Flatcoated

Alla inlägg under januari 2011

Av Erica - 9 januari 2011 06:45

Flyttar upp listan om det är någon fler som vill gissa så fyller jag på!


1 januari - Lena Lu (en pojke)

3 januari - Ulle

4 januari - Andrea (en pojke)

6 januari - Emma

8 januari - Madde (en pojke), Krux, Kyuss och Polly (bra gjort av hundar att gissa måste jag säga)

9 januari - Lena N

10 januari - Anna F

11 januari - Pierre, Sara

12 januari - Lena H

13 januari - Sara (en pojke)

15 januari - Lina


Min egen gissning? Tja varför inte den 19 januari på 14 dagars övertid? Så så less just nu så det känns helt rimligt med lagen om alltings jävlighet alternativt den 10:onde då har nämnligen Isaks förskola stängt för planering - dock har mormor som ska vara barnvakt inte samma förmån på sitt jobb misstänker jag. Nåja det löser vi IFALL det blir ett problem.

Av Erica - 7 januari 2011 19:22

Nu är allt klart! Det är helt okej för bebis att kika ut nu bara så ni vet!


Jag har fixat allt plugg inför kursstarten den 24 januari av min mattekurs i Lärarlyftets regi. Det vill säga skrivit personligt brev, skattning av vad jag kan, mattediagnos, och uppskattning mot kursens mål. Allt det är skickat till lärarhögskolan vilket inte behövde göras förrän den 17 januari MEN bara den här lilla rackaren i magen kikar ut lär ju inte det vara prio ett från början.


Till själva kursstarten har jag gjort läsloggar på två av Skolverkets rapporter läst några kapitel i två matteböcker en mattedidaktisk och en om tal. Samt räknat 3 sidor med uppgifter av mattetal.


Känner mig nöjd och är glad att det är bortstökat.


Fördelen om bebis kommer nu är att den hinner bli lite större innan första kursträffen kommer den som Isak blir det alldeles för tätt. Sen lär jag kanske få sortera lite bland lektionerna första träfftillfället ex genomgång av hur man använder lärplattformen kan jag säkert läsa mig till! Medan diskussion kring läsloggarna är väldigt svårt att göra själv. I värsta fall får jag väl ta någon rest och fixa klart det sista till hösten.


Har ju ofta ganska höga krav på mig själv dvs går jag en kurs siktar jag alltid på högsta betyg (inte för att jag får det men ambitionen ligger där) dock kommer jag inte gå in i denna kurs med den ambitionen. Plugga 50% och vara mammaledig 50% räcker så gott och G blir ett utmärkt betyg tycker jag. Kunskapen får jag ändå!


Känns i alla fall oerhört kul med plugg just nu - det var länge sen sist och matematik är kul. Snälla vänner har lovat att hjälpa mig med räknandet om jag kör fast också.


Övertid på bebis i magen: + 2 dagar...

Av Erica - 7 januari 2011 19:19

 Att barn gör som de ser är ju allmänt känt!


  


Ni kan ju gissa vad vi brukar göra när vi sitter på toa?


  


Eller jag läser väl sällan biltidningar i och för sig...

 

  

 

Å andra sidan är pappan i huset mycket nöjd över sonens litteraturval!


Av Erica - 7 januari 2011 19:14

 


Trodde ni att tvättkorgen var till för att ha rena/smutsiga kläder i?   


  


Nej då den har man för att stoppa ner busiga två-åringar i ju. Liten kom alldeles överlycklig insläppandes på en tom tvättkorg och lekte länge i den efteråt!


     


BUUUUUUS!

Av Erica - 5 januari 2011 14:04

Så var vi här då - beräknad förlossningsdag. Femte januari 2011, det kändes väldigt långt borta där i april att denna dag överhuvudtaget skulle komma. Nog för att jag räknat med det men någon bebis blir det INTE idag, inte en känning så långt ögat kan nå.


