Flatcoated

Alla inlägg under april 2012

Av Erica - 10 april 2012 21:13

            

 


Har just krigat mig igenom ett löppass på gymmet efter att ha kört bodypump!!! Och denna vända var verkligen ett krig - samma upplägg som senast med intervallerna men pace var nu 5,40 min på de tre första intervallerna och 5,54 min/km på den sista och det var tungt riktigt tungt sen hade jag fel skor med mig (aerobicskorna) så nu har jag skavsår under vänsterfot. Aj.


Sen kan jag bli ganska irriterad typ 1/3 av alla löpband var trasiga på ett eller annat vis. Dvs kö till löpbanden och när jag väl fick ett löpband fick jag ett utan TV-skärm och att springa på löpband utan tv är rena döden man får ju som inget att titta på utom klockan som går evighetslångsamt... Gymkortet är ju inte direkt gratis.


Imorgon en välförtjänad vila!


Av Erica - 9 april 2012 21:26

Har inte summerat min träning på någon vecka men det rullar på som vanligt med ca 4-5 pass per vecka av varierande längd. Nytt är att vi försöker ta oss ut och gå på luncherna på jobbet. Vi har ca 40 minuters lunchrast så med in och ut ur huset lite ställtid innan lektionen så blir det 30 minuter effektiv promenad. Förra veckan var jag ut, tre dagar av fyra den fjärde slutade jag vid lunch så då kändes det fånigt att gå ut och gå samt att jag och småpojkarna hade "playdate" på Busplaneten.


V. 14 (eftermiddagsvecka)

måndag: vila

tisdag: bodypump+löpband

onsdag: vila

torsdag: vila

fredag: bodypump+löpband

lördag: stepmuskel

söndag: löpning längs strandpromenaden


En bra vecka som trots påsk och fusk med både godis och efterrätt visade -1,7 kilo på vågen. Tror på kombon av styrketräning och löpning i ett svep helt klart!


V.15 (jag har påsklov och Andreas jobbar förmiddag)

måndag: cykel55

tisdag: bodypump+löpträning

onsdag: vila

torsdag: cardio

fredag: löpning+cxworx+cykel40

lördag: stepkondition ev vila beror på hur kroppen känns

söndag: bodypump+löpband


Vecka 16 blir som vanligt lugnare pga eftermiddagsskift hos maken.



Av Erica - 8 april 2012 13:52



Har skapat en ny kategori: löpning!


Igårkväll när vi gick nere på strandpromenaden blev jag så grymt sugen på att få börja springa ute. (Tack vare snön som föll för någon vecka sen är det fortfarande ganska lerigt här i Stöcksjö så det lockar inte precis). Längs strandpromenaden har det torkat upp rätt bra då solen ligger på stora delar av dagen och den branta kanten ner mot älven gör att det blir riktigt varmt. Då det ändå inte fanns några pass på IKSU som passade mot tiden då vi ska äta hos svärmor bestämde jag mig för att provspringa ute!


Tog med mig hund, iphone och nya löpardojorna och parkerade nedanför Filmstaden (första misstaget hela kajen är ett byggområde så istället för att börja längs älven fick jag gå upp till Storgatan och runt inne i stan inte riktigt vad jag tänkt mig som start).


Har börjat på pass 1 av vecka 4 dvs: (inom parantes står min pace målet är ju att springa 5 km på 30 minuter så allt med en pace under 6 minuter är jag nöjd med)


5 minuter uppvärmning

3 minuter springa (5,55 min/km)

1,5 minut gå

5 minuter springa (5:59 min/km)

2,5 minuter gå

3 minuter springa (6,04 min/km)

1,5 gå

5 minuter springa (6:23 min/km)

5 minuter nedvarvning


Inte riktigt där än de två sista springintervallerna var inte så långt ifrån men inte riktigt på målet dock var det grymt mycket söndagsflanörer ute (misstag nr 2 söndagförmiddag och påskdagen gissa var alla människor och småhundar i Umeå tog sin söndagspromenad?). Att det var trångt gjorde förstås att man ibland fick anpassa farten och ta in hunden vid sidan så ingen skulle bli rädd och tycka Error var jobbig/hemsk. Att springa på löpband är lättare då är det bara att ställa in farten och springa med.


Det är roligt att springa jag älskar känslan av att orka mer och mer och att kunna ta ut sig fullständigt. När jag stannade Runkeeper efter att själva träningspasset var avklarat hade vi hunnit 4,2km på 30 minuter med uppvärmning och nedvarvning samt promenadinslagen. När nedvarvningen började hade jag vänt och börjat springa tillbaka. När den tog slut startade jag en ny runda och tog en härlig söndagsjogg tillbaka till bilen med lite mera stopp för att fota, kissa hunden etc avg.pace låg då på 7:41 min/km men det var inte särskilt jobbigt utan snarare härligt att lunka fram och känna att man orkar. Vändan tillbaka blev 3,14 km så sammanlagt en söndagstur på 7,29 km på 55 minuter.   


Fördel med att träna ute är att man inte blir lika svettig! (Än så länge i alla fall snart kommer sommaren!!!).

Av Erica - 7 april 2012 13:45

Min sovmorgon!!! Vaknade vid 8.00 MEN låg kvar och drog mig i sängen en stund så härligt att bara ligga och vara utan några som helst måsten eller krav eller tidspress. For sen upp på IKSU för vad jag trodde skulle vara ett step-kondition men då instruktören fått hjärnskakning blev det ett step-muskel istället med instruktören som "inte brukar" köra step-muskelpass utan stepbas MEN hon kör på basstegen med mycket högt och lågt så det blir grymt jobbigt. Vilket jag gillar. Höjde stepbrädan till högsta läget för första gången sen efter Elias föddes! Gick bra om än att det kändes lite ovant med den högre höjden (detta gjorde förstås också att passet blev jobbigare än vanligt). Ett härligt pass och en bra start på dagen!


Hemma så passade jag på att vara lite huslig och jag och Isak bakade grahamsbullar och jag gjorde också två plåtar med köttfärsbiffar direkt i ugnen - perfekt att ha när man har bråttom SAMT att de är så mycket godare än "köpes-köttbullar" samt att jag då vet vad som är i och att de är tillagade på ett bra sätt dvs direkt på plåten utan extra stekfett!


Dusch och nya kläder hann jag också med - upptäckte något väldigt angenämnt när jag skulle ta på mig fin-bh:n som jag aldrig använder i stort sett (tror inte jag haft den sen i julas) den var tokstor så stor att den bara är att lägga bort! Gick inte att ha alls såg inte klokt ut.   Så bort med den! Känns inte som det är så stor skillnad när jag ser i spegeln men enligt vågen är det faktiskt ganska många kilon som försvunnit men som sagt det känns inte alls.


 


Vid fyratiden for vi över till min mamma dvs mormor för påskmiddag! Maten var god och jag satsade på fisksidan denna gång åt även av efterrätten vilken var smarrig. (Vi får se om det straffar sig på måndag låg inom kalorierna enligt Shape-up men då med medräknad motion vilket jag inte brukar räkna med).


Pojkarna fick 5 påskägg tillsammans av mormor och morfar - mormor hade två var åt dem med pepparkakor till båda! Två mössor till båda! Godis och tjockstrumpor till Isak! En häftigt blinkande boll till Elias och en polisbil+båttrailer och polisbåt till Isak. Gissa om de var nöjda. Det femte påskägget innehåll godis från morfar men det smugglade vi undan så Isak inte skulle äta hur mkt godis som helst (han får äta det nästa helg tror jag). 






 


Efter maten gick vi ner till älven för att kolla in vårblommor och mata gräsänderna. Kvällen var ganska kylig men med en extra filt till han som satt i vagnen mest gick det ändå bra. Att hitta några gräsänder att mata var inte svårt de kom på en gång när de såg att vi hade bröd med oss. De är riktigt modiga och kom i stort sett och tog ur handen på Isak - som dock släppte innan vem vill få en andnäbb i handen av misstag?







 


På väg tillbaka var Elias trött jättetrött så pass trött att han somnade till i vagnen så för att hålla honom vaken tog vi upp honom ur vagnen och så fick även han gå. Gissa om det var uppskattat? Det går inte fort när man går med Elias men han knatar på och är hemskt nöjd under tiden.


Sedan var kvällen slut - två trötta pojkar somnade rätt omgående i varsin säng, pappan for ut med skidorna och hunden för att leta någon cache och jag såg på Desprate Housewifes på tv:n och spelade wordfeud.


(om ni vill spela wordfeud så skicka en invite till Error2007!)


GLAD PÅSK!

Av Erica - 6 april 2012 21:18

När jag var liten vilket inte är så länge sen var ALLT stängt på långfredag och då menar jag allt. Fanns inte en affär som skulle ha öppet den dagen. Idag var typ alla mataffärer öppna även de mindre tror de enda som hade stängt var de affärer som brukar ha stängt på söndagar?


Började dagen på bästa sätt på IKSU med ett härligt Bodypump-pass, instruktören blandade låtar från release 80 och 81 dvs fick köra gamla axellåten och nog sjutton är man starkare för nu var den inte särskilt svår att klara utan "fuskvila". Efter pumpen, stack jag upp i gymmet för ett löppass, är nu på pass 3 av vecka 3 och det gick bra riktigt bra. Kunde köra med bra fart, ca 11km/h på springdelarna och 6,8 km/h på gådelarna. Slutresultatet blev 5 km på 34,40 minuter vilket är bra riktigt bra med tanke på att jag gick en del! Nästa löppass blir på söndag dock vet jag inte riktigt vad jag ska kombinera det med då vi ska till svärmor på påskmiddag kl 16.00 (dvs mitt i de tre ynka timmar de lagt några pass på IKSU på under söndagen). Imorgon kör jag en hederlig gammal stepkondition bara för att det är roligt!


 


Väl hemma igen hade Elias precis vaknat från lunchvilan och Isak var lätt övervänt han och pappan hade ju börjat SKRUVA sönder en möbel i garaget medan jag var borta och när Elias vaknade var de tvungna att avbryta. Elias+skitigt, ostädat garage fullt med verktyg, nja inte en såbra kombination nej. Elias blev dock helt förtvivlad när han såg var storebror och pappa gick - han ville ju OCKSÅ följa!!! Efter lite tröst och att få hjälpa till med att gömma en skattjakt till Isak var han något nöjdare. Vi passade på att gå upp till Isaks rum och där var han helt klart nöjd, få röja runt UTAN storebror som vaktar sina leksaker var rätt okej ändå!


Elias kokar bilkaffe! 

 

När Isak och Andreas skruvat isär möbeln hade PÅSKHAREN varit i Stöcksjö och gömt ett påskägg. Den luriga haren hade gjort ett spår med bilder som ledde till nästa plats och till slut till ägget men innan Isak hittade ägget for han runt huset och letade bilder en bra stund. Grymt glad liten pojke och lillebror var rätt imponerad även han. Isak hade bra koll på var saker och ting finns i huset (jag hade tagit 12 bilder på detaljer ex ett strykjärn, halva tavlan et c) inga problem han for säkert runt och hittade till sist ett påskägg med några godisar, två bilar och såpbubblor!


   


Elias har förövrigt växlat temprament: han är betydligt mera klättrig och modig och testar vilka saker som man kan dra fram typ tusen gånger per dag. Han är grym på att förstå, idag sa jag ska vi gå och bada? Han reser sig kryper upp för trappan (jag gick bakom) in i badrummet där han börjar dra fram badbaljan. Efter badet satt han och pekade i taket och sa dä dä? När jag sa lampa härmade han och sa lampa samtidigt som han pekade på olika lampor!!! Jag är grymt imponerad i alla fall. Det enda klockrena ord han säger är dock mamma!  


I fönstret hittade jag den lilla ligisten när jag var i köket och röjde... Han var grymt nöjd med sin nya sittplats (eller ny och ny han har försökt att få vara där hela veckan men passade på när mamman inte hade full koll). 

    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards