Flatcoated

Direktlänk till inlägg 24 juli 2011

Utställning i Tornio + övernattning i Kukkolaforsen

Av Erica - 24 juli 2011 23:30

En minitripp på 90 mil tur och retur för att ställa ut i Finland+besöka Ikea och Kukkolaforsen. Ibland är man mindre galen ibland mer detta är nog tillfället för "mer". 


Vi dvs jag, Andreas och Elias (Isak bodde hos mormor och morfar) for på lördagfm upp till Haparanda med ett och annat stopp för matning av bebis, toabesök och annat nödvändigt. Vid 14.00 var vi framme på IKEA och där mötte vi upp Annika & Per. Ett par timmar senare var alla nöjda och mätta för den delen då vi åt middag där.


Shoppingen denna gång var mest åt andra men lite smått och gott fick vi med oss hem förstås.


Efter shopping på Coop for vi ut mot Kukkolaforsen som var otroligt vackert!


 

Vackert väder (förstås har det varit annat denna sommar?), underbar vy och forsens brusande. Fin stuga också så login fick med beröm godkänt!  

När vi installerat oss så gick vi en promenad med hundarna och tittade på fiskemuseumet och lite annat längs älven. Från vänster Error, Andreas, Per, Annika och Meja!







 

Är man i Kukkolaforsen måste man förstås äta lite rökt sik!!! Elias avstod men var nöjd med att vara med i famnen. Ett glas vitt vin slank också ner med den goda fisken.



 

Natten var lite smådramatisk, åskan rullade in och Error som sov i bilen (vårt sovrum var pyttelitet och en resesäng gör det inte större om vi säger som så) skapade viss panik hos mig. Upp som ett skott ur sängen hämta in hunden och sen vänta in resten av knallarna. Tack och lov var det inte så farlig urladdning och regnet som vräkte ner avtog också snabbt. Vid halv fem tyckte Error att det var tokvarmt i vårt lilla sovrum och började gå runt och vifta på svansen. Ut med han till bilen då hans svans dunkade i Elias barnsäng = vaken bebis = inte så nöjd mamma. Inte så mkt sömn med andra ord.


På väg till utställningen började det åska igen och nu vräkte det ner regn. När vi stod en bra bit från utställningen (som saknade avlastningszon) och parkering längs en väg dvs man var en bra bit bort. Bestämde vi att Elias skulle med Per+Andreas och vi tog bara det nödvändigaste och hoppades på att det skulle klarna upp. 


Väl framme slutade det mkt riktigt att regna och efter viss väntan på ett antal labradorer var det då dags för flatarna. Error gick det superfint för - tvåa bästa hane med reservcert och reservcacib. Lite svårtoppat för Meja kanske som "bara" är junior MEN hon såg superfin ut i ringen och slog till ordentligt och blev även hon tvåa bästa tik men utan reservcacib förstås då hon är junior. SUPERRESULTAT verkligen. Så nöjda far vi mot Haparanda möter upp Per+Andreas på Frasses får Elias och så börjar vi nöjda köra hemåt. Eller vi stannar hos Mejas pappa Rulle i Kalix och får kanongod ananaspaj först och hemma är vi vid 21.00 trötta men mkt belåtna.


(Per+Andras när är de hemma då? Jo vid halv sju på morgonen dagen efter. Då hade de hunnit ta 98 cacher på vägen från Haparanda behöver jag säga att Andreas var trött då?)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erica - 29 januari 2016 13:54

Säg den som inte lär sig av sina misstag! Ställde klockan och tog mig ner på stranden till 09:00 och ett pass Bodybalance. Lika stel i Thailand som i Sverige men miljön är oslagbar. Tillbaka på hotellrummet skulle man kunna tro att alla vaknat...

Av Erica - 28 januari 2016 13:53

Planen var att kliva upp och vara med på BodyBalance på stranden vid 09:00. Ingen vaknade före 10:00... Trötta?japp! Snabbfrukost som vanligt ett stort utbud men ganska lite som vi äter till frukost. Nudlar nja... Juice fanns i mängder av all...

Av Erica - 26 januari 2016 11:43

Vi hade betalat extra för mer benutrymme. Våga vägra sardinburk! Lätt värt det. Lounge innan flyget avgick där vi kunde ta det lugnt och fika samt ladda plattorna. På planet ingick allt inklusive chips/godis och all dryck. Mkt bekvämt och maten var g...

Av Erica - 25 januari 2016 09:05


Som sagt för att slippa stress valde vi att fara ner en dag i förväg. Vi valde att bo på Radisson Blu Arlandia. Ett perfekt hotell för barnfamiljen. Ett litet men hyfsat utrustat gym som jag var i både söndagkväll och måndagmorgon. (Mkt stillasittand...

Av Erica - 24 januari 2016 15:40

Efter förra årets flygstrejk i samband med vår resa till London, tog vi det säkra för det osäkra och valde att åka ner en dag innan flyget till Thailand ska lätta från Arlanda. Det var nog tur för ingen enkel resa som inte SJ kan strula till!...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skapa flashcards