Men bebis är så välkommen på utsidan av magen nu, det börjar bli lite tungt att bära nämnligen har gått upp ca 14 kg och jag tror det mesta (förrutom det obligatoriska vattnet i benen) sitter på magen... Detta säger i alla fall min korsrygg som saknar magmusklerna som brukar sitta på framsidan. Har rätt rejält ont i korsryggen emellanåt och det som hjälper är att ligga ner i sängen (soffan är för mjuk tror jag) dvs det blir mycket vila just nu.


Isak han får vara på förskolan på dagarna mellan 9.00-15.00 fast jag är hemma och jag försöker att INTE ha dåligt samvete över det. JAG VET att han gillar att vara där han går glatt dit och blir skitförbannad när man ska hämta. Vad han skulle få göra hemma med mig? Förmodligen alldeles för mycket TV och halvtaskig lunch så jag vet innerst inne att han har det bättre där än med mamman utan tålamod och energi och rörlighet. Men det hörs allt en liten röst inne i huvudet om hur "dålig" man är som lämnar fast man "bara" är hemma.


Idag gick jag och sov när jag lämnat Isak - gjorde iordning sängen, duschade och kröp ner. Gud så skönt att bara vara. Sov med ett kort avbrott då telefonen ringde till kvart i ett - undrar om jag var trött? ÄNDÅ är Isak rätt snäll med sina sovtider just nu och sover till halv åtta på morgonen. Imorse stannade han till och med en stund på sitt rum och lekte innan han kom in och hoppade på sin val till mamma.


Nu blir det i alla fall lov för Isak ett par dagar - torsdag och fredag är Andreas hemma (trettonsdagshelg) och måndag har förskolan stängt för planering frågan är om han uppskattar det?



Av Erica - 4 januari 2011 12:49

En kort resume av året som gått:


Januari:


En riktigt skitmånad i mitt tycke, kallt, mörkt och mycket snö. Vill minnas att Isak var rätt "jobbig" också som en bonus. Att bästa Madde flyttade norrut gör inte månaden något bättre.



Stora killen på Leos Lekland:


Februari:

  


Nu känns det att det börjar bli ljusare! Jag och Åsa far till Ö-vik och ser Melodifestivalens deltävling nr 1. Hur kul som helst! Lina och Seb får en liten pojke som heter August!


Mars:


En härlig månad! Andreas får tillbaka jobbet på Volvo. Solen värmer, det är kul att vara ute igen!   Jag och Andreas är iväg två svängar och åker slalom. Bägge gångerna har vi tur med vädret. Sportlov och ledighet är heller aldrig fel.


April:

Får en hemlighet att hålla på ett tag: (jag suger på sånt så att ni vet det). I slutet på månaden får vi veta att Isak ska bli storebror - beräknat till början på januari 2011. Mår som med Isak det vill säga som vanligt - är lyckligt förskonad från illamående, foglossningar och annat äckligt. Dock drabbas jag av den sjuka tröttheten som jag hade med Isak också. Kommer hem och faller i soffan efter jobbet.


Maj:

  



Ja vad kan man säga om maj? Ja naturligtvis vi gifter oss! Den 7 maj 2011 blir vi familjen Bengtsson på rådhuset i Umeå. Smekmånad nja men vi far iväg över natten till Sundsvall där Andreas går på fiskemässa, vi bor på hotell och äter gott samt förstås vi går på IKEA.


 

Underbara vänner som ordnar fin-fin överraskning!  

Dock kan jag meddela att champagnen finns kvar - he he jag var ju nygravid då så den tar vi på vår ett-åriga bröllopsdag istället! 


Juni

Tävlar lydnad med Error - ingen katastrof ungefär vad man kan förvänta sig efter den träning han fått två tredje pris tror jag det blev i lydnadsettan.


Berättar för familj och vänner att Isak ska bli storebror!


Far också en sväng till Piteå för att hälsa på Madde och Emmie i deras sommarstuga.



