Flatcoated

Senaste inläggen

Av Erica - 5 juni 2012 22:00


 


Kvällarna nu är ljusa länge och myggen är inte alerta än även om det förmodligen inte är långt borta innan de är sjukt störande. Skulle bara ut en snabb sväng med Error men fötterna ville annat och det tog nästan en timme innan jag var nöjd och återvände till bilen. Att Error är nöjd behöver jag nog inte skriva misstänker jag?


"Min" skog är dock totalt skövlad... kallhyggen där det förrut var fin skog att gå i och snårskog där det varit kallhyggen.

ANNONS
Av Erica - 3 juni 2012 13:30

Lite bilder från vår helg i Stockholm! Sammanfattningsvis: URUSELT väder, 3 grader, regn på tvärsen och vindar som höll på att blåsa bort barnen från Sergels torg, massa god mat, trevligt sällskap och roliga aktiviteter!

Spännande att flyga flygplan! Isak fick dessutom titta in i cockpit och prata med piloten. Lycka!


   


Snart är vi framme i Stockholm!

Testar kungatronen på Junibacken. Isak älskade Junibacken och lekte hejdlöst. Mammorna (dvs jag och Madde tyckte det var lite väl mycket folk... i resturangen var det rent kaos dvs vi fick inte ens sitta ihop och äta lunch).


   

Emmie och Isak testar Lilla Gubben! Emmie behöver nog en egen liten ponny hon blev mängda olycklig när de var tvungna att kliva av!

Efter Junibacken mötte vi upp Linda på Sergels Torg och for sen till hotellet där vi lastade av lite saker, och sen gick på O'Learys för middag. O'Learys är en bra "barnresturang", målarböcker och popcorn innan själva maten håller alla på gott humör!

       

Trött kille efter en lång dag som kraschlandar i hotellsängen då har vi hunnit med att bada i hotellets pool också.


På väg på nya äventyr i tunnelbanan!


 

På Skansens akvarium i ösregn! Där vi också mötte upp min vän Ingrid och hennes son Johannes. Det var inte mycket folk i farten då alla bussar och spårvagnar ställdes in från 10.00 pga Stockholm Maraton.


 

Barnens miniskansen!


  

Två timmar på Gröna Lund hann vi också med. Linda hade åkband och åkte snällt karusell efter karusell med Isak. Isak frös som en hund men åka skulle han! Fördel katastrofväder? INGA KÖER? Nackdel det är inte så kul att frysa...


Lördagkväll middagen åts på Pizza Hut även det väldigt barnvänligt och sen till hotellet igen och då var klockan nästan halv åtta så en något besviken Isak fick nöja sig med badkaret denna kväll istället för poolen...


Söndagförmiddag var lugn, vi åt en lång frukost, badade i poolen i nästan en timme innan vi i lugn takt tog oss till Arlanda via några affärer nära Centralstationen. 


 

Barnen gillade att leka med legot på Åhlens City!


   

Denna tjusiga mask hittade vi i affären på Skansen. Endast 15 kronor och riktigt fin - kom dock på långt efteråt att VARFÖR köpte jag inte fler till Isaks kalas i sommar för fiskdammspåsarna??? Lätt att vara efterklok fanns ju massor av fina djur att välja på.


Efter någon timme på Arlanda där vi åt på Max och lekte i Junibacken så kom vi hem till Umeå igen vid 16.00! 

ANNONS
Av Erica - 30 maj 2012 20:09

Det är grymt vad tiden rusar iväg - snart blir vår bebis "lillebror" Elias 1,5 år gammal eller det är nog några veckor kvar men ändå! Språkmässigt pratar han inte men han är grym på att förstå, satt i vardagsrummet häromdagen när han kommer gående med sin skor och öh:ar och vill gå ut. Då han bara har t-shirt och blöja på sig skrattar jag och säger åt honom att han måste hämta ett par byxor först. Han tittar på mig och går stadigt iväg till kontoret (där all rentvättad tvätt ligger på sängen) och kommer strax tillbaka med ett par byxor i rätt storlek. Han får på sig dem och sen säger jag att han måste ju ha strumpor också får en nick och så knatar liten kille iväg igen. Efter en stund kommer han tillbaka med två oranga sockor även dem hans "egna". Grym liten kille. Hans egna ordförråd består annars mest av en massa mamma SÄRSKILT om man inte får som man vill är ordet mamma, mamma mamma i ett malande som strömmar ur hans lilla mun. Annars går det även att säga pappa, dä (där), ampa (lampa) och dagens nya ord ep (Keps) samtidigt som man slår sig på huvudet så trögfattad mamma ska förstå.


Tittar på bäcken!


Motoriskt är han duktig på att använda finmotorik men jämfört med Isak i samma ålder är han en liten klumpeduns med halvtaskigt balanssinne (ja jag vet Isak var extrem åt andra hållet). Så han får gå mycket dock kan även en mammas tålamod ta slut. Idag när vi gick från bilen till mormors stuga på Tomtebo höll vi aldrig på att ta oss fram de ca 300 meter som det är till stugan... Det skulle först stannas och kolla på bäcken i en evighet och det var väl okej. MEN när varenda sten på grusvägen skulle plockas upp och kollas på tog mitt tålamod slut och liten kille fick finna sig i att bli buren sista biten. 


Just nu håller han på att få fler tänder och de bråkar en del med honom så att ofta sitter han och kliar sig i munnen lillgubben. 

 

Bäst just nu är ändå att han somnar helt själv på kvällarna! I julas somnade han i vår famn sen har vi fått han att somna i sängen med att vi sitter bredvid till att vi legat i sängen bredvid till att Andreas i förra veckan pussade han på pannan sa godnatt och gick och lillkillen vinkar glatt och somnar sen helt själv i sin spjälsäng. Detta har han nu gjort i en veckas tid!!! Peppar, peppar och så vidare. Så skönt helt utan gråt och skrik men mycket tålamod.


Av Erica - 29 maj 2012 21:25

Förutsättningarna vad de bästa för min del, lagom varmt ca 11 grader, molnigt och nästintill vindstilla dvs inte för varmt inte för kallt och ingen äcklig motvind. Tanken var att starta längst fram i startgrupp 2. Startgrupp 1 var för de som springer med pace 3-5 minuter och där är jag inte och då känns det grymt osjysst att lägga sig där och störa de som vill hålla det tempot.


När jag står en bit bak och väntar på att startgrupp 1 ska starta typ om ngn minut så hör jag speakern säga att ALLA ska starta samtidigt och att promenadarna ska ställa sig sist (typ där jag står!!!). Hann inte längre fram utan fick börja första 2 kilometrarna med att kryssa hejdlöst genom allt och alla. Runkeepertanten meddelar sträckorna som inte alls stämmer mot kilometerskyltarna (tanten stämmer dock mot tempot jag håller så jag struntar lite i skyltarna och inser att jag nog inte kommer nå målet att springa under 30 minuter men kämpar på med hyfsat gott mod. Sista 2 km var lättare och gick lite lätt nerför så det var lättsprunget. Ser att vi närmar oss målet och alldeles försent ser jag målskylten jag hade lätt kunnat spurta lite till den kom väl snabbt. Försöker skynda mig bortåt så jag inte ska stoppa upp målgången så det tar ett tag innan jag får stopp på Runkeeper så den är ingen säker källa för hur fort jag sprungit den säger 33 minuter men också en längre sträcka på typ 160 meter. Bansträckningen var annars bättre än förr-förra året då jag sprang då det inte var någon flaskhals nu just i början på loppet. Tyckte dock synd om 10km-löparna som efter 8 km måste trängas med oss 5 km-löpare (det gick ihop vid 3-4 km någonstans) måste kännas drygt att börja trängas då samt att vi har färre kilometer i benen.


Tar en medalj (Isak ska få), en banan och vatten och ser hallelujah ett massagetält!!! Ställer mig glatt i en ganska kort kö men inser ganska snabbt att detta kommer att ta tid. Väljer ändå att stå kvar och missa fikat (är sällan hungrig direkt efter träning). Lätt värt det vaderna kändes lätta och smidiga efteråt. Gick förbi mina kollegor som fikat klart och får lite fika med mig hem bland annat lax! Mums!


Klagar lite på min tid och får då veta att tidtagningen inte börjat på en gång utan en bit in på banan så att alla ska ha kommit igång med löpningen inser att det är nästan 3 minuter bort från starten och får upp en liten, liten förhoppning om att målet kanske ändå nåtts. Går och ställer mig och tittar på resultatmonitorn som är på sidan 70 av 92 och på typ 34 minuter dvs jag har nyss visats... Står envist kvar och just som de är på väg att stänga av den så ser jag mitt namn: Erica Bengtsson 29,48 minuter! Sjukt nöjd med att ha fixat mitt andra springmål.


Löpning:


1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.


En vy över starten, ca 8000 löpare ska ta sig runt 5 km. 4000 med tidtagning och 4000 utan. 


Av Erica - 29 maj 2012 14:32


Blodomloppet


Inte länge kvar nu för målet med vårens träning - springa blodomloppet på under 30 minuter. Lite nervös faktiskt, vet inte varför kan bero på att jag inte har koll på banan alls och inte riktigt vet vad jag ska lägga mig i för tempo. Tänkte i alla fall ställa in Runkeeper-damen på att prata var 3-4 minut och berätta tempo på sista kilometern, tid som sprungits samt pace. För att klara målet bör pace ligga på under 6 min. Det ska inte vara ett problem MEN mycket folk, en bro som kan bli en propp stoppar fort upp en bra tid. De har två släpp i år, ett kl 19.00 för de som springer med pace 3-5 minuter och ett för oss andra 19.05 Jag tänkte försöka stå så långt fram som möjligt så jag inte blir stående vid bron igen och inte kommer fram. Jag blir hellre omsprungen sen än att inte få hålla farten alls. MEN det gäller ju att gå ut lagom hårt så man inte tar slut innan loppet är slut!


Håll tummarna för att jag lyckas nu!

Av Erica - 28 maj 2012 20:30

 


Jag äter gärna fisk och en storfavorit hos mig och småpojkarna just nu är färdiga laxfiléer för att det är gott, lätt att variera och går fort i ugnen. Idag provad jag att lägga fetaost och pesto på mina fíléer pojkarna vill ha sin "naturell". Tänkte göra en avokado,lök och tomatsallad till... Det gick sådär om vi säger som så, avokadosarna jag köpt dyra ätmogna var allt annat än ätmogna. BÅDA rödlökarna som jag hade i kylen var dåliga, tomaterna var dock okej. Lite trist när man ställt in sig på vad man ska äta. Blev kokta ärtor och majs samt lite grönsallad med tomater och paprika istället.

Av Erica - 27 maj 2012 14:00

Ja ni denna vecka är inget jag är direkt stolt över precis... Vackert väder, lust att vara ute med familjen och trött på kvällarna ger inga superresultat på gymmet direkt. Veckan började och slutade bra i alla fall och däremellan så blev det mera powerwalks och en morgoncykling till jobbet vilket faktiskt är jobbigare än vad det låter (enkel väg 1,6 mil vilket i år tar ca 50 minuter sista turen i höstas tog 61 minuter X antal timmar i spinningsalen ger resultat!).Undrar om jag ska strunta i att skriva upp en planering alls - den verkar inte följas så där särskilt bra just nu. Tror i alla fall att veckan blir såhär:


måndag: cykel till jobbet

tisdag: blodomloppet 5 km

onsdag: powerwalk 60 minuter

torsdag: powerwalk: 60 minuter 

fredag: Stockholm

lördag: Stockholm

söndag: joggingtur 60 minuter antingen runt Nydala eller på motionsspår på Röbäck är lite less våra grusvägar just nu.Av Erica - 24 maj 2012 22:01

Veckan började alldeles lysande med 2 x 40 minuters konditionspass på raken på IKSU. Men sen... IKSU lockar INTE i detta solsken utan det gör tid med familjen utomhus. Så tisdag och onsdag blev powerwalks på lunchen samt vardagsmotion som cykelutflykt mm.


Idag tänkte jag fara på IKSU och köra ett bodypump-pass MEN Andreas behövde in på Intersport och prova ett par byxor så det hanns inte med då jag också följde med och provade nya kängor. Hittade en "light"-version av vandringssko i goretex som duger fint åt mig och är mycket lättare på foten. Gillar inte tunga läderkängor men jag kanske ändrar mig om vi vandrar mycket? Planen är några dagsutflykter i sommar samt en eller två med en övernattning i tält. Här i närheten av Umeå då, Tavelsjöleden och Öreleden är inbokat.


Då vi kom hem var klockan redan 19.20 så jag tog med mig Error och for upp till "min" skog för en lång härlig promenad i det fina vädret som ÄNTLIGEN har kommit även till Umeå dvs pappan fick lägga småpojkarna. Vilket gick lysande Elias vinkade glatt till pappan när han sa godnatt dvs han somnade själv!


I skogen gick jag på en nostalgitripp ner mot vattenhållen och pullermangraven (jag har ju vuxit upp i denna skog fast då på hästryggen) och konstaterade att överallt där jag som ung red och det var kalhyggen är det nu skog, tät skog och tvärtom där det var fina tallhedar är det nu fula hemska kallhyggen.


Här var en del av vår terrängbana... Ska vi vara ärliga känns det inte så lockande alls att hoppa i detta rissnår??? Stocken på marken var en del av ett hinder på betydligt högre höjd förr i tiden samt att det var inget beväxtlighet runt om vi säger som så!Vår skog består till största del av sandvägar och tallhed dock finns det en del vattenhål särskilt såhär på vårkanten = blöt hund som rullar i sand. Yiho eller?


Jag var ute i nästan 1,5h i underbart väder och lyssnade på en talbok av Ramona Fransson som alldeles lagom tog slut ca 50 meter från bilen (tajming vadå?). Det finns tydligen 6 i serien om Greger MEN det är inte ngn favorit faktiskt jag har nu lyssnat på två och överger serien och återvänder om jag får brist på andra böcker. Nästa bok blir Mari Jungstedts nya ÄNTLIGEN! Dem gillar jag! Sen tror jag vi tar trean av Kepler.    


Imorgon blir det cykel på jobbet - Andreas vabar med småpojkarna då Elias kräktes en gång i onsdags (tack och lov inte mera) men det är 48 timmars karens på ev magsjuka så han blir hemma imorgon också så då passar jag på att cykla. Hoppas på att jag ska kunna cykla i 3/4-dels byxor och linne!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2016
>>>

Tidigare år

Löpartävlingar

2012:

 

29/5 Blodomloppet 5 km: 29,48 minuter

1/9 Tjejmilen 10 km:1,07,58

9/9 Umemilen 10 km:1,03,56

Mål med min löpning 2012

Löpning:

 

1. Gå ner till viktmål 2 så jag kan börja springa utan vara rädd för benhinnor mm.

2. Springa blodomloppet 5 km i slutet på maj under 30 minuter.

3.  Springa Nydala runt utan att stanna och under timmen.

4. Springa milen under timmen.

Viktmål 2012

Viktmål:

 

1. Elias inskrivningsvikt

2. Isaks inskrivningsvikt

3. Halvvägs

4. Vikten innan graviditeterna

5. Vikten jag hade när jag red som mest

.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Flatcoated med Blogkeen
Följ Flatcoated med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se