Flatcoated

Alla inlägg under januari 2011

Av Erica - 17 januari 2011 20:39

 Liten är faktiskt vaken ibland! Igårkväll hade han ett långt samtal med sin Barbapappa! Någon som vet vad den gula heter? Barbapappa är väl egentligen den rosa? Vad de pratade om? Det var visst hemligt...


Annars har dagen varit väldigt lugn, var förbi på Tegs VC för att kolla om liten går uppåt i vikten och det gör han! MInns inte exakt vilken vikt han hade när vi skrevs ut från BB (underläkaren hade sjukt bråttom... lätt stressad om vi säger som så). Men det var något med 3600 gram i alla fall närmare 3600 än 3700 i alla fall och nu vägde han drygt 3730 gram så det går uppåt och det är huvudsaken. Egentligen vet jag ju faktiskt att det borde vara okej - han kissar och bajsar om vartannat så NÅGOT torde han ju få i sig. Favoriten är att kissa på pappa på skötbordet (något han aldrig gjort med mig men det säger nog mera om vem som tagit flest blöjor i hushållet).


Träffade Åsa, Noel och Lea där (Tegs Öppna förskola ligger bredvid bvc) och hann snabbprata lite medan jag tankade liten Elias innan vi for hem igen.


Eftermiddagen har tillbringats i soffan med Elias på magen - pappan har fått skotta snö, ta in bil i garage som ska lagas, hämta ved och så vidare...


Isak har varit på ett strålande humör under kvällen och sötast har börjat räkna! Till fem kan han ramsräkna (vi har en bok där det simmar 10 fiskar som blir färre och färre). Så söt när han räknar! Roligast var dock att vara i garaget med pappa, torka vatten, skruva, och greja rent allmänt. Han hade tydligen lyssnat jättebra och tyckte det var toppenkul.


Nä nu ska vi kvällsfika (man blir sjukt hungrig av att amma...) och kanske se något mera på tv:n?

   

ANNONS
Av Erica - 16 januari 2011 20:43

En vecka gammal blir vår lilleman idag! Japp snart fullvuxen med basröst och skägg med andra ord (eller inte).


Få bra kort på liten är svårt framförallt kort där han är vaken... han ägnar fortfarande sin tid åt tre saker - sova - äta -skita. Typ. Måste vara ett ganska trevligt liv egentligen ha ha. Framförallt sova biten.


Han vill fortfarande helst sova PÅ oss men i natt hade vi fått nog och han fick ha napp och peppar peppar han sov själv flera timmar. Mindre bra att när liten väl kom till ro vid 06.00 (efter nattamnning) så vaknade storebror... två timmar för tidigt. Behöver jag säga att jag gick och sov igen när Andreas vaknade vid halv nio? Han hade tagit första delen av natten så jag sov mellan 23.00-04.20 skönt minns inte ens när jag sov så länge i sträck senast? Under graviditeten så vaknade jag typ för minsta lilla på slutet...


Idag har vi haft besök av Seb, Lina och lille August förstås! Jag blev lite sen då jag körde hem Lenas bil och sen gick hem i snöstormen. 2 km är det och inte särskilt jobbig väg men jisses det tog på kanske kanske att man inte är riktigt i form?


Isak han gillade att få besök och ville att August skulle följa med upp och leka på hans rum, bara ett problem August är 11 månader och kryper mest och tar sig därmed inte UPP för trappan till rummet. Nåja han tog ner en leksak och ville leka med honom men än får han nog vänta en liten stund på att August ska leka på hans sätt för August förstod rakt inte vad Isak ville.Familjen Karlsson/Nilsson hade med sig ett fint paket åt liten! En Barbapappa och en jättefin body. Tack så mycket!  Nu har liten två gosedjur som är hans egna.


Efter att besöket farit så for vi ner på Ica Maxi med bägge barnen för att veckohandla. Vi har börjat vara "duktiga" med matlista och nu var det dags för att uppdatera kylskåpet inför veckan. Sen kom jag ju på idag att nu är ju viss mat tillåten igen!!! Så i mitt kylskåp finns nu salami och brieost och bara väntar på att bli uppätna.


  


Sonen kvällsmyser med sin pappa!Det är skönt att sova på mage!Gjorde ett försök idag att få en bild på 7-dagars bebisen. Inte så lätt han gillar inte att få blixtar i ansiktet och grimaserar illa trots att han sover...Detta är det bästa jag lyckades med och man kan lugnt säga att han ser lätt misstänksam ut...


Just ja: namnfrågan! Andreas har lämnat walkover efter en vecka utan egna förslag och totalt nobbat alla namnförslag mer eller mindre så är det nu upp till mig av de förslag som är kvar.


Så låt mig presentera för er:

ELIAS Alexander Bengtsson        


Elias för att det är fint och Alexander efter Andreas morfar som hette Alexander i andra namn.

ANNONS
Av Erica - 16 januari 2011 18:18

   


Det kan man undra... ser inte så bekvämt ut enligt mig men lillen är nöjd så då får det väl vara så då?


Av Erica - 15 januari 2011 20:17Lillebror har fått fin-fina presenter! Från farmor har han fått tre bodysar, två pyjamsar och ett par byxor.Mormor har stickat fina sockar och köpt Lillebrors första egna gosedjur: en ko!  

Av Erica - 15 januari 2011 20:12

         


Första badet hemma! Lillebror var väldigt torr när han kikade ut så vi har badat honom två gånger redan. Barnolja och ett varmt skönt bad är grejer det nu är nästan all död hud på händer och fötter borta!  


Naveln trillade loss igår så huden läker fort och fint på småbebisar!Storebror kollar att allt går rätt till!  

Av Erica - 15 januari 2011 20:06

   Hur går det då för Isak att vara storebror?


Jo då riktigt bra  - han har väl frågat ungefär 100 gånger "vad är det där" och pekat på lillebror MEN det gör han med typ allt just nu... Lillebror sover ju mest och gör inte så mycket väsen av sig så någon vidare kontakt kan jag ju inte påstå att de fått. Men lillebror har fått godnattpussar och kramar och han myser gärna nära när vi har liten i famnen och stryker över huvudet eller handen.Pappa, storebror och lillebror ser på morgontv och myser i soffan!Sitter nära efter vi ammat lillebror - det ryms många i en fåtölj om två av dem inte är så stora!Men stora pojkar vill också ha en EGEN gosestund med sina föräldrar! Här är Isak på väg i säng och får sin godnatt-välling.        

Av Erica - 12 januari 2011 15:53

 


Vem gissade då rätt???

 

Jo:

 

Lena Näslund som därmed vinner evig ära och berömmelse för all framtid!

Av Erica - 12 januari 2011 15:35

Lillebror Bengtsson

vikt: 3820 gram

längd:  52 cm


född: 2011-01-09

kl: 16.01Man blir VÄLDIGT snygg av att föda barn... eller inte. Här är vi ännu på förlossningen tror vi båda är på väg att somna. Sova var också vad lillebror ägnade sitt första dygn till - han somnade vid 19.00 och vid 15-16.00 dygn nr 2 fick vi väcka honom för att börja få i honom mat...

Lillebror tog det här med sovdygn bokstavligt. Jag som lättstressad på bb på kvällen såg till att somna på en gång så jag inte skulle vara toktrött när bebis vaknar mitt i natten. Det hade jag inte mycket för om vi säger som så.Ja må du leva! Liten fikade inget av sitt första födelsedagsfika men det gjorde vi åt honom istället!  


  


Liten sover och sover och sover... Mamman? Hon sover också men efter en sådär 12 timmar finns det gränser även för hon så hon facebookar, försöker få bebis att vakna, läser tidningar, kollar mobilsurf och så vidare.


   


Pappa Bengtsson med sin nyfödda son!Äntligen på väg hem efter 3 långa dagar på BB! Vi har provat en ny variant istället för overall åkpåse som passar i bilbarnstolen! MIndre tjafs med kläder och förhoppningsvis ska det gå fortare att ta sig in och ut. Senare storlekar har vi overall till så detta var ett test än så länge är vi supernöjda lätt att öppna upp i bilen också så det inte blir för varmt (eller om man går i en affär eller så). Mysigt är det i alla fall och sonen var nöjd efter sin första biltur.Nu är vi i alla fall hemma och försöker komma iordning! Lillebror har inte riktigt vaknat ännu men ska snart väckas för mera mat och sen ska storebror komma hem och de fyrbenta så är hela familjen samlad.


Första natten med alla kan nog bli intressant... en 2-åring och en 3-dagars bebis som båda kan strula i omgångar. Jiho!  


     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Flatcoated med Blogkeen
Följ Flatcoated med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se