Flatcoated

Alla inlägg under januari 2012

Av Erica - 19 januari 2012 14:29

För ett år sen föddes lillemannen och var en liten liten bebis och nu i veckan har han börjat på förskolan Prästkragen! Stora killen (eller inte han är fortfarande ganska så liten i mina ögon)!


Förskolan Prästkragen är i "brist" på lediga platser här i Stöcksjö då jag förstås vill ha båda pojkarna på samma förskola MEN man får inte alltid välja och i brist på förskola i byn känns detta som ett jättebra alternativ.


15 barn på 3 heltider (de har även lite extra resurser vid lunch) en förskolechef som kommer in och hjälper till så att personalen slipper gå kort när de ska planera och fantastiska lokaler. De har två stora lekrum, ett mysigt samlingsrum, ett rörelserum samt en stor mittlokal där de äter lunch, pysslar mm. 


Någon som tidigare har arbetat i lokalerna har i alla fall haft en stor snickarglädje, överallt är det fina små detaljer som vittnar om det.




Det här är barnen klädhängare (de har även ett fack i hallen för mera kläder) men här kan man hänga jacka stoppa mössan i holken eller lämna gosedjur/snutte för att sova tills det är dags för att sova.  


I och med att förskolan öppnar nu och inte funnits tidigare så är det inga "gamla" barn i huset utan istället skolar de in barnen i 3 omgångar. Denna första omgång skolas det in sex barn tror jag, 3 på förmiddagen och 3 på eftermiddagen dvs vecka 1 möts de inte och vecka 2 går de tillsammans. Sen kommer de att få gå några veckor innan nästa omgång med barn kommer den 6 februari för att även de skolas in.


För Elias går det jättebra. Han är lite avvaktande först och vill gärna kika in läget men nu på dag fyra så gick det över väldigt fort och han har superkul med massa nya leksaker och en alldeles egen "lekfarbror" (läs förskoleläraren som skolar in honom) i och med att det bara är 3 barn så har de varsin förskollärare! Jag har efter första dagen varit väldigt mycket på sidan och observerat och tittat på håll och Elias har förnöjt lekt vidare utan att behöva ha mamma i hasorna. 


Idag hade vi inskolningssamtal utan Elias som lekte kvar själv på avdelningen vilket gick toppen! Han hade glatt ätit frukt med de andra barnen och sedan fortsatt att leka. Imorgon ska jag gå på promenad när han är kvar själv på förskoleavdelning och nästa vecka tar pappan över inskolningen med längre dagar och mera lämnande.



Gissa hur många roliga saker det finns på min förskola?  

Av Erica - 16 januari 2012 12:00

IKSU har ju ett helt fantastiskt utbud av träning och massor av olika pass i alla tänkbara varianter. Vad väljer då jag efter?


1. tiden det är som A och O att man överhuvudtaget kan delta i passet och med två små barn, en man som jobbar 2-skift så är tiden det första som avgör vilket pass det blir.


2. Typ av pass jag älskar step/aerobics MEN mina vrister som bråkade så hemskt förra året är inte riktigt av samma åsikt och nu har jag inte haft minsta lilla känning i dem sen i november typ så jag fortsätter att köra varierat styrka/kondition för att få så bra grundfysik som möjligt.


3. Instruktör - nja de får vara riktigt usla för att jag ska välja bort dem på rena konditionspass (typ helt fel musik och vrålkonstigt upplägg och tack och lov finns det typ inga sådana på IKSU). På step har jag helt klart mina favoriter där avgör ju hur de lägger upp passet så mycket mera för min del ex koreografi mm. Maria Olofsson står för mig och för många andra väldigt högt upp på listan på pass jag vill gå på! Har hon ett pass som passar in i kategorin av pass jag ska gå på omplanerar jag en hel del. En favorit på cykel är Åsa Burwall hon kör stenhårda konditonspass där man verkligen känner att man är mer död än levande när man går ut SAMT påminner mycket om tekniken så att man sitter korrekt på cykeln. Gilla!

Body Pump är ju förkoreograferat så där spelar det väldigt liten roll för mig vem som står däruppe och hojtar de passen väljer jag efter så passande tid som möjligt inte efter instruktör.


Sen finns det visst ett gym och konditionsrum på IKSU också det kommer jag att få börja använda mera trots min förkärlek för gruppträning (någon som står med piskan) då Andreas jobbar eftermiddag för att få ihop träningen på hans eftermiddagsveckor.



En av mina favoritlåtar att träna till just nu!

Av Erica - 15 januari 2012 21:28

Funderar på vad som ska tränar för att få till en bra mix av styrka och kondition och inte bara träna det jag tycker är roligast (stepdance)!


Måndag: Cykel 40 + Indoorwalking 40


Tisdag: vilodag


Onsdag: Bodypump


Torsdag: Stepdance med Maria årets första pass för mig längtar!


Fredag: cxworx+cykel 40


Lördag: Stepkondition eller cardioträning (vet inte vems sovmorgon det är)


Söndag: cxworx+cykel 40


Vi får väl se hur detta följs! Sista föräldralediga veckan och Andreas jobbar förmiddag så det gäller att passa på!

Av Erica - 15 januari 2012 20:12

Så här såg planen ut:


Måndag: vila

Tisdag: bodypump

Onsdag: Spinning 40 min+ cxworx

Torsdag: vila

Fredag: bodypump+spinning 70 minuter

Lördag: stepkondition+cxworx

Söndag: cxworx + stepdance


Så här blev det:


Måndag: vila


Tisdag: bodypump


Onsdag: Spinning 40 min+ cxworx


Torsdag: vila


Fredag: bodypump+spinning 70 minuter  Shbam (45 minuter) + Cxworx (Då vi dvs jag och barnen skulle träffa Alicia m familj och Juni m familj på Leos lekland halv tre fick jag tidigarelägga träning och då uppfödartanten ville prova SHbam så blev det såhär)


Lördag: stepkondition+cxworx (jag måste ha drömt eller något när jag läste schemat då det inte fanns något cxworx-pass inlagt efter stepen det närmaste jag kom var ett corepass som började en halvtimme innan steppen var slut och något som det gick att ersätta med fanns inte så inget cxworx för mig på lördag)


Söndag: cxworx + stepdance cykel 40 (då jag gått på shbam och stepkondition ville jag ha något mera avlastande för mina vrister så de inte börjar krångla igen så jag valde bort steppen och tog ett cykelpass istället)


Summa summarum: en bra träningsvecka då enda besvikelsen var cykelpasset i onsdags då instruktörerns mikrofon gick sönder så man fick som cykla på måfå och gissa vad som gällde, hur långt det var kvar osv. Sen hade han kanske inte riktigt min typ av musik heller, lugn jazz liknande musik när man ska ta i?


Shbam var okej men det var alldeles för mkt folk dvs det var svårt att ta ut rörelserna och väldigt mycket hopp vilket gör att jag blir orolig för min vrist så det får bli ett pass "i brist på bättre".

Av Erica - 15 januari 2012 20:02

Förra hösten gick Elias babysim och Isak var med på syskonplats. Denna termin hade vi tänkt att göra tvärtom att Isak skulle gå minisim och Elias ha syskonplats MEN vi insåg att 11.15-12.00 är exakt när Elias brukar vara som tröttast och somna= halvdålig idé att fara och bada då så vi anmälde bara Isak.


Idag var då första gången och Isak var helladdad på att få gå SKOLA och simma!


Han var toppenduktig - det märks att vi har badat och lekt mycket i vatten för han var totalt orädd och fixade alla övningar utan rädsla. Det började med att vi var på en flytmadrass som de skulle ställa sig på och sen hoppa till botten och skjuta sig upp till ytan. (Hela första passet var på djupt vatten och utan flytpuffar så man fick vara med som mamma). Inga problem alls svårast var att ställa sig upp tror jag.


Sen fick de varsin flytdyna som såg ut som smågrodor (grymt söta) som de skulle ligga på och hålla i grodans händer och träna bensparkar fast de fick i uppdrag att hämta små gulliga flytdjur runt bassängen och lämna till simtränaren. Bensparkarna kom automatiskt. De fick även hålla i stången och träna på att sparka med raka ben.


Sen var det fri lek i ca 15 minuter då Isak for omkring med flytdynan till groda, satt på en flytkorv och sparka sig fram samtidigt som han lekte motorcykel. Simtränaren lämnade över den och visade hur man skulle göra och sa att man kan ju låtsas att det är en häst eller motorcykel man kör.


JA sa mamman du gillar ju hästar ska du rida en stund nu?


BRUM BRUM jag kör motorcykel fick jag till svar och ungen gasade iväg i full fart istället för att låtsasrida...


Direkt efter minisimmet är det tydligen familjesim vilket inte vi visste men en gammal förskolekompis från Snigeln till Isak och hans familj var med på minisimmet och bjöd på varm korv samt att pojkarna hoppade och skuttade och busade i vattnet så vi blev kvar en timme till. Så näst-nästa gång ska vi också ta med fika och lite badleksaker så får han bada längre då också (nästa vecka fyller hans kompis Alicia år dvs vi ska på kalas i Tavelsjö kl 13.00 så då får vi kliva upp ur bassängen när tiden är ute).


Betyg på minisim gång 1: 10 av 10 möjliga superbra och roligt för både mamma och son!




Gammal bild från Elias babysim idag hade han som sagt inga puffar på sig!  

Av Erica - 11 januari 2012 22:53

Ibland ska man ha lite flyt med sig. Vi fick ju då inskolning den 6 februari istället för januari som vi önskade. Idag ringde placeringsassistenten och undrade om vi kunde skola in from måndag ist? Öh ja det kan vi!!! 