Isak övar på att vara storebror åt Emmie! Hoppas han blir lika fin storebror åt bebis i magen på riktigt!  

 

Juli

Sol och bad förstås! Magen börjar synas så en tankini införskaffas. En helg i Piteå igen - denna gång som ringsekreterare och utan Isak. Veckan efter ytterligare en barnfri semester, hundutställning och jobb i G-vare och Kiruna. Error slår på stort och blir tvåa bästa hane och får R-cacib!!! Tack Åsa för handlingen.


OCH inte minst världens sötaste blir hela 2 år!!!


    


Lite storlekskillnad numera.

 

Augusti:


Börjar jobba igen förstås vilket går fint. Många härliga skogsturer med familjen, bland annat till Bäcksjön för att grilla. Det gäller att njuta av vädret så länge det går. Vi bokar också den "riktiga" smekmånaden - en långhelg i London i början på oktober!


    


September

 

  


Vi är ute mycket, och grejar på hemma. Jag är ringsekreterare några helger i rad och jobbet är som vanligt intensivt i september med föräldramöten och annat som hör till i uppstarten.


Oktober:


Vi får njuta lite till av sommaren i ett fantastiskt varmt och härligt London. Musikal, shopping och turistfällor besöktes. En helt fantastisk helg (hemresan pratar vi tyst om).


        


November:

 

Mia Skäringer, födelsedagsfika för mig, middag för 50-åring och besök norrifrån. Trevlig månad men kall... och mörk. Nu börjar man bli tung och det känns skönt att det inte är så länge kvar innan bebis kommer.


  


God äppelpaj till födelsedagsfikat!

 

December:

 

Sista månaden på året - upplopp innan vår familj återigen blir lite större. Känns okej att jobba. Värre att vara hemma själv med Isak som är i full gas och en mamma med en energinivå som en snigel.


Julmarknader på helgerna och julpyssel på jobbet och julpynt hemma - det är inte så svårt att känna julstämmningen då framförallt som snön legat sen i november.



2011:


Vad hoppas vi då av det nya året? Tja att bebis kommer typ NU och är frisk och inte har kolik. Error hoppas jag ska komma till start i agility och att vi hinner renovera lite mera här hemma. Inga ekonomiska smällar eller allvarliga sjukdomar vill vi ha heller. 2010 var ett superfint år och vi hoppas att 2011 blir lika bra om än inte lite bättre?


GOTT NYTT ÅR ALLA MINA VÄNNER och hoppas att ert 2011 blir precis som ni vill!




Av Erica - 3 januari 2011 14:45

Så här lugn nyårsafton minns jag inte ens när vi hade senast? Jag som inte visste om jag skulle vara hemma/ eller på BB eller hur pigg jag nu skulle vara höll firande inom familjen denna gång dvs jag, Andreas och Isak.


Vi hade det riktigt mysigt - god middag, fläskfile med potatisklyftor och grönpepparsås samt chokladmousse till efterrätt.


Sjukt enkel att göra och så så god.


Smält 75 gram smör och rör sen ner 100 gram 75% mörk choklad i smöret så även den smälter.


Vispa 2 ägg och 1 dl socker fluffigt.


Rör ihop allt och lägg i ugnsfasta portionsformar  och grädda i ca 8 minuter i 225 grader. Det fluffar upp i ugnen och blir som halvgräddat.


Ät med grädde och bär. Sjukt gott dock väldigt mastigt så gör inte så stora portioner receptet ovan är till ca 4-6 personer.


Efter vi ätit myste vi framför tv:n med film och chips och godis. Hade egentligen inte tänkt vara uppe över tolv-slaget men kände att jag ville vara med IFALL hundarna skulle bli rädda. Det gick dock bra men jisses vad det pangade ett tag det som brukar vara så lugnt här?


Sedan var det TACK och godnatt för familjen Bengtsson INTE så avancerat men mysigt!


Alla mellandagarna har för övrigt gått i TA det lugnt tecken då vi helst vill ha en 2011:bebis OM man nu får bestämma vilket vi fick så nu lär det väl bli övertid på 14 dagar istället...

Av Erica - 3 januari 2011 14:08

En lugn jul har vi haft - så lugn den nu kan bli med en halvt sjövild 2-åring!


På julafton började vi hemma med att ha en lugn frukost, mamman i huset skulle göra sig till och göra varm choklad från scratch. Detta uppskattades INTE av två-åringen, mjölk ska INTE vara brun ELLER varm. Han smakade inte ens...


Annars öppnade Isak våra julklappar till honom, en dockvagn och en Londonbuss. Han fick också öppna Lenornas julklappar och sen hade han att göra en lång stund. Vi tyckte det var bättre att dela upp det än att han får massor på en gågn och ändå inte hinner se vad han får i den allmäna röran.


Paketöppning i pyjamas! Mysigt!



Efter det tog vi det lugnt åt lunch och stoppade en trött liten son i säng, med tanke på att han skulle få sova tills han vaknade för att orka med julaftonskvällen. Det var bara ett problem - han vaknade ALDRIG, kvart i tre (då vi egentligen skulle vara hos min moster Irja i Vännäs) bestämde vi oss dags att väcka liten Isak som var allt annat än pigg...



Det gick dock över fort väl i Vännäs typ en timme sen åt vi god jul middag (julbord), spelade Geni. Isak spelade i och för sig inte så mycket spel alls och svarade å andra sidan inte på några frågor heller. Vilket en del som INTE spelade hade lite svårt att låta bli ha ha. Här är Isak med sin morfar. Och så helt plötsligt var min moster tvungen att gå och köpa tidningen...


.... vilket var lite tokigt förstås för naturligtvis kom TOMTEN precis under tiden Irja var borta...

 


TOMTEN var lite halvfarlig enligt Isak som gjorde en snabb reträtt in i vardagsrummet för att till sist hoppa in bakom mig där man tryggt kunde spana på den konstiga figuren.



Tänk vilken tur tomten kom med ännu fler paket - dock var inte alla till Isak vilket han hade liiite svårt att förstå och helst ville han hjälpa till att öppna allt! 


Irja hade lite otur hon - naturligtvis fanns det ingenstans att köpa någon tidning på julaftonskvällen i Vännäs och så missade hon dessutom Tomten. Tur tomten sparat några klappar åt henne också. Roligast var nog klappen som var till Vännäsfåglarna och Irja öppnade och så var det fin fin Lindts choklad? Vi tyckte nog alla att det var kanske inte riktigt vad Vännäsfåglarna behövde? Det hade blivit en liten miss i paketinslagningen dagen innan och paket hade blandats ihop hi hi.    


På juldagen var vi hos Isaks farmor och åt stek och potatisgratäng och Isak fick fler julklappar bland annat en kassapparat och nya skidor.


  


Sötnosen har kläder som hans pappa hade när han var liten. Snygg stickad väst, skjorta från Konsum och svarta byxor (fast de var nog köpta i "nutid"). Mycket stilig liten kille!


Annandagen - tänkte mig en snabbis på Polarn&Pyrets rea som jag av någon outgrundlig anledning fått för mig började kl 10.00 behöver jag säga att det gjorde den inte? Prova 12.00 så var det mer den "riktiga" tiden.


Så vi hade nu 2 timmar att slå ihjäl inne i stan - detta gjordes genom besök på Rusta, MediaMarkt, OnOff och lunch på Frasses.


Tanken på PoP var att jag skulle köpa en ny fleece till Isak på rea men naturligtvis var de INTE på rea det var dock windstopper-jackorna så nu har både bebis och Isak varsin windstopper till sommaren i samma snygga blåa färg. Det råkade dessutom halka ner en body, ett par babybyxor och en mössa i min varukorg?




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards