vid 09:00. Ingen vaknade före 10:00... Trötta?japp! Snabbfrukost som vanligt ett stort utbud men ganska lite som vi äter till frukost. Nudlar nja... Juice fanns i mängder av all...

Av Erica - 26 januari 2016 11:43

Vi hade betalat extra för mer benutrymme. Våga vägra sardinburk! Lätt värt det. Lounge innan flyget avgick där vi kunde ta det lugnt och fika samt ladda plattorna. På planet ingick allt inklusive chips/godis och all dryck. Mkt bekvämt och maten var g...

Av Erica - 25 januari 2016 09:05


Som sagt för att slippa stress valde vi att fara ner en dag i förväg. Vi valde att bo på Radisson Blu Arlandia. Ett perfekt hotell för barnfamiljen. Ett litet men hyfsat utrustat gym som jag var i både söndagkväll och måndagmorgon. (Mkt stillasittand...

Av Erica - 24 januari 2016 15:40

Efter förra årets flygstrejk i samband med vår resa till London, tog vi det säkra för det osäkra och valde att åka ner en dag innan flyget till Thailand ska lätta från Arlanda. Det var nog tur för ingen enkel resa som inte SJ kan strula till!...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Flatcoated med Blogkeen
Följ Flatcoated med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se