De hade fått ett återbud så nu är det inte fullt lika mkt pusselläggande av tid kvar. En vecka omlott blir det då jag fortfarande är föräldraledig nästa vecka. TJOHO!


Nu är det bara att hoppas att Elias trivs och att det fungerar bra på förskolan.


Så is i magen lönar sig (vi avstod från Matrissen då vi hellre ville ha på Prästkragen då det passar oss bättre där hade vi fått den 15:onde som inskolningsdatum)!

Av Erica - 9 januari 2012 21:39

Förra veckan var en kanonvecka ur träningshänseende.   


Måndag: Stepmuskel

Tisdag: Bodypump

Onsdag: vila

Torsdag: Spinning 55 minuter

Fredag: Indoorwalking 40+ cxworx

Lördag: Stepmuskel

Söndag: Bodypump


Summa: 365 minuter (om jag räknat rätt)


Känner mig kanonnöjd och känner också hur mkt bättre ork och att jag har mer styrka nu än i sommras vilket är roligt och peppande förstås. Dock är det en utopi att tro att jag ska få till 6 träningspass per vecka nu när Andreas börjar jobba (jag är föräldraledig nu i 2 veckor) sen går vi omlott en em-vecka sen är Andreas hemma en vecka och så ännu en omlottvecka för att avsluta med en vecka föräldraledigt för någon av oss dvs fullt kaos i våra tider.


Dock ska jag se till att få till 3-4 pass per vecka hoppas på att kunna träna någon morgon, kanske att snälla mormor kan vara barnvakt någon timme någon kväll när Andreas jobbar eftermiddag och även farmor har lovat att kunna ha pojkarna en stund ifall jag vill träna.


Denna veckas träningsplan ser i alla fall ut så här:


Måndag: vila

Tisdag: bodypump

Onsdag: Spinning 40 min+ cxworx

Torsdag: vila

Fredag: bodypump+spinning 70 minuter

Lördag: stepkondition+cxworx

Söndag: cxworx + stepdance


summa: 380 minuter vilket är bra tycker jag mer än när jag körde på sex pass! Man får försöka köra lite längre pass när man inte kan träna så ofta som man vill för att få ihop en bra träningstid. 


(CXWORX™ fokuserar på musklerna i bålen (mage och rygg) och de muskler som binder samman överkropp och underkropp. Dvs ett 30 minuters pass med styrketräning för mitten av kroppen vilket är välbehövligt efter två graviditeter är jag grymt svag i det partiet. Grymt effektivt. Fungerar bäst att ha det före konditionen men det är inte alltid passen ligger så och då får man gilla läget helt enkelt!)



Av Erica - 9 januari 2012 21:09

Jag är nu officiellt less på de extra kilon jag bär på. Det är om man säger som så förklarat krig mot dem och jag tänker gå segrande ur den striden. Började redan i december med att öka på träningsdosen sakta men säkert efter en november som var fyllt av för mycket jobb och förkylningar. 


Nu när det blev jul började lite lugnt rota med maten också dvs ta bort allt onödigt socker jag sätter i mig, skräpmat och så vidare.


Träningen har gått lysande förra veckan fick jag till bra träning 6 dagar av 7 möjliga (då var onsdagen en vilodag) jag tror att även om jag tränar rätt allsidigt så behöver kroppen vila för att återhämta sig och att man ska undvika skador därav upptrappningen av träning som skett under hela hösten och inte bara dra på järnet från otränad och sen inte kunna träna alls på hur länge som helst.


Jag trivs ju med att vara aktiv och har alltid varit en aktiv person som rört på mig mkt MEN sen 2007 har jag sakta dragit på mig ett antal extra kilon (läs Elias och Isak:s graviditeter) och nu ska de bort! Gillar inte alls hur jag ser ut på kort och liknande och vill tillbaka till en kropp jag trivs med och de där kläderna jag har sparat sen pre-children ska jag kunna ha igen så det så!


Viktmål:


1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Vikten innan graviditeterna

4. Vikten jag hade när jag red som mest 


Förhoppningsvis är mål 3 nått innan sommaren mål fyra lär nog ta längre tid de felsta jag känner har svårast med de sista kilona och då gäller det att hålla i. 


Träningsmål:


Löpning:


1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.


Allmänt:


få till 3-4 bra träningspass i veckan och gärna fler om möjlighet och tid finns.


Det har gått bra i alla fall hitintills även om jag "tillät" mig att fika på Elias 1 års kalas så tog jag allt överblivet fika till jobbet idag så jag inte frestas att fika upp massor i "onödan" finns det inte hemma kan man inte äta det!


Kosten la jag till nu i Januari och där är målet att fortsätta låta bli sockerfällor och tomma kalorier. Inte köpa hem och tacka nej om jag blir bjuden (så bjud mig inte    )


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards