Flatcoated

Alla inlägg under april 2011

Av Erica - 21 april 2011 21:25

I natt sov Elias hela natten! Så himla bra!   









.... eller inte han sov hela den natt jag fick.   



Det vill säga det låter lite bättre än vad det är. He he. Han sov jättebra från 20.00 till 05.00 och då käkade han med stor frenesi och somnade om vid 05.30 Här vore ju allt frid och fröjd MEN det är det inte för det finns ju en storebror till barnet som vaknade 05.40 dvs Elias sov hela min natt i alla fall för det var ju bara att kliva upp.


OCH om jag sen kunde ta mig i säng i vettig tid vore det ju också bra men nej jag somnade vid 23.30 så ca 5,5 timmes sömn skrapade jag ihop i natt. Jiho men det går faktiskt rätt bra men ikväll SKA jag sova senast 22.30 så det så.

Av Erica - 20 april 2011 21:00

Livet är lite extra lättsamt såhär på våren - solen har skinnit i många dagar så snön är nästan borta. Ljuset har återvänt och det är som lätt att leva. Det går också bättre med Andreas em-veckor och en stor del i det är att Isak inte är lika "trotsig" utan verkar ha gått ur den fasen samt att Elias går och lägger sig ungefär samma tid som storebror eller snarare strax efter.


Vi har en rätt mysig rutin nu på kvällen - Isak dricker sin välling på skötbordet medan han och lillebror får pyjamas och nya blöjor (de ligger där samtidigt), borsta tänderna sen ligger bägge bröderna Bengtsson i Isaks säng och lyssnar på godnattsaga och Elias är alltid nöjd med att få vara nära sin storebror som klappar han på huvudet. Efter godnattsaga och pussar åt mig och lillebror sover sen isak snällt.


Då går jag och Elias ner och ammar på soffan till något inspelat på dekodern - oftast vänner/oc och sen får han pussar och stoppas i sin säng i vårt sovrum. Igår hade han en svacka och totalvägrade sova där men så fort han fick komma ner och sova på soffan så sov han och då fick det vara så. Ikväll verkar det gå bra igen för jag la han för 1,5 h sen och babytalkern har inte ens blinkat. Trött kille!


Vad gör vi då annars? Tja idag har jag varit och hälsat på en vän på Berghem och vi tog en långpromenad över Bräntis - Marieberg- Mariehem tillbaka till Berghem vilket tog över 2h. Error var en nöjd hund sen kan jag säga, Elias han sov sig igenom promenaden och var sen vaken och pigg hemma. Min vän har en son som är bara några veckor yngre än Elias så de kommer säkert få kul senare.


Tog en promenad igen sen för Harrys skull till förskolan för att hämta sonen. Nu kommer det lite skryt men jag tycker han är så duktig som går hela vägen hem vilket är ca 1,5 km utan att klaga eller vilja åka vagn. Visst det blir en del stopp för stenplockning och traktorkoll men det är inte ett knot alls peppar, peppar.


Ja just ja! Luncherna på Norrlandsoperan är också något att se framemot. Två kvar innan det blir sommaruppehåll och för min del slut då jag börjar jobba i augusti... Igår var vi fjorton mammor och bebisar som lunchade i över 2 timmar. Några av oss gick vidare och tog årets första mjukglass på torget! MYS!


Imorgon börjar påsken - skärtorsdag så om jag inte syns till kanske jag är på blåkulla?


Av Erica - 17 april 2011 14:15

Nu har ÄNTLIGEN alla lekplatser börjat tina fram!!! Fem tummar upp från Isak får detta. Vi har inte så många lekplatser i Stöcksjö (förskolans gård men där är han ju hela veckorna så inte så skoj att gå dit på helgen också). Vi har några stycken som vi brukar fara till inne i Umeå. Detta är en favorit: utanför nya Ålidhemsskolan, förskolan Solskenet finns det massa roliga lekplatser för stora och små barn.

 


Köra lastbil! Hur kul som helst och med en växelspak som bonus!



    

Gunga med pappa i en korggunga!

