Flatcoated

Senaste inläggen

Av Erica - 12 juni 2012 20:21

Imorgon är det skolavslutning med barnen i skolan!!! Att aldrig riktigt lämnat skolvärlden gör att man får "sommarlovskänsla" fast man egentligen inte får sommarlov längre. Underbar känsla. Nästa år fortsätter jag med samma grupp elever så jag har inga sorgliga farväl heller utan bara vi syns om 10 veckor! (jag har inte 10 veckors sommarlov utan 7,5 vecka ungefär. Jobbar till och med onsdag nästa vecka de flesta lärare slutar på tisdag men jag ska jobba övertid och sitta med scheman tänkte jag.)


Varje år kvällen före plockar jag blommor att ha i klassrummet så även i år! Fördelen med att de flyttat fram sommarlovet en vecka in i juni är att det mesta har börjat blomma och jag fick ihop två riktigt fina buketter.


 

ANNONS
Av Erica - 11 juni 2012 20:47

Åh så roligt jag haft ikväll!!! Iksu har haft tema kondition denna vecka och förra veckan och som ett led i detta så hade de bjudit in bland annat LG Skoog att hålla workshops. LG Skoog skriver bland annat för en av mina favorittidningar just nu Runners World. Kvällens workshop handlade om syreupptagning dvs ökad sådan förstås.


Så efter uppvärmning och genomgång av löpteknik (mitt första pass löpteknik någonsin!) testade vi lite olika varianter av intervaller.


Löpteknik: armar och höfter samt fotisättning. Frågade efteråt om jag hade något särskilt att tänka på (vet redan att jag har en tendens att dra upp axlarna) och jag springer med lite långt kliv i alla fall i början med det blev bättre när vi pratat om det så det ska jag försöka ta med mig.


Först 1 minut 75-80 % (dvs ansträngande men man ska kunna svara ja eller nej på en fråga riktmärke för oss som inte använder pulsklocka)


30 sekunder vila


Upprepa ca 10 gånger för ett helt träningspass.


Sedan körde vi med jogg som vila dvs 200 meter ansträngande sen 200 meter jogg som vila och upprepade det 2 gånger.


Detta skulle man köra ca 10 gånger även det.


Sist körde vi en löpserie med 15 sekunder hög fart, fem sekunder vila, upprepat tolv gånger. (ja jag flåsade rejält här) vi körde den serien en gång men sen ska man helst köra den 3-4 gånger med ca 1,5 minuts vila mellan varje serie.


Vädret ikväll var fantastiskt, riktigt härligt blå himmel svag vind och sol. Ljuvligt!


Imorgon är det ett pass med backträning - jag har inte fått någon plats ännu och är inte hundra på om jag har barnvakt (Andreas jobbar eftermiddag) MEN det vore fantastiskt roligt att vara med. Så mycket hjälp med löpträningen är inte lätt att få annars utan att betala en dyr personlig tränare. Vilket jag mycket väl kan tänka mig att göra sen när jag kommit liiite längre men nu tror jag ändå att jag kan komma rätt långt med de tips jag fått idag.

ANNONS
Av Erica - 8 juni 2012 13:56

I onsdags surfade jag återigen runt efter ett träningsprogram som passar mig och till slut hittade jag ett på jogg.se!


Milen på 60 minuter är ett lagom första mål känner jag vi får försöka kapa tid sen när vi är där! Detta program är på åtta veckor och det ger mig ca 4 veckor bonus mot Umemilen MEN det är ju bara att repetera lite om det behövs samt att några träningspass alltid faller bort semester, sjukdomar etc. Så det är bra att ha lite tillgodo.


http://www.jogg.se/Program/Program.aspx?id=31


Jag kör inte på dem dagarna som det står i programmet men idag blir det alltså:

Intervallträning pass 1:

  • Uppvärmning 1km
  • 6x2min med 60s vila. Fart kring 5:50 - 6:10 min/km
  • 20min lättare styrketräning (mage, rygg och allmän styrka) byter jag ut mot Cxworx.
  • Nedjogg 1km kan också bli ett cykelpass på 40 minuter...