 

Elias var förstås med men han nöjde sig med att åka vagn idag och gosa ner sig. Trots 13 grader och sol blåste det en hel del och platsen är rätt öppen så det blev väl blåsigt att vara uppe.


       


Med tungan rätt i mun kan man hissa och hälla sand där man vill!

Av Erica - 17 april 2011 13:58

 


Tog bilder förra lördagen då lillebror "fyllde" 3 månader, då vi inte hade någon kamera blev det med Andreas mobilkamera och det har tagit mig till nu att leta rätt på kablen och föra över bilderna till datorn...


Sötaste älsklingsbebis är nu 3 månader gammal och väger 6070 gram dvs strax över 6 kilo och är 61,8 cm lång! Något under på viktkurvan och lite över på längdkurvan, ganska lika storebror vid samma ålder vikt/längdmässigt men storebror var liiite längre och liiite tyngre.




  

Elias älskar att suga på tummen - men hatar napp får rena kväljningar de gånger vi försökt (inte så många i och för sig vi är inte heller så förtjusta i napp). Vi får väl se hur det går att vänja sig av med att suga på den sen?


 


En 3-månaders Elias:


 kan skratta med ljud och låta helt underbart!

ha massa söta roliga ljud för sig!

gillar INTE att ligga på magen men kan hålla upp huvudet riktigt bra.

somnar själv i sin säng vid 20.00 och sover sen där med några matintag under natten.

tycker om när man sjunger och leker med honom samtidigt

äter bröstmjölk men kan även ta ersättning om det behövs.

är för det mesta väldigt glad och nöjd bara man får vara med i centrum.

tycker att storebror Isak är väldigt intressant och följer han stenhårt om han är i samma rum med blicken.


Har storlek 62/68 på kläderna och st 3 på blöjorna!



  Sötaste gladaste bebisen kan faktiskt även han vara arg!


 








Av Erica - 15 april 2011 14:30

På fredagar har vi varit med på en föräldragrupp i Missionhuset på Röbäck. Det är väldigt trevligt och det är uppdelat i 3 delar:


  • fika när man kommer mellan 9.15-10.00
  • babyrytmik (Diana Hadarsons låtar jättebra)
  • boksamtal krin Lars H Gustafssons bok "Växa - inte lyda".

Elias och min favoritdel är helt klart musikdelen! Jättefina sånger som jag inte hört förrut med fin musik och lagom nivå för den lilla bebisen. Sångstunden är ungefär 20 minuter tror jag och hur mysig som helst.





 

Elias i köket under fikastunden!


 

Snart dags för sångstund - en filt att ligga på gör det mysigare och inte så hårt för en liten bebis.



Två favoritsånger - Titt ut sången där man har en sjal som man drar bort när man sjunger Titt-Ut! Nedan en dålig bild från "Lirar i ett babyband" där bebisarna får små egna skallror att "lira" med under sången.

    

  Ebba, Theresé och Isa! Storasyskon kan också komma det finns ett jättefint lekrum och ibland en extra vuxen som kan hjälpa till med de större om de inte vill vara med på det vi andra gör. Isak har varit med några fredagar och tycker det är kul. MEN jag tycker det är ganska skönt att bara kunna ägna mig åt Elias ibland också så han har inte fått vara med alla gånger.


 

Snart dags för bokprat i lekrummet! Det märks att Elias är lite äldre nu från början slocknade han ofelbart när vi kom till denna del nu hänger han med hela stunden ut!



Av Erica - 14 april 2011 20:27

Sent igårkväll typ 23.30 landade hemtentan i matematik i Cambro (universitets it-system för att skicka information/filer mm). Satte mig ner och gjorde den direkt hatar att ha sånt liggande och då jag sneglat på den visste jag att jag skulle mala den i skallen ändå så det var lika bra att göra bort den.


01.15 var jag klar och gick och la mig... 02.30 vaknade Elias och åt typ till halv fyra? Vet inte halvslumrade mig bort och det  gjorde nog han också för han var inte mätt och gnölade och åt mera. Sen låg han och pratade med sig själv typ till halv fem-fem och somnade då snällt om ungefär lagom till att Andreas for på jobbet dvs jag vaknade till igen. Sen sov jag säkert 1,5h innan Isak glad som en lärka kom in i sovrummet. Bara att krypa upp ur sängen och börja dagen. Kanske inte piggast?


In till skolan efter att Isak lämnats på förskolan och kolla lite mattesaker och sen hem igen. Hemma vid ca halv 10 - tokröjde undan det värsta och dammsög upp sandlådan som var i hallen och spridda delar av huset. (Nackdel våren men nog också den enda nackdel jag kan komma på...).


Sen iväg igen till Umedalen för supertrevlig lunch hos Nina med åtta bebisar och tillhörande mammor förstås. Nina bjöd på smarrig sallad, kyckling och hembakat bröd! Det var bebisar lite här och där, och massa surr från både bebisar och vi vuxna. Tiden bara rusade iväg som alltid när man har trevligt!


  Livia hade en mycket livlig diskussion med Eira som mest kollade in den pratande bebisen! Den som tiger samtycker ju så förmodligen var det något bra som Livia berättade!


  

Fanny och Anton i bebisgymmet - husets hundar passar på att kolla in alla nya gäster! En korthårig chihuahua och en långhårig!


  Therese mamma till Fanny!


  Isabella och Eira har lite koll på Elias medan jag fotar (när jag nu äntligen kommer ihåg att TA fram kameran)


  Lisa o Felicia och Nina och Elis!


 

Trött Elias somnade en stund i mammas famn!


Vid 15.00 for jag och Elias hem och mötte upp pappa Andreas och Isak som var ute och grejade på gården. Middag och lite pajbakning och så kom Åsa och barnen på besök för att bland annat klippa lite klor på Toffée (inte Toffées idé om vi säger som så), barnen var lite småtrötta förstås det var slutet på dagen och Isak inte mer än lovligt speedad men han blir ju så glad när han får kompisar på besök. Han provade också att använda sina nya kalsonger och inte blöja för första gången (första gången han VILL ha på dem) han kissade i och för sig på sig men nu när han blir blöt så kan det ju gå framåt med pott-träningen som vi ska tag i på allvar bara overall-säsongen är helt avklard.


  Åsa håller i liten Elias och Noel undersöker honom. Lea hon har bestämt att hon ska ha en egen bebis i sitt nya rum när de flyttar in i sitt nya hus...


  Fika-time Åsa hade med sig en kanongod morotskaka och jag hade ju bakat en äppelpaj så det blev gofika bara sådär på en torsdagkväll!


 


Elias struntade i go-fikat och satsade på lite tumsugning istället. Isak fick för övrigt välja Elias kläder imorse, är någon förvånad att det blev en bil-body?


Nu ligger båda barnen och sover, Isak i sitt rum och duktiga Elias har somnat själv i sin säng! Njuter av lugnet en timme till för SENAST 22.00 ska denna mamma sova! Snark!

Av Erica - 13 april 2011 15:36

NU har jag vi fått tillbaka vår nya kamera som blev en vatten- och stöttålig historia. Är inte riktigt nöjd med inställningarna så jag måste nog sätta mig och läsa instruktionsboken (ligger inte för mig). Bilderna blev väl mörka trots blixt. Får fortsätta mixtra lite helt enkelt.


Dagen har tillbringats på Leos lekland med sällskap av Alicia, Andrea och lille Ossian! Isak och Alicia har alltid så himla kul ihop och så även denna gång!


Barnen busade och småpojkarna Elias och Ossian turades om att äta/sova och vara på hugget.


  

Åka rutchkana tillsammans!


  

Bus i bollhavet!


   Alicia som inte riktigt når fram till tramporna ännu var en utmärkt person att skjutsa enligt Isak som gladeligen bjöd på en åktur!


  Hänger du med?


  När Alicia skulle bjuda tillbaka på en åktur fick hon helt enkelt dra cykeln!



Småpojkar som sover gott!  Bilden ovan är Ossian och bilden nedan Elias!