Då jag vill köra cxworx blir intervallerna på löpband vilket kan vara nog så bra då får jag koll på farten exakt så jag inte fegkör! Siktar dock på 5.45-5.40 på intervallerna.


Dags att fara snart så jag hinner träna innan cxworxen börjar halv fyra!Av Erica - 8 juni 2012 13:40

Elias förskola har stängt idag dvs jag är föräldraledig! (Konstig vecka det här, jobb må+ti+to...). Började dagen med en promenad med Elias i vagnen, Error i koppel (delvis i alla fall han var lös där det passade och ägnade största delen av den tiden att göra sig själv dyngigare än dyngigast med att springa i dikena som var mer lera än vatten).


Var ute i nästan 2 timmar, men det var bara 6,5 kilometerspromenad, stannade först och pratade med en tjej med en golden+gråhund i säkert 20 minuter och sen en granne i säkert 20 minuter till samt att Isak gick med de första 1,5 kilometrarna samt att jag inte stannade tiden inne på Trollet.


Härligt var det i alla fall och solen sken från klarblå himmel.


Passade på att ta nya kort på vagnen och gåstolen som ska säljas iväg (platsen behövs i förrådet) samt på en kattbur som dock inte las ut på Blocket utan på en facebooksida.


Håll tummarna att någon vill köpa fort!


Väl inne åt jag och Elias grötlunch med ägg. Han är så himla duktig på att äta med sked nu   Eller åtminstonne tills han blir less då kan det bli mera lekstuga av all mat som det ska kladdas med och så vidare...


 


Härliga försommar! Grönt i träden, blommor som blommar! Me like! 

 

Ska strax ta och fara iväg på IKSU för lite intervallträning på löpband+cxworx och om orken räcker till ett cykel40 pass. Sen blir det nog Ica Maxi, middag och sängen för småpojkar samt TV för mamman!

Av Erica - 8 juni 2012 13:38

 

   Jag och yngsta sonen är inte på riktigt samma bana om vad städning är? Han plockar upp sina böcker ur lådan (de ligger där tills hans rum är klart) och jag städar ner dem igen...

Av Erica - 6 juni 2012 22:21

Har inte riktigt hittat något program att följa ännu så jag kör lite som jag vill just nu. I och för sig kör jag med det jag läst om i bl ā Runners World dvs 3-4 löppass varav 1 intervall, 1 långpass och så ett tröskelpass. Det fjärde passet blir valfritt om jag lyckad klämma in det. Samtidigt är månadens utmaning att springa så många höjdmetrar som möjligt... Så fredagens löppass blir i Gammliaskogen + Bräntbergsbacken...misstänker att det blir jobbigt!


Vecka 1 löpträning:

Onsdag: fem km lugn löpning motionsspår.

Fredag: backträning

Söndag: runt Nydalasjön ca 9 kmI


Övrigt? Idag blev det ett bodypump-pass, imorgon cxworx+indoorwalking 40, sen tillkommer powerwalks och ev ett till pump-pass.


Förra veckan? Andreas jobbade em, sen var jag i Stockholm= halvdålig träning men det visste vi ku. Nu är det bara en em-vecka kvar innan vi båda är lediga i nästan åtta veckor! Härligt med tid tillsammans, träningstid, och tid för huset.

Av Erica - 6 juni 2012 13:30


Trött, tröttare, tröttast!


Ibland hinner man inte till sin egen säng innan man somnar! 


Av Erica - 5 juni 2012 22:30Samarbete på hög nivå!


 


Isak tyckte att lillebror INTE skulle köra lastbilen utan åka på flaket - Elias höll inte med alls och rattade för glatta livet!


 

Nja den här var inte så kul!


 


Men det var den här!!! Gunga högre tack!


   


Liten kille stor gräsmatta! 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2016
>>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Flatcoated med Blogkeen
Följ Flatcoated med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se