Vi åt även lunch där - Isak är rolig han först vart han jättearg när jag tog fram en barnstol (åt Alicia som är lite kortare och inte riktigt når över bordsskivan) men sen skulle han ha en egen när han insåg var Alicia skulle sitta!



   


Även småpojkar vill ha lunch! Gärna flera gånger!


En riktigt trevlig dag helt enkelt och det var väldigt tomt på Leos och när vi kom ut förstod jag varför solen strålade igen! När vi gick in var det disigt och grått (var där redan kl 10.00) vid 14.00 strålande sol och nästan 10 plusgrader i skuggan. Underbara vår!

Av Erica - 7 april 2011 19:47

Dagens promenad kan nog gå till historien som en av de mera "misslyckade". Efter att jag och Isak (å Elias också förstås) kommit hem från Leos Lekland var storebror trött, jättetrött så trött att han till och med sov när jag bar in han från bilen vilket i stort sett aldrig sker.


La han i fåtöljen så att han fick sova en liten stund till (får inte sova för länge för då får vi problem med nattningen alt en unge som vaknar 02.00 och anser att det är morgon).



Efter en stund kom Lena N då vi skulle ut och gå en sväng med hundarna tillsammans. Perfekt då skulle Isak få prova sin cykel han fick från kusin Ines vänner i Luleå för 2 år sen för första gången (som han når ner till tramporna!)... Jo tjena - att väcka Isak när han fortfarande är trött är ingen lek. Klädde på en MYCKET grinig Isak som till sist följde med ut. Lena hade med sig sina 3 vovvar och jag ingen Error var redan hos Lena H dit vi skulle gå för att hämta hem honom från hans "playdate" med Pelle. Tyckte att en barnvagn med Elias, en 2-åring på cykel och en hund på hemvägen fick räcka så Harry blev kvar.


Cykling gick inte alls det är fortfarande ganska lerigt längs vägen dvs tungcyklat så med förslag från Lena så knöt vi ett koppel i styret och så tänkte jag dra Isak... Det gick jättebra i 20 meter sen hände något som jag inte vet vad det var (gick med ryggen mot) resultatet var i alla fall en vält cykel och en Isak som stod på näsan rakt ner i en lerpöl. DÄR gav vi upp cyklandet och då var vi ungefär 40 meter från huset. Promenaden kändes vääääldigt långt borta just då med supersur Isak och ingen syskonvagn och åka med Elias ville han inte. Då fick han tag i Kyuss koppel och så var det som om hela världen blev ljus igen för Isak och så gick han väldigt glad och nöjd med Kyuss i koppel alldeles själv till Lena.


Där skulle man kunna tro att det var klart och lugnt resten av vägen? Nej då - vi fick en extra hund som vägrade stanna på sin gård där INGEN var ute med hunden med oss och inte tänkte den vända heller... Fick ringa till Lena när vi var halvvägs in längs skogsvägen som skickade Anita med bil som körde hem hunden. Ville inte vända då Isak gick och hur skulle vi få hundskrället att stanna när vi gick?


FRAMME! Hos Lena var väl allt lugn och fridfullt eller? Man ska inte kasta sten i glashus alt kasta pil i kuvöser... För efter kanske en halvtimme så vem står på Lenas gård om inte en brun Harry????? Hundj-veln har demolerat kompostgallret han satt bakom och öppnat dörren som inte var låst men stängd och spårat oss till Lena. Så går det när man ondgör sig över andra som inte vet var de har hunden.


Så nu hade jag likförbannat två hundar, två barn och en barnvagn när vi skulle gå hem. Jag var INTE på bra humör på Harry som dessutom helt förträngt konsten att gå i koppel och mest var i vägen tror han lyckades kliva på barnvagnens fotbroms kanske 4 gånger? DUMHUND!


Isak gick med Lena N hem och åt bulle vilket vore rätt okej om man inte är i höjd med en av världens hungrigaste hundar KRUX mun. Isak hade dessutom ingen brådska med att äta upp sin bulle utan den räckte till infarten på Svartnäsvägen då hade han slickat istället för att tugga de sista 200 metrarna.


Tur att sällskapet Lena var trevligt